Ligestilling og barsel..

En sovesofas hævn!

Sovesofa

“En sovesofa er i virkeligheden en transformer, du ved en decepticon, hvis eneste formål i livet er at fucke med dig!”

Nu er det på tide, at komme ud med en omgang galde jeg ellers har holdt i skak med tanken om alternativet. Jeg taler naturligvis om vores knirkende, alt for hårde, jeg-kan-mærke-underboens-gulv kvalitetsmadras, på trods af, at vi valgte en dyr model, besværlige, fuldstændig FUCKING UDUELIGE LORTE SOVESOFA!

Før baby kom til verden, havde vi en dejlig stor seng. En af de senge, der tillader en mand med kurver at faceplante sig direkte ned i den, kun modtaget af en blød madras og en lille engel, der nusser en bag øret. Det kan jeg så med tordenguden Thors røst melde op, på ingen fucking måder er muligt mere..

Ser i, når man bor småt, så er man nødt til at tænke ultra praktisk og når vi nu skulle være forældre, måtte vi jo hellere få en sofa, både for os selv men også i tilfælde af gæster, som vi ellers fint havde undveget i en del år. Det, at mangle en sofa i cirka 7 år havde også så småt begyndt at sætte sine mærker: “Fjernsyn, seng eller gulv? Matador, seng eller gulv? Aftensmad, seng eller gulv?” I kan se hvor trenden bevæger sig hen..

Efter at have støvsuget samtlige boligsider, butikker og gode råd fra ivrige boligentusiaster, finder vi en Milano sovesofa fra Bolia og får valgt samtlige af de dyreste tilkøb som betræk og madraskvalitet, vi skal satme da ikke gå ned på udstyr! Prisen lyder på 26.000 kroner og havde der ikke været 40 % off, så ville den sofa aldrig i sit liv have fundet vej ind i vores hjem.

Jeg får pakket lortet ud, sat den op med hjælp fra svigermor og nej hvor er den bare fed! Så flot, sofabordet passer lige til, de alt for dyre hvide trækasser på væggen står i god kontrast og chaiselongen inddeler vores ene rum på en god måde. Perfekt tænker vi! Men nej, ikke så meget som et gram af perfekt, faktisk det fuldstændig modsatte. Vi valgte nemlig også at købe et sofabord lavet af træ, men jeg er rimlig sikker på vi fik den model, der blev støbt i cement.

Med meget lidt overskud for tiden grundet baby, min stramme kost (ikke Denise, lol,  ja jeg ved godt hvad i tænker!) og mine nu 6 ugers røgfri lunger går bare ikke i spænd med noget så latterligt som en sovesofa. Det følgende er vores aftenritual:

“Skat, løfter du lige den 2 tons tunge chaiselongpude så griber jeg dynen? Tak. Skaat, sætter du lige ryglænet over i hjørnet, så kan jeg finde puderne frem i det hemmelige ryglænsrum? Taak. Skaaat, flytter du lige Vilja, Ipaden, telefonerne og fjernbetjeningen fra sofahynderne? Taaak. Skaaaat, ligger du de sidste to ryg- og siddehynder over i hjørnet? Ja helt over i hjørnet, så der stadig er en lille gang vi kan følge ud til kummen? Taaaak”. I mellemtiden har hun ryddet lejligheden, så der er plads til, at den ukendte transformer kan foldes ud. “SKAAAAAaaaat, spotter du mig lige på næste øvelse, bordløft, på hvad der føles som 8 ton i vores tilstand. Taaaaak. SKAAA… – JA JEG VED DET FUCKING GODT, LORTET SKAL OGSÅ FOLDES UD, REDDES OG FJERNSYNET SKAL TÆNDES, SÅ VI HAR LIDT LYS FØR VI LIGGER OS! GOT IT, ROGER, FUCKING A!” 

Helt udmattet ligger vi os ned i sengen, du ved på den der, pæne, sid ned, kig tilbage, læn forsigtigt ned og langsomt udånde; “Ahhh”. Men ligemeget hvad fuck du gør for at lege prinsessen på ærten, så begynder lortet at knirke lige akkurat højt og langt tid nok til, at en anden velkendt lyd tager over..

“VRÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆL!!!”

“What in the nutsweating fuck?!”

Sådan her sover vi mange nætter nu, for at undgå at vække helvedes inkarnation, sovesofaen…

SovesofaDone

“Life is good?!”

20 kommentarer

 • Cathrin

  Dét der… det er tortur!!! Jeg er dels imponeret, dels forfærdet. Jeg ønsker for jer, det ikke vil vare i alt for lang tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hahahaha. Genialt indlæg. Pludselig bliver jeg ENDNU mere glad for vores seng med gode madrasser og elevation. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • OMG. Selvom jeg smiler. Har jeg stadig ondt af jer.. Men elsker stadig dine billeder – du er #sjav 🙂

  sov godt.

  Xx
  R

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aww tak Rikke, du skal ikke have ondt af os, som min mor altid siger’ “I det mindste kan det ikke blive mindre”. Tak mor!

   Rigtig god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Haha vi købte den samme, da min mands snorken ellers vækkede baby. Derfor rykkede vi i stuen ind på sovesofaen – nu har vi et halvt år efter købt en seng og proppet den ind på børneværelset for at slippe for det andet ræs hver aften… Kan pludselig se at det er luksus at vi har den mulighed 😉

  Vil dog lige tilføje at vores holdt op med at knirke efter lidt tid, og ellers så smør den med lidt olie, så larmer den ikke lige så meget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja den ser jo lækker nok ud, uden på. Tak for rådet, jeg vil oliere den som en græsk gud og håbe på det bedste.

   God aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh stakkels jer! Er lykkelig for at vi købte en gigantisk seng mens jeg var gravid – her er god plads til alle tre. Sov selv på ikea sovesofa i et par år. Den var dog overraskende god. Sorry! Håber det bliver bedre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Ha ha…..sorry…:-) den fedeste blog ever. …dejligt med en blog uden modetøj…. (ved selvfølgelig ikke om det kommer:-))) og STORT tillykke med din dejlige pige:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Åh hvor er jeg pludselig glad for min egen seng! En Ikea Malm, til 5000 kr alt inklusiv, lyder som 100000000 gange bedre end jeres sovesofa! Et, lille råd (Ja, ja, I know, uopfordrede råd er røvirriterende), når noget der skal klare en del vægt knirker, så er det som regel fordi det trænger til at blive efterspændt. God weekend til dig og familien!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Klart, fucking Ikea! Jeg tager gerne mod råd, jeg skal straks finde mit ikke eksisterende håndværkergen frem og fikse den sag ; )

   Rigtig god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Ha ha ha, det er så godt skrevet!! Vi købte akkurat samme sofa med den dyre latexmadras og det viste sig at være det værste lort.. Ondt i ryggen hver morgen! Klart en deceptacon

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hahaha ja den er så latterligt! tak for de dejlige ord 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia Ea

   Dette du beskriver her er jo som taget ud af vores liv med vores første barn i 2008.
   Vi fik sidste år en større lejlighed og valgte at bruge den som sofa i vores stue, som tidligere var stur/opholdsrum/soveværelse. Vi fjernede de ekstra tilklippede skumpuder, vi havde lagt i fodenden for ikke at ligge nedad med benene. Big mistake, for nu hælder sæderne bagud, så fødderne slipper fra gulvet.
   Det eneste positive der er at ved denne sovesofa, er man sover godt på sofadelen. Slå den for Guds skyld ikke ud!!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha jeg er så enig! Vi ligger i den uden at folde den ud.. Helt godnat jo. Fedt at i også har prøvet det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizell

  Stakkels jer…
  Afhængig af hvor højt I har til loftet, har I så overvejet fx IKEAs køjesenge (egentlig til børneværelset), hvor der er gjort plads til opholdsrum under sengen?
  Sov godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • God ide Lizell, dog tror jeg at der er for meget spejder hating fra min side til at ville eje en køjeseng ><

   Rigtig god søndag! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ligestilling og barsel..