Amning, timing og kæmpe tudefjæs!

Grunden til at mænd ikke ammer!

blog1

Før rødstrømpe kampen for alvor går igang så er jeg ganske sikker på, at jeg de sidste 4 uger har fundet årsagen til at mænd ikke er bygget til at amme. Nu er jeg godt nok en mand af en vis størrelse, lige på den forkerte side af de 100 kilo og når jeg sover, så fucking sover jeg! Og når jeg sover så vælter jeg rundt på samtlige centimeter i sengen.

Som tidligere nævnt så skal min kære datter have mad hver 3 time og det vil rundt regnet sige mad kl. 00:00 03:00 06.00 og igen kl 09.00 osv. Jeg kan så lynhurtigt melde op, at der ikke er en jordisk chance for at jeg er vågen til mindst 2 af disse måltider. Om min dørklokke gik i selvsving, Vilja fik instakolik og min kæreste stak en megafon helt op i snotten på mig, så ville jeg misse 2 måltider!

Og her må jeg så give jer, kære mødre min helt uforlignelige respekt. I har et overskud døgnet rundt, der fuldstændig overskygger alle de gode gerninger jeg gør i dagtimerne. Det er jer der gør mit smålige brok, mit tudefjæs når baby ikke vil sove og min “Uhhh jeg tror jeg skal have en lur idag, passer du lige Vilja et par timer” til skamme. Fordi jeg ved nu, at ligemeget hvor, hvornår og hvilket som helst tidspunkt på døgnet så vil den mindste gråd aldrig blive ignoreret og altid tilset med overskud, kærlighed og ikke mindst en moders bryst.

Vi bruger desuden “baby ligger i seng med mor, mund til bryst metoden”. Jeg ville være alvorligt bekymret, hvis jeg rent faktisk kunne amme og bruge denne teknik. Der er 200% chance for, at jeg ville falde direkte i søvn og så er det ellers bare..

“Held og lykke lille baby, far lukker lige øjnene og ruller 100 kilo dødvægt frem og tilbage over dig som en damptromle på afveje og så ses vi i morgen tidlig ik?”.

Jeg elsker jer mødre, i gør livet som far lidt nemmere 🙂

8 kommentarer

 • Christina Merwald Feldthaus

  Hejsa Mikkel. Det er godt nok længe siden. Ved ikke om du kan huske mig. Men jeg gik på højskole med Jeppe, gjorde en periode rent i jeres lejlighed, nå ja så datede jeg også Miv.

  Det er en fantastisk blog, du har lavet. Jeg blev selv mor i marts og det er bare en helt nyt liv og det er sket at læse det fra en fars synspunkt.

  Stort tillykke med jeres lille Vilja – hun ser rigtig fin ud og din nye titel som far klæder dig – selvom jeg godt nok har svært ved at forestille mig den scorekarl som jeg engang kendte som far 😉 håber du (og de andre drenge) har det godt.

  Tak for en super blog som jeg vil glæde mig til at følge.

  Et lille sjovt PS. Så hedder min søn Mikkel 😉

  Mange knus
  Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mikkel

   Åh lille Christina, selvfølgelig kan jeg huske dig. Tusind tak for de dejlige ord jeg håber bloggen fortsat vil give dig et smil på læberne. Ja jeg havde heller ikke set den komme, men de sidste mange år har jeg været under opsyn af Viljas kære mor : )

   Kæmpe tillykke med din søn, et helt nyt liv og så har han tilmed et helt fantastisk navn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arhmen altså.

  Jeg elsker din blog.

  Opdater venligst hele tiden. Jeg er en af de mødre, der sidder oppe kl. 3 om natten og forsøger ikke at rulle over mit barn. Så det ville være optur, hvis man imens kunne blive så underholdt, som jeg er blevet af dine indlæg indtil videre.

  /Stine – jernmor.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aww tak Stine, jeg vil gøre mit bedste, men det tager dog lidt tid at skrive mine indslag.

   Lad os håbe vi ikke ruller for langt. ; )

   Rigtg god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oluva

  Hey 🙂

  Nu er det ikke fordi at jeg ikke synes at vi mødre gør et fantastisk arbejde, men vi har også bare en fantastisk velfungerende krop 😉
  Min sundhedsplejerske fortalte at så længe man ammer, så falder man ikke i den dybe søvn og har heller ikke behov for det, fordi at vores krop udskiller et hormon, der gør at vi godt kan klare os uden i en længere periode 🙂 (det betyder dog ikke at vi ikke er trætte)
  Så der har du forklaringen, så behøver du ikke at have dårlig samvittighed over det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære FarUdenFilter,
  Jeg har skamlæst din blog. Alle indlæg. Og hvis man skal komme med noget kritik,
  ..så er jeg på den..
  For jeg har ingen.
  Jo, en opfordring: Skriv mere og hold op med at gøre mig så skruk!
  MVH.
  Johanne
  Ps. Vi vil se mere til den smukke mor (men ikke derved mindre til dig og dine betragtninger)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak Johanna for de dejlige ord. Det er alt for meget. Hahaha at blive skruk er da så hyggeligt! Jeg skal gøre hvad jeg kan, for at få hende med 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Amning, timing og kæmpe tudefjæs!