Jeg er ryger, der ikke ryger

Sundhedsplejerske du skylder!

Far og Vilaj sover

“Du skylder så mange fucking timers søvn!”

Vi har haft 3 besøg af sundhedsplejersken. Det første besøg var helt perfekt, en sød dame forklarer, svarer på usandsynligt dumme spørgsmål som; “Øhh kan jeg godt sove på ryggen, når baby ligger i liften?” Og i stedet for at pege og grine, som hun er fuldt berettiget til, så smiler hun bare og forklarer. Vilja bliver vejet, målt og hygget om og vi glæder os allerede til næste besøg.

Grundet ferie er det dog en anden sundhedsplejerske som skal undersøge, forklare og belære os næste gang. Det er her vi finder ud af, at der i verdenen af sundhedsplejersker er de fede mennesker, og så er der regel fascisterne.

Ved første øjekast virker denne plejer også ganske sød og fornuftig. Vilja bliver vejet og målt og alt er som det skal være; småfed, savlende og ikke særlig lang. Vi sætter os og fortæller, at hun har sovet igennem cirka 5 timer om natten og spist godt til om dagen. Det er her, at hun på magisk vis transformerer sig om til Snehvides onde stedmor, hiver en fucking lovsamling op og begynder at bladre ivrigt..

“Nej, den går ikke, hun SKAL op hver 3 time, ellers kan det gå rigtig galt med hendes udvikling!”..

“Jamen hun er jo fuldstændig skåret over om natten?”..

“Det er ligemeget, hun skal bare op og have mad, og det er præcis i en halv time hun skal have mad, mæt eller ej! Så må i bare kilde hende i hoved og røv eller kaste vand på hende. Whatever it takes”.

Klart! – Jeg har lige fucking fortalt dig, at vores barn laver industristøvsugeren om dagen på mor i maksimum 15 minutter af gangen, før hendes hoved næsten eksploderer og derfor er HELT væk om natten. Og nu fortæller du mig, at jeg skal vække min sovende engel i vuggen og når hun så ENDELIG har fået øjnene på klem, ligge hende til det tryggeste sted i verden, hvor hun slapper allermest af.. Og så bare give den fuld skrald på torturering i de næste 30 minutter…

“Prøv at hør her, hvis jeg lige ringer efter en vogn eller en kost, alt efter hvad du føler dig bedst tilpas med, så tror jeg de savner dig på Bloksbjerg”.

“WHAT IN THE WORLD OF ALL FUCKS?!”

Bevares, vi stoler da på hendes ekspertise og google giver mig nærmest aids af de utallige modsigelser, der findes. Så på trods af min overbevisning om, at Vilja nok fucking selv skal sige til hvis hun er sulten, så blev jeg påvirket af heksen, hvilket resulterede i følgende:

Klokken slår 03.00 og Vilja ligger med åben mund og grynter fornøjet i sin søvn. Vækkeuret har fået alvorlige skrammer fra flyveturen gennem rummet, men på trods af det, så sidder jeg halvt sovende, lænet hen over min datter og kigger fortryllet på hende. Jeg begynder så småt at kilde hende under tæerne, intet, “Christ”, puster hende i hovedet så hendes kinder blafrer som dumbos ører, intet, “Virkelig?!” Hiver hende i benene, intet.. “#”¤()=(#/#”!#(¤!”.  Frustreret og udmattet lunter jeg ud i køkkenet, tager et glas koldt vand og vender næsen tilbage til kampzonen. “Så er du fucking selv ude om det”.

“Hej skat, er du klar?” Jeg stikker et par fingre ned i glasset, men uheldigvis vælter jeg hele indholdet direkte ned i skærmen på hende. “FUCK!” Et splitsekund senere åbner Vilja øjnene, drivvåd, totalt forvildet og hun kigger direkte op på mig..

“Seriøst far? Game the fuck on”!

Jeg får endelig bakset hende op på mors bryst, men ikke før hun lige udfordrer tinitus. Hun åbner gabet og begynder at lede efter guldet. Men før hun synker, falder hun om, armene ud til hver sin side, halvt snorkende med mælk dryppende ned af kinderne. Jeg styrter ud i køkkenet og finder et fad, som jeg fylder med koldt vand. “Game the fuck on Vilja!”

De næste 30 min får Vilja cirka 3 slurke mælk, vækker samtlige mennesker i opgangen og hendes ellers fuldstændige tilfældige ben motorik, får pludselig Bruce Lee instinkter og hun formår at stikke mig en fodflad og samtidig vælte fadet med vand ud over mig.

Med en fuldstændig umulig kamp hver nat grundet 30 minutters amning hver 3 time, kommer vi til konklusionen:  Det er fuldstændig fucking umuligt at amme i mere end 5 minutter om natten. Kulminationen er total, da jeg en morgen laver en portion havregryn med appelsinsaft og bolsjer, ligger en brugt ble i køleskabet og snupper en gaffel at spise med. De sidste 7 dage lever vi i konstant frygt for, at hun ikke får mad nok i de 5 min og vi afventer næste møde med manisk frygt.

Da vi hører dørtelefonen ringe, kigger vi panisk på hinanden og sammen lukker vi skæbnens time ind. Den sundhedsplejerske vi havde første gang, træder ind af døren og tager Vilja med til puslebordet. Vi skal lige til at skrifte, men før vi kaster os på knæ i nåde siger hun;

“nå jamen hold da op, hun har taget meget mere på end ventet, har hun været ekstra sulten? Ja i skal da ikke vække hende, når hun sover så godt, hun skal nok melde op, når der skal mad i skibet”..

Fuldstændig afmagtet står jeg i boxere, en lunken t-shirt smurt ind i gylp med en ringen for mine øre, blodskudte øjne og en forfærdelig smag af havregryn og tyrkisk peber i munden.. Jeg synker i knæ og kigger over til Vilja på puslebordet..

Vilja skæver til mig og mens hun begynder at pisse ud over det hele, kan jeg se hendes hånlige smil..

“Hej far, 3-0 “.

“Is this fucking happening?!”

Hvem har ellers blindt fuldt et råd fra Bloksbjerg?

181 kommentarer

 • Laura

  I det mindste fik I ikke beskeden om at jeres barn vejer for lidt og mor derfor KUN må forlade sengen de næste 2 døgn for at gå på wc. Far skal bringe mad på sengen og der skal ammes konstant for at få mælkeproduktionen op…

  …,kun for at finde ud af at afløseren har kigget på en forkert kurve…. Nogle gange må man hellere se på sit barn og konstatere at det hele sgu nok skal gå – bare man tyder babys signaler (nogenlunde) korrekt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Holy shit! Nedtur men fedt du havde overskud til at stole på dig selv. : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

   Det gjorde jeg jo også først efter at have ringet stortudende til den faste SP.. Ha ha.. :’D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha ><

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Peter

   Det er så morsomt at læse at tårene falder, men om det er fordi man kan se sig selv i netop selv samme situation og græder fordi man ikke er ene om oplevelserne, eller om det er din suveræne måde at dokumentere det skete på, det kan jeg ikke finde ud af 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • haha, fedt at du kan lide det Peter! Jeg håber at man kan se et glimt af sig selv. 😉

   Rigtig god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  I det mindste har I ikke fået af vide at baby vejer for lidt, og derfor må mor ikke forlade sengen for andet end wc besøg de næste to døgn.
  Far skal bringe mad på sengen og der skal ammes konstant, så mælkeproduktionen sættes op. Mor bliver selvfølgelig dybt frustreret og ked af det..
  …,kun for at opdage at afløseren har kigget på den forkerte kurve… 🙁

  Nogle gange er det bedre at kigge på sig barn og bruge sin sunde fornuft. Så længe man tyder babys signaler (nogenlunde) korrekt kan det ikke gå helt galt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Kun ved første barn;-) Ved andet barn frabad jeg mig hjemmebesøg af sundhedsplejersken – og ja det kan man godt. De er kun et tilbud og de kan gøre lige så meget skade som gavn, hvilket i jo er er tydeligt eksempel på. Godt i fik den første tilbage igen! God søvn herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Julie, og ja anden gang er det måske nok en god ide hvis m an har haft en uheldig oplevelse.

   Rigtig god aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Morten

   Helt enig i at de kan gøre mere skade end gavn. Vi har også hørt både A og B. Specielt da vi var bekymrede med nummer et og tog på ekstra besøg i et eller andet sundhedshus og så sagde de helt andre ting end vores faste SP. Kræver SP overhovedet en uddannelse siden man får så forskellige svar? Og i fald det gør så trænger nogle af de ældre modeller måske til at komme på efteruddannelse frem for at køre på autopilot og erfaringer som måske, har lægefaglig baggrund eller måske bare er overleveret ævl. Et sted hvor vi i hvert fald fik decideret forkert information var vedr. min kkones glutenallergi og indflydelsen på introduktion af mad til den lille. Heldigvis kunnne man så selv lave en googlesøgning og finde ud af at i Sverige, hvor de ved langt mere om glutenallergi, er man kommet frem til det stik modsatte af hvad vi blev rådet til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op. Det er så kedeligt med de standard råd man får stukket i hovedet. Godt i fandt ud af det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie marland

   En SP kræver, at man er sygeplejerske, og derefter har arbejdet to år (mener jeg. Deromkring) med noget helt andet, og så er SP en efteruddannelse i stil med canceruddannelse og lignende.

   Jeg er dog HELT enig i, at især nogle af de ældre modeller fannerme trænger til noget opdatering.
   Jeg er næsten sygeplejerske, og i min meget korte sundhedsplejepraktik kørte jeg med to SP’er – en helt fantastisk, der var meget “hver familie skal gøre, hvad der virker for dem”, og den anden var bare en gammel heks, der var 120% ammemafia, regelmafia, kurvemafia, altingmafia. Det var så grimt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er faktisk meget ærgerligt at der er så store modpoler.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexandra

   Efter endt sygeplejerskeuddannelse, skal man have arbejdet mindst to år og på to forskellige børneafdelinger for at kunne videreuddanne sig til sundhedsplejerske, der tager halvandet år, så sundhedsplejersker er godt uddannet, skulle man tro

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie marland

   Jeg har ikke børn, og jeg er ikke engang gravid, men jeg er som nævnt længere oppe næsten sygeplejerske, og en af mine kæpheste i min egen branche er den forpulede æde- og ammemafia.
   Børn kan sagtens gro ganske udmærket på MME. Forældreskab sidder ikke i brysterne.
   Og hvorfor skal barnet indtage føde hver 3. time, hvis det ikke er sultent og ellers følger kurverne fint?
   Hvis nu vi er ude i underernæring og spisevægring, så jovist, men ved helt normale, raske børn? Vi andre står jo heller ikke op om natten og spiser..

   Jeg vil gerne selv amme, og jeg bliver sikkert også helt snotforvirret, men jeg bliver bare en lille smule aggressiv over de mange af mine kollegaer, der nærmest ser det som deres force at hyle nybagte forældre ud af den.

   som den gode SP jeg kørte med i den praktik sagde:
   “Børn skal have mad, søvn, kærlighed, lidt stimuli og en tør numse. Det hele efter behov. Og det praktiske ved de fleste spædbørn er, at de melder sig selv omkring det hele, for de har ikke ødelagt deres føle.-efter-evne endnu”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for de fine ord. Den gode SP havde ret 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg er ikke far – jeg har ikke engang noget barn – og jeg er sådan set heller ikke en mand, men hold kæft hvor jeg elsker din blog. Du skriver simpelthen så lækkert, og jeg er blevet fan fra start!

  Jeg sidder alene hjemme og griner HØJT af situationen med vandglasset. Shit det er sjovt, og hold da op hvor er det frygteligt 😀 Man kan lige forestille sig hvor grumt det er at blive vækket af et glas koldt vand lige i hovedet, når man putter allerbedst!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Tænk en magt sådan en sundhedsplejerske har!! Det var det man skulle være blevet, og have fundet på alle mulige sjove ting at bilde stakkels usikre nye forældre ind. Er sikker på nogen af dem går storgrinene herfra: ‘ haha! Tænk at de hoppede på den…’
  Er selv for nylig blevet mor og kender godt den usikkerhed man kan få især når man bare vil gøre det så godt.
  Men efter lidt tid vender man sig til det og ignorerer sundhedsplejerskens misbilligende blik når man fortæller at man er stoppet med at amme efter 4 mdr!! ( og nej baby er ikke død endnu ;-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha Helle. Ja, der er bare så uendelig mange meninger at det kan være svært at finde rundt i det hele, også får SP’er. Plus alle børn er forskellige så det gør det ikke nemmere.

   Tillykke med din baby ; )

   God aften

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Åh Gud – de vanvittige damer!

  Min søn er født 36+4 og er derfor det, man på doktorsprog kalder præmatur.. Havde jeg lige ku samle stængerne i 3 dage mere, så havde alt været heeeelt normalt 🙂

  Ungen var tyk og sulten.
  Drengebarnet vejede 10 kg i en alder af 5 måneder og jeg spurgte om jeg ku begyndte, at give ham grød/moshalløj – for barnet var umættelig! Og så skide blæret, synes jeg ikk det var at agerer madkasse konstant!

  Sundhedsplejersken keglede fuldstændig ud og spurgte om jeg havde glemt, at drengen var præmatur?
  Hun kaldte mig sågar uansvarlig..
  Det var 3 fucking dage det drejede sig om!

  Og iøvrigt – lige om snart skal min kæreste være far for første gang – han griner højlydt og han synes billedet med lort ud over det hele var sjovt – så tak for at få han til at grine, i en tid hvor han nok allermest har lyst til at låse sig ude på toilettet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det lyder som en rigtig nederen SP. Fedt at du kom igennem det og stort tillykke til jer med den nye baby. Jeg er glad for at i kan lide bloggen : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  SP’er kan enten være sendt fra himlen eller helvede..! Og ja lave mere rav i den end gavn.. Så husk altid på at mor og far ved bedst og at det er JER der kender jeres barn bedst..! PUNKTUM

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da kaje, så er det måske egentligt fint nok at sundhedsplejersker ikke sådan automatisk kommer på besøg herovre hvor vi bor. Hvor tit har man egentlig ikke også lige hørt sætningen “ALTZÅ, min SP (seriøst?) siger…” Istedet for “jeg synes/jeg oplever/JEG mener”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det er utroligt hvor meget magt SP’er har. Vi var igennem det samme dog fordi Mikkel ikke tog nok på. Men når man for 4. Nat i træk prøver at vække en dybtsovende knægt giver man op. Jeg fik også at vide at jeg skulle pumpe ud både dag og nat for at få mælkeproduktionen op. Men da satte min svigermor foden i og sagde at søvn altså er dobbelt så vigtig for mælkeproduktionen. Så vi stoppede og Mikkel tog godt på efter den uge og efter det kørte amningen super.

  Men igen – man stoler jo på SP for de må jo vide bedst – men man må bare stole på sig selv og sin mavefornemmelse. Godt kæmpet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stærkt Chris med sådan en svigermor! Fedt at det fungerede derefter uden en SP’ers til tider direkte uduelige råd. Jeg har stadig kæmpe optur over din søn hedder Mikkel! hahaha love it.

   Tak igen.

   Rigtig god lørdag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Fed blog du har 🙂 instant fan efter anbefaling fra twinpeaks.dk. Ja, er også røget i fælden med at følge SPs råd slavisk. Hun sagde at han maks mptte være vågen 1 time før han skulle sove, hun insisterede. Resultat: en barsel med en baby der maks sov 1 time ad gangen, og det kun som resulltat af at mor og far havde trillet rundt med ham skrigende i halv e ig hele timer … næste gang? Så venter vi med luren til baby viser han er træt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Vi fik det samme at vide fra vores sundhedsplejerske, faktisk før hun overhovedet havde set os eller vores datter.
  Hun ringede blot for at aftale en tid om første besøg “… Og så er det jo rigtig vigtigt at i vækker hende hver tredje time og giver hende mad..!”
  Aldrig i mit liv skulle jeg vække et barn, MIT barn kl lort om natten når vi havde brugt 6 timer på at få hende til at sove … PUNKTUM! 🙂
  Tak for en fantastisk hudløs ærlig blog.
  Tro på jer selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super at i lyttede til jer selv og baby, uden at lade jer påvirke.

   Lækkert at du kan lide bloggen ; )

   Rigtig god lørdag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej med jer
  Fantastisk skrevet og jeg kan virkelig se det hele for mig.

  Med datter nr. 1 havde jeg verdens bedste SP. Men tror hende fra bloksbjerg også var her med nr. 2 og 3.
  Vi lyttede dog ikke så meget til hende da vi havde prøvet det før. Vores døtre har alle fået flaske – ca 5 om dagen og ret meget (de var nogle store babyer og spiste meget) men i bøgerne står der at børn skal spise 6 gange. Så hun syntes vi skulle give en flaske om natten.
  “Øhhh, jamen hun sover jo”
  Ja men mængden mad kontra hende vægt skal være x antal gram.
  “Jaaaa, men det spiser hun jo også på de 5 måltider”
  Hendes anbefaling var da at vi vækkede hende. Men det gjorde vi ikke.
  Selv samme SP syntes ikke boltesten resultat var så meget at bekymre sig om – børn er mange gange dovne og gider ikke kigge efter lydene. Tja mit manglede så begge trommehinder og havde måske lidt svært ved at høre.
  Jeg kan kun sige TRO PÅ DIG SELV.

  Fortsat god fornøjelse med datteren og SP fra bloksbjerg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for rosen ; )

   Det var da helt forfærdeligt med SP 2 og 3. Godt at i lyttede til jer selv.

   Rigtig god weekend Sanne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yesica

  Hahaha sådan en fik vi også i starten, ikke nemt at vække tvillinger hvert 3 time og amme dem på samme tid, for måtte ikke amme dem hvert for sig, og det var ligemeget og den ene var træt sådan var det bare.. Det var jo et mareridt, når manden tog hjemmefra og kom hjem igen sad jeg stadig på sofaen savlende og med 2 små unger så lavede High five til hinanden over de havde drevet deres mor til vanvid. Så da vi fik vores rigtige SP sagde hun det samme som jeres, ej I skal da ikke vække dem, de skal nok sige til. Ahh så blev det lige til 6 timers søvn hver aften.. 🙂 så vi begyndte at lytte til dem i stedet for alt for mange råd. Så længe de tog på og kunne drive os til vanvid så var de sunde og raske. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahahaha oh my fucking god! Jeg er glad for i lyttede til jer selv og fik lidt søvn, tvillinger kan aldrig være nemt i starten..

   Rigtig god lørdag Yesica ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi var indlagt i 3 dage efter fødslen da moderkagen ikke ville ud og jeg røg på OP. Det resulterede i at far måtte traske op hver gang trolden skulle have mad og lægge hende til plus fjerne hende igen. Vi syntes ikke han lavede andet end at vade frem og tilbage så til sidst spurgte vi om hun skulle have erstatning da hun vist ikke fik nok. Men NEJ hun fik rigeligt sagde alt personalet – vi blev ligefrem brugt som eksempel på en super vellykket amning. Efter to dage var mine brystlommer dog en anelse trætte af den nye situation og ensugeplejerske overgav sig – jeg skulle blot amme alt det hun ville først og så kom hun ond igen senere og så til om hun skulle have mere. 3 timer senere og jeg ammede stadig! Selv derefter tog hun 20 ml erstatning og vi fik endelig et mæt barn og lidt ro!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er desværre rigtig mange historier om dårlige råd. Tak for at dele din. Hold da op hvor er jeres barn sulten!

   Rigtig god lørdag!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Ha ha, de der sundere skal man tage med et gran salt – bare jeg havde vidst det da jeg blev mor for første gang og hele min verden blev torpederet i følelser, hormoner, søvnmangel og konstant usikkerhed over om man nu tog sig ordentlig af øglen! Der er kun EN ting der tæller – mor og fars sunde fornuft:) Store øgle har vi nu fostret til 3 års alderen og miniøgle er 6 uger og har altså både sovet stræk på 5, 6 og 7 timer om natten – jeg vækker hende filme ikke!!! Og hun har taget 1,5 kg på så deeeet..
  Opdagede din blog ovre hos lortemor (som jeg også ææælsker) – såååååå lækkert med en far-blog midt i skoven af mummy-blogs! I’m lovin it!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så fedt at du kan lide bloggen, og ja lortemor er så sej. Dejligt at du lytter til dig selv, din krop og baby!

   Rigtig god weekend Rikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Helt generelt får jeg tic’s når jeg bliver belært ud fra generelle retningslinier, der ikke tager hensyn til at børn er forskellige, noget man jo ellers får prædiket så snart der kommer to streger på testen.

  Med vores første barn tog hun ikke nok på, og ja der prøvede vi tre timers reglen i to uger, indtil jeg måtte konstatere at jeg har ikke mælk nok og ungen ryger på flasken, og sjov nok fik vi på magisk vis en glad og dejlig unge, så snart hun fik nok af spise 😉

  En sundhedsplejerske er en rådgiver, der ikke kender mit barn, så jeg tager alle råd (for det er det de er, ikke regler) med et gran salt. Med barn nr 2 (han er knap to måneder) fik vi tre timers regel af vide få timer efter han var født, og jeg er mildest talt forarget. Hvis han tager på som han skal, og trives, så er der INGEN der skal vække min øgle. Endnu engang har jeg kunne konstatere at jeg er pisse god til at føde børn, men jeg stinker virkelig til at amme dem, så han er på flasken, trives og får kun mad om natten hvis han insisterer 🙂

  PS. Har en super sundhedsplejerske nu, der prædiker ‘Lyt til dit barn’ i stedet for åndsvage regler der måske passer på gennemsnittet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt ret og dejligt at du gjorde som du følte var rigtigt for din baby. Samtidig er det dejligt at du har fået en god SP nu som du kan rådgive dig med uden frygt for Bloksbjerg tendenser.

   Rigtig god weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  First of all – lækker blog!

  Det er jo fuldkommen absurd, hvor latterligt mange forskellige råd man får i den første tid (læs. jeg er også selv lige blevet far for første gang).

  Man sku tro, at jordmødrene og sunhedsplejerskene har en intern konkurrence, hvor det gælder om at forvirre nybagte forældre mest muligt!!

  “Nej, du skal ikke klemme på brystet for at få hende til at tage det!”

  “Hvis du lige prøver at klemme lidt på bystet, så har hun nemmere ved at få rigtig fat.”

  “Du skal helst ikke spise den slags” – “Jo, spis du bare det. Det tar hun ikke skade af.”

  Holy sweet Jesus!

  Man sku da tro, at de har læst de samme bøger og gået på de samme skoler med de samme undervisere?

  Men sjovt at læse om andres sindsyge oplevelser – keep it up!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt du kan lide den!

   Hahaha jeg er helt enig! Jeg håber jeg kan fortsætte med at underholde ; )

   Rigtig god weekend

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Svanholm

  Ja! Da Victoria var lille måtte hun absolut kun få 100 ml modermælkserstatning hver 3. time. Hun skreg af sult. Så vi tænkte “fuck it” og gav hende så meget hun ville have. Og vupti – 1 stk glad og mæt baby, der sov igennem om natten. Hurra for forældreinstinkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Må tilslutte mig mange af de andre kommentarer! Jeg fik mit første (og nok også eneste, en er riiigeligt til mig) barn i slutningen af januar i år, og ved at følge SP’s anbefalinger fik jeg tygget brystvorterne i laser i løbet af få dage. ‘Han skal bare ligge ved brystet ALT det han vil’. Ja mange tak, prøv lige selv at amme med hudløse brystvorter! Det tog så seks uger før de var helet igen… Og hun blev også ved med at sige at han skulle spise 10-12 gange i døgnet i starten og min søn sov hurtigt 4-6 timer i træk, så der blev mere ammet en 6-8 gange i starten og det ville jo aldrig gå efter hendes hoved. Men jeg vækkede ikke mit barn, så længe han voksede og der var god kontakt, og han virkede frisk, når han var vågen. Han klarer sig fint nu og er snart syv måneder… Bedste råd af dem alle: følg din mavefornemmelse og husk at din kæreste og du kender barnet allerbedst!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en historie, rigtigt kedeligt at høre du havde sådan en SP. Men fedt du tog styringen og din dreng har det godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Så sandt…. Her fik vi også at vide max 5 timer og så må i vække ham

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Så sandt..

  Nu 2.gangs mor… men denne gang med en søn som sover om natten…. Fik samme besked 5 timer og så skal han vækkes, så lydig som man er sætte jeg vække flere nætter i træk, tog drengen op (som bestemt var i en anden verden end mig) og forsøgte at give mad uden held, så her får han lov at sove det han kan når han sovet – om dagen hænger han jo bare i parten eller skriger, så man har sgu brug for det søvn man kan få..

  Prøvede også det med en vikarierende sundhedsplejerske – hun mente så han vejede for lidt, til trods for at storebror vejede det samme i uge 5, så hun mente jeg skulle give ekstra i flaske… Og med hvilket resultat – mindre mælkeproduktion..

  Der er sgu nogle kloge hoveder indimellem..

  Mvh Terese (mir til Mikas født 30-06-14)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Vi havde også besøg af en sundhedsplejerske fra bloksbjerg til vores første barn. Og kan stadig huske citater som disse “du skal kunne amme hende, skifte hende og putte hende på en halv time ellers ødelægger du hendes søvnrytme”, “nej der er ikke brystbetændelse du skal bare amme noget mere”, “nej du behøver ikke give hende mad om natte, hun vejer fint bare gi hende vand i en flaske de 3-4 gange hun vågner, så spiser hun nok mere dagen efter” plus at hun var sød og rar de par gange kæresten havde fri og derved havde mulighed for at deltage. En vaske ægte heks.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline Rye

  Vi fik at vide, at vi skulle sørge for at vores lille pige, fik mad hver 3. Time, hele døgnet rundt, fordi hun var lille, og ikke tog de magiske 200 g på om ugen. Det resulterede i, at vores pige ALDRIG sov. Meget forsigtigt, og med frygten for at være en dårlig mor, foreslog jeg min mand at vi lod hende sove om natten og selv melde sig. Pludselig havde vi en glad pige, der sov 6-7 timer om natten, var glad, tog fint på og udviklede sig fint. Det er svært, når man er første gangs forældre, men man er nødt til at tro på at man kender sit barn bedst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine og martin

  Vi er glade for at høre I fik den sundhedsplejerske igen. Tillid er vigtigt.
  Det har vi også lært på den hårde måde. Den 2. Sundhedsplejerske du beskrivet lyder som hende vi fik til at starte med. Hun fik ødelagt mælkeproduktion (kæmper næsten tre uger senere stadig med at få den ordentlig i gang igen) og tillod sig at kalde os uansvarlige forældre, der var faktisk slet ikke noget vi gjorde rigtigt. Heller ikke til trods for de råd vi fulgte fra hospitalet.
  hun er gravid og skal føde sit første barn til november. Alt tillid forsvandt og vi gad godt følge hende når hun har født. Mon ikke hendes råd ændrer sig lidt?

  Rigtig god fornøjelse med lillepigen og vi glæder os til at følge din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Been there, done that! 😉 Har selv været meget naiv og gjort alt hvad de har sagt, men har efterhånden lært at man skal stole på sin
  egen mavefornemmelse, børn er forskellige og det kan være flere årtier siden de sidst har fået tømt babserne og skiftet en lorte ble 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Sorry to say. Men sundhedsplejens er et tilbud. De råder, ikke bestemmer. Så ved ikke helt hvem jeg synes er mest fra den 🙂
  Men træls oplevelse 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så med andre ord siger du følgende: “At fordi det er et tilbud, retfærdiggøre det misvisende og direkte forkerte råd. Altså er det i orden at have et hav af inkompetente idioter ansat som lever af at rådgive, men på trods af det, så skal man ikke følge deres råd da de som sagt bare er et tilbud?”..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor til 4

  Som mor til 4 har jeg også mødt forskellige sundhedsplejersker. Nogle super dygtige, en halvlunken og én heks fra helvede! Der er gode og dårlige professionelle indenfor enhver faggruppe og selvom jeg gerne have været mødet med min sundhedsplejerske-heks foruden, så har hun alligevel æren af at være årsag til mit jobvalg. Jeg er nemlig sundhedsplejerske og gør mit ypperste for at “mine” familier skal vokse med opgaven, være stolte og trygge og ALDRIG sidde med de følelser jeg sad med grundet sundhedsplerske-heksen. I ❤️ny job!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er da så fedt. fed måde at få den rigtige motivation til fremafrettet give en god støtte til andre. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sissel

  VI GJORDE!! Vand, kraftigt lys, kilden, venden på hovedet, tv – ungen sov som en sten. Jeg var mere vågen end ham og til sidst opgav jeg at vække ham. Han har aldrig spist om natten siden – ingen natflaske der skal afvænnes fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Reenberg

  Jeps!!!! Jeg har haft STOR tiltro til disse kære sundhedsplejersker! Og de har rådgivet mine stakkels, spæde, udsultede, dehydrerede børn halvt ihjel med deres fabelagtige ekspertise om amning!
  Jeg kan kun tilslutte mig den vrede hob af forældre der løfte fakkel og høtyv og leder gader og stræder igennem, for at finde dette djævleyngel!!!
  Gad vide om staten betaler dem for at beskæftige sygehusvæsenet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hahaha.
  Åh din stakkel…

  Desværre er der alt for mange der blindt stoler på de råd de får, og glemmer at lytte til deres børn, fordi man så gerne vil dem det bedste.
  Med mindre man selv kan se at den måske ikke er helt god, og der kommer kommentarer i forhold til meget lav vægt eller meget lille væksttilgang, så skid højt og helligt på den type mennesker. Bare sig, at det skal I nok gøre, og blive ved som i plejer 🙂

  Vi havde så problemer i den helt anden retning, men i sidste ende var det eneste der virkede (og virker), at vi har gjort hvad der virkede for os 🙂
  Ingen vanvittige sp’ere her, men en masse andre mennesker, der var skide kloge på nattesøvn. De fik at vide, at de hjertens gerne måtte tage knægten, og vise os hvordan man gjorde det rigtigt… Sjovt nok er folk pludselig ikke så kloge når man siger sådan 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel M

  Nix, vi har nægtet at hoppe med på vognen med at de skal vækkes.. Selv på sygehuset prøvede de – men nej, jeg vækker ikke mit sovende barn..
  Resultatet er et barn der sover igennem og vægten er fin, for hun ligger over gennemsnittet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvis jeg ikke var så træt og smadret og udkør,t havde jeg helt klart grinet, imens jeg læste din skønne beskrivelse af et levende mareridt. Det er godt de ikke alle er hekse, og at du jo faktisk har nogle rigtig gode oplevelser med den første..
  Jeg må indrømme, at jeg er glad for, jeg har en sundhedsplejerske at trække på for tiden. Nok har min datter altid spist mindst 1 gang om natten, men engang sov hun. Hun sov, sprællede halvsovende hvorpå jeg hev hende over og lod hende vacuumsuge i 5 min, hvorpå hun monstermæt blev lagt halvsovende tilbage i sin seng. Og om dagen sov hun. 3-4 lure i løbet af dagen, som regel i sin vogn.
  Det hele er datid. Så blev hun nemlig 3 mdr. Alle siger “det bliver meget lettere når de første 3 mdr er overstået”. Nu er hun 5 mdr og 1 dag. Jeg ville give meget for at få mit 2,5 mdrs barn tilbage!
  Nætterne bliver afbrudt 1-12 gange – you never know! Det forudsigeligt uforudsigelige. I dagtiden sover hun max 30 min medmindre hun er i arme og bliver vugget.
  Gudskelov får jeg nu ekstra besøg og ordre på at bede min familie om hjælp (for det er jo et nederlag at gøre i min egne øjne, indrømme man snart er død både udvendigt og indvendigt når man endelig fik den unge man så længe har drømt om) ordre på at få noget massage eller andet selv, ros for at købe pulvermix stads til grød i stedet for at lave fra bunden. Og jeg får en bunke forståelse, når jeg fortæller om at falde tudende i søvn, om at forsøge at lukke ørerne for den evige gråd, om at jeg er så drænet, at nu hun engang imellem ikke græder sidder jeg stadig og stener og orker stort set ikke at lege og hygge.
  Så ja, de kan være hekse men har man nogle problemer som man sætter ord på, kan de ofte hjælpe tror jeg. Men man skal sætte ord på det.
  Tidligere fik vi da også bare at vide “børn på den alder skal ikke underholdes”, da vi beskrev hvordan vi konstant skulle gøre enten det ene eller det andet eller det tredje for at holde hende ikke-grædende. Det gjorde mig kun mere usikker. Men alligevel rakte jeg i min nød ud. Og har i det mindste nogle forstående ører, og en sp som bryder sit hoved med, hvad der kan være galt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt at du rakte ud. jeg er helt sikker på at der er masser af hjælp at hente fra mange SP’er og det er godt at du er bevis på at det er der.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten K

  Fedt indlæg. 🙂 Nu sidder jeg bare og krummer tæer da vi har første møde med sundhedsplejerske n her om en halv time så vores 5 dage gamle Oscar kan blive vurdereret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hahaha bare rolig, jeg er sikker på de fleste SP’er er rigtig dygtige 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Morten K

   Yes, hun sagde så det modsatte, nemlig at vi ikke skal vække ham, han skal nok sige til hvis han er sulten 🙂 Men alt i alt en positiv oplevelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er da godt at høre, der også er gode oplevelser 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hehe, da min søn var under en mdr. gammel sov han også 6-7 timer i streg om natten.. Og lige som jer fik vi at vide at det var for dårligt og at vi skulle vække ham om natten for at give ham mad. Nå, for pokker – tænkte vi… Så de næste to nætter vækkede vi ham for at give ham mad, han blev frustreret og ked af det og da han endelig faldt til ro igen lagde han sig bare til at sove ved brystet (på trods af at vi trykkede ham under fødderne osv..) Vi synes også vi kunne mærke at han var mere irritabel om dagen, så vi besluttede os for bare at gøre det som vi nu synes føltes rigtigt…. Vi lod ham sove til han vågnede og så fik han bare mad lidt oftere om dagen, når han gav tegn til det – det fungerede upåklageligt. Sundhedsplejersken var ikke helt tilfreds, men vi har alligevel altid haft en sund, rask, nem og glad dreng! Hvad mere kan man så ønske sig?

  Jeg synes det er enormt vigtigt at man husker at mærke efter hvad man selv synes føles rigtigt og ikke kun følger råd fra andre eller det der står i bøgerne – for ens eget barn passer måske ikke lige ind i netop den kasse 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er helt enig Marie, men det kan være super svært for førstegangsfødende 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Det er det helt sikkert, han var også vores første og hold da op hvor har vi prøvet mange gode råd af fordi vi selv var usikre på det vi gjorde…
   Man prøver sig frem og så finder man ud af hvad der fungerer for ens lille familie og hvad der ikke gør 🙂

   Og forresten – rigtig fedt med en blog skrevet af en far!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for de søde ord. Og jeg er helt enig med dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jan Christensen

  Godt jeg ikke skal have flere børn. Man bliver smaskforvirret i øverste etage over alle de beskeder, man får af sundhedsplejerskerne. Da vi fik vores døtre ( af 2 omgange) havde vi kun to sundhedsplejersker, der kom og forstyrrede os. Heldigvis var de meget enige, så problemerne eksisterede slet ikke i den grad, som I måtte gennemleve. Glæd jer til næste gang, hvis I tør igen, for det bliver meget nemmere, indtil ungerne bliver lidt ældre. Så skal I nok få masser af arbejde med at udrede ballade, finde den skyldige, helbrede knubs og dobbeltskift af bleer, hvis den første ikke er blefri. Håber I klarer det, uden I begynder at bide hovedet af hinanden.
  Pøj pøj fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Flad af grin:)

  For pokker da.. Der burde være en advarsel : chance for latter:)

  Min datter på 2,5 er syg med feber.. Hun lå og sov op af mig.. At bryde ud i total latter, MENS man drikker.. Kan du selv regne resten ud.?:)

  Med sådan et indlæg, vil jeg ski gerne følge jeres liv:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne w

  Vi havde “gæste sundhedsplejerske” til den ældste da han var 6-8 mdr.. Vi fortalte at han var meget hos os og han ikke ville ligge selv og lege på gulvet – ud fra dette konkluderede hun at hvis ikke vi fik ændret på dette ville han nok ikke få mange venner når han blev ældre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Allan

  Vores lille pige kom til verden akut, da konen havde fået svangerskabsforgitning og til sidst tog 1½ kg på i væske om dagen.
  Ud kom den lille ca 3½ uge før tid og vi fandt ud af at alle beregninger der var lavet vedørende vægt ogl var skudt voldsomt over mål.
  I stedet for de ca 3.300 gram de mente hun ville veje, kom hun ud og vejede ikke mere end 2.076 gram. Sød, lille og fin var vi på røven tøjmæssigt da vi selvfølgelig ikke havde tænkt i dukketøj. Far rundt i hele byen for at finde noget der ikke lignede et telt når hun blev pakket ind i det.
  Da vi kom hjem var vi meget nervøse da hun var så lille og ikke havde så mange kræfter.
  Vi fik at vide at det var meget meget vigtigt at hun ammede hende hver time da hun skulle tage på. Problemet var bare at hun ikke havde kræfter til den del og derfor ikke kunne ammes. Det endte med at Far sad og holdt den lille klump mens hun drak mælk fra en minikop. Det tog lang tid hver gang, men fuck jeg følte jeg bidrog med noget 🙂
  Efterhånden som hun blev at halvt år, fik vi mange gange at vide at vi skulle følge de madplaner vi fik fra SP for at hun kunne tage det nødvendige på. Hun lå jo meget lavt i den mindste kurve og hun skulle jo gerne længere op…fik vi at vide. Skide være med at hun var super glad og hele tiden. Det var vigtigere at hun blev tvangsfodret.
  Hun gad så ikke spise noget af det der blev foreslået og var generelt ret kræsen, så vi holdte os til det vi vidste hun gad at spise.
  Vi endte med at droppe stort set alt hvad SP fortalte og valgte at stole på at Lucia nok skulle “fortælle” os hvad hun havde brug for.
  Det endte med meeeeeget mindre stress og en fantastisk glad lille pige som sov 11 timer om natten fra hun var 7 mdr og spiste når hun var sulten.
  Hun er nu lidt over 1½ år. Er altid i top humør og spiser efter fast rytme. Det har taget hende længere tid at vise interesse for forskellig mad, men uden tvang, viser hun nu stor interesse for alt nyt mad. Noget ryger ud igen men det meste virker hun meget glad for.
  Tror egentlig bare i bund og grund at man skal huske at ingen kender barnet bedre end mor & far. Stoler man på sig selv og sin intuition, så går det sgu nok en hel del bedre end når man følger en bog som tager udgangspunkt i at alle skal behandles ens.

  Fed blog, og kan genkende meget af det du skriver fra mine egne oplevelser.
  “Glæd” dig til at skifte den lille mens der kommer en “Sneeze-Poo”. Det er en uventet surprise ingen vil have klokken 3 om natten mens man er i zombie mode

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op! Fedt du hjalp til med at made hende og tak for at dele jeres historie. Jeg vil glæde mig til en 03.00 oplevelse der indeholder poo 😉

   Rigtig god dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vivii

  Hold nu k… hvor er du grineren! En fodflad..jeg ligger flad af grin. Shoutout fra Valby

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Awesome blog, fedt med et point of view fra faren!
  Angående dit spørgsmål, så kommer jeg lige med en lille forhistorie først. Min datter, som i dag er 2,5 år, blev taget ved kejsersnit 4 uger før, da jeg fik svær svangerskabsforgiftning, men hun har ingen mén fået eller haft. Vi var indlagt på barselsgange i 6 dage, hvor plejen ærlig talt ikke var særlig god. Det endte op i at min datter ikke fik mad nok de første mange dage, indtil jeg sagde fra og gave hende flaske i stedet.
  Ugen på barselsgangen sad dybt i min mand og jeg, så da vi kom hjem gik alt op i at vores datter fik nok mad. Der er mange fordele ved flasken, men ulempen er helt sikkert at vi vidste præcis hvor meget mad vore datter spiste. Set i bagspejlet fik hun jo rigeligt, men hun fik aldrig elestikker og har alle dage være lang og slank.
  Så til dit spørgsmål, for da vi ramte de 4 måneder (korrigeret 3 måneder) drak vores datter meget modermælkserstatning, vi kom op på 250 ml. Vores faste SP, som i øvrig var fantastisk, sagde vi kunne starte op på grød. Jeg blev hurtig vejledt i hvilke typer og hvordan jeg selv kunne lave grøden. Det var en kæmpe succes for vores datter. Vi havde jo forventet at hun bare ville spise et par skeer om dagen i en måneds tid, men ungen kunne virkelig godt lide grøden. Jeg var i tvivl om hvor meget hun måtte få af gangen, så jeg ringede til vores SP.
  Desværre ramte vi ind i sommerferien og jeg fik fat på en gammel krage, som formåede at puste til min største frygt (at min datter ikke fik nok mad, grundet den lidt skidte opstart) og fik mig til at lyde som verdenens dårligste førstegangs mor – ever! Straks vendte samtalen ud i at vores datter fik alt for meget mad, noget med at nogen børn ikke har en naturlig stopklods og det er vores ansvar som forældre at lære dem ikke at overspise. Så fordi vores datter kunne spise svarende til 2dl grød, var skaden allerede sket og hun var dømt til overvægt resten af sit liv! Rådet var altså at skære ned på mængden af mad.
  Selvom jeg syntes det var åndsvagt og jeg var sur på den gamle krage, så sår det jo tvivl, lige indtil vores faste SP kom tilbage efter 3 uger og rystede på hovedet.
  Efterfølgende lærte jeg at følge min mavefornemmelse og se hvad vores datter selv giver udtryk for. I dag er hun som skrevet 2,5 år, spiser alt hvad der er mad og MEGET, men hun er stadig en lang og slank pige. Det har aldrig haft nogen betydning at hun blev født 1 måned for tidligt.
  Så vil jeg lige tilføje at vores datter sov igennem da hun var blot 2 måneder, som i fra kl 18-01, hvor hun fik mad og sov videre til kl 09.

  😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for de søde ord.

   Hvor er det fedt at høre at på trods af en masse kedelige ting i løbet af den første tid så er hun idag en frisk og dejligt lille pige. Og det er da en kæmpe optur som hun sover, fedt for jer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Så din blog via en på facebook og jeg må næsten beklage, men jeg kan ikke lade være med at smile, grine og tude over din måde at skrive på. Det er simpelthen lige i øjet. Min datter er to uger gammel nu, da hun blev født var vi nogle ekstra dage på hospitalet. Lillepigen tabte 300 gram og kom under de 2800 og måtte derfor på erstatning. De mente at jeg skulle vække hende hver 3-4 time og give hende mad døgnet rundt. Jeg var helt færdig på 4 dagen og da hun valgte at sove 9 1/2 time den næste nat vækkede jeg hende naturligvis ikke. Jeg kan love for at de kiggede mærkeligt på mig og nævnte hvor vigtigt det er hun får nok at spise. Lige siden har hun kun taget på i vægt, ikke mere erstatning og hvis hun sover, ja så får hun lov til det. Hun skal nok fortælle mig, at jeg skal smide hvad som helst og komme frem med maden når hun er frisk på det. Jeg håber at I får noget mere søvn nu og føl efter hvad der er rigtigt for jer. Held og lykke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna mai

  hej…….. Fed blog du har fed historie, jeg har født 3 børn den første en pige hun fik lov til og sove jeg vækkede hende ikke for at hun sku spise, hun kom af sig selv ammede 3-4 mdr, den næste samme procedure, ammede 4 mdr. den sidste også det samme, men ham ku jeg ik lægge fra mig når han sov det var mor dreng ammede ham indtil han bed mig i brystvorten 8 mdr gammel….. og jeg fulgte heller ikke SP råd….:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Tisser lige i bukserne af grin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  hahahaha 😀 Er simpelthen så morsomt at læse, virkelig godt skrevet! Det er jo næsten som at være en flue på væggen.. Har selv en pige på 8 mdr og fra hun var 1½ mdr sov hun gladeligt 7-9 timer i streg om natten.. “Heldigvis” spares der på sundhedsplejerskens besøg i Varde Kommune, så hun kunne slet ikke komme og gøre os nervøse.. Så vi var glade og snork – sov sammen med vores bette-pige og det er jeg så glad for! Nu, 8 mdr gammel, kan hun nemlig kravle i søvne, stille sig op på to ben i søvne – MEN ikke finde ud at ligge sig ned i sengen igen. Så vi må ind på hendes værelse og ligge hende ned igen, før hun kan sove videre. Ca. 3-4 gange hver nat. Ja, ja, hver tid sine udfordringer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ada

  Nu lagde du lige selv denne op igen, farmand:-)

  Jeg har sgu heller ikke meget fidus til sundhedsplejerskerne, hvilket selvfølglig ikke handler om at skære alle over én kam, men nogle af dem er sgu nogle … Strigler!

  Jeg er simpelthen SÅ træt af, at dem jeg har mødt, næsten altid starter deres svar med “Sundhedsstyrelsen anbefaler….”, når jeg i forvejen spørger om noget, der gør, at jeg føler mig lidt dum, uvidende og på herrens mark. Hvad med erfaring, intuition og mavefornemmelse? At kigge på barnets trivsel? Hvad med at de lærte at spørge forældrene om, hvad de selv har af forslag eller forestillinger?

  I øvrigt at de uduelige inden for branchen altid været til stede. Min mor smed engang en sp-vikar ud af huset, ved nr 2 barn. Hun, sp’en, var simpelthen inkompetent af dimensioner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johannes

  Åh, lyder SÅ genkendeligt.

  Vi nåede derud, hvor vi forbød en bestemt sundhedsplejerske at træde indenfor døren…
  Selvom det var vores første, så havde vi bedre styr på det, end dén sundhedsplejerske havde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Stakkels jer og lille Vilja. I vidste jo godt, hvad der var rigtigt.
  Sundhedsplejerske er som at vinde i lotto.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlene

  Det lyder som en gengivelse af vores første måneder som forældre. ‘Der skal ammes mindst hver 3.time i mindst 7 min. af gangen. Hvis ikke, får hun ikke nok at spise og ikke noget af den fuldfede mælk som kommer til sidst’. Velkommen til helvedes siger jeg bare, med en unge med næsten konstant ondt i maven, det tror da pokker når ungen bliver tvangsfodret. Så længe baby ikke er apatisk og underernæret og forældrene ellers er bare sådan nogenlunde gennemsnits fornuftigte, skal det hele jo nok gå. Et blog indlæg som dette, ville have hjulpet for et år siden 😉 Kan kun sige: lyt til jeres egen mavefornemmelse og lad være med at ligge under for sundhedsvæsenets tyranni. Sagt fra en mor, som er kommet ud på ‘den anden side’ 😉 PS. Min datter har altid ligget over kurven, så der har aldrig været grund til nervøsitet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg er mor til 3 og til de 2 første havde vi en sundhedsplejerske som bare var helt fantastisk og så alle børn som individer…………mine børn har alle gjort tingene i omvendt rækkefølge………..sovet igennem om natten fra fødsel og så begyndt at spise om natten ved 6-8 mdr, begge gik før de kravlede ingen af dem er blevet ammet mere end 1 mdr og så mme 1 mdr og så skemad allerede fra 2½ mdr ingen har nogensinde været forstoppet og alle har vokset som de skulle.

  Nu med nummer 3 har vi fået en ny sp som ser alle børn som stereobørn…………alle er ens og alt skal foregå efter bogen ellers er de i mistrivsel og ja min nummer 3 ammede jeg så til han blev 3 mdr, men som 9 mdr gylper han stadig………….går før han kravler og gør ellers præcis som de 2 andre spise 2 gange om natten osv osv……………nu vil hun have jeg skal tage flasken fra ham om natten og kun tilbyde vand og jeg må ikke give ham mad med krydderi som han jo har spist siden han var 3 mdr og aldrig fejlet noget, osv osv……………….jeg begyndte da han var 3 mdr med bare at sige hvad hun ville høre og så gøre som jeg plejede derhjemme, ville ikke takke nej til tilbudet da jeg er skide nysgerrig hvad vægt og størrelse angår……………….men hvis du læser hvad sp skriver i hans bog så læser du om et stereobarn som gør alt efter bogen 😉

  og by the way så elsker jeg din blog………..man hører altid kun mødrenes ammehistorier og oplevelser da der sjældent er mænd i “vores” forummer og mødregrupper. og så skriver du jo så virkeligt så man rigtigt kan fantasere i hovedet hvordan alt ser ud………….keep up the good work.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Helle for de søde ord.

   Det er bare så svært at finde hoved og hale i børn fordi de er så forskellige, og så oven i købet med det spring i kvalitet af SPere, bliver det bare så meget sværere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Fuglsang Kristensen

  Hej far-uden filter.

  Tak for dejlig befriende, humoristisk tilgang til det der er så pokkers sårbart.
  Jeg sidder her i ammeland og klukker intenst for ikke at vække min mindste datter, som konsekvent kun vil sove på min arm eller mave om dagen. Mon ikke også “heksen” kunne finde noget galt i det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sidsel

  Hold kæft hvor jeg elsker den her blog 😀

  Du formulerer dig virkelig genialt, og hvor kan jeg bare se mig selv i samme situation, gud hvor er det sjovt 😀

  Din kommentar med Bloksbjerg, skal jeg virkelig til at bruge 😀 !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Inge

  Eij hvor fedt skrevet – helt igennem fedt. Det er bare den forestilling jeg har os sundhedsplejersker det der – og jordemødrene! Jeg følger gerne ivrigt din blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia Lynge Hansen

  Vores dreng er 3 mdr og sover (på de gode dage 7-8 timer uden mad), han vejer det samme som da storebror var 5 mdr, jep 7,6 kg

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Åhh gud hvor er det sjov læsning

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Kender den heks! Hun var skylden til min konstante hyldene unge, i et år! Og mine robot lignende gentagelser, på klokkeslet.. Nok også grunden til, at jeg først seks år efter, fik barn nr to. Som vi gudskelov bare har ladet sove, spise og skide, som det nu lige passede vidunderet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Her var beskeden modsat. Mit barn måtte ikke spise, selvom han var sulten, for han var jo stor (4400g og 55 cm)og skulle jo nødig blive lige så stor som sin mor (som jo så lige havde født for 14 dage siden).
  Nu er børnene så startet på den skole, hvor hun er tilknyttet. Behøver jeg sige, at hun ikke får lov at tilse mine børn? Og mine børn er i øvrigt hverken store eller tykke, den dag i dag. De startede bare godt ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Efter et meget langt fødselsforløb, som endte med akut kejsersnit, så var vi mildest talt udmattede, da vi ankom med vores lille datter på mor/barn afsnittet. Og der mødte vi den østeuropæiske heks… Jeg var MEGET træt og usikker på det der amning og bad derfor om hjælp fra sygeplejersken. Hun var meget kontant: Du SKAL amme 15/15/15/15 (læs: 15 minutter på hvert bryst skiftesvis) og MAX en time! Needless to say, det kørte bare ikke! Og jeg var SÅ tæt på at give op og bare lade min lille skat være flaskebarn, for jeg var da tydeligvis helt håbløs til at amme… Var helt knust! Heldigvis kom der næste dag en fantastisk jordemoderstuderende, som virkelig hjalp os og som vi vil huske resten af vores dage med varme tanker. Min pige (nu 8mdr) ammer stadig med STOR succes, no thanks til den lavstammede gebrokkendansk-talende heks!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steven

  Ved 3. besøg proklamerede vores sundhedsplejerske med blå blink og trudsel om indlægelse, at vores datter havde tabt sig faretruende meget. “I skal til børnelæge og måske også starte et forløb op med hospitaler så hun kan komme op i vægt igen” sagde hun. Efter to kontrol besøg hos egenlæge og to besøg hos en børnelæge var vi overbevist om det modsatte. Vores datter var og er ganske perfekt. Ikke den største bokser i ringe, men ganske fin. Jeg gennemgik vores sundhedsplejersles tal og begyndte at undre mig. Specielt undrede jeg mig over at hendes hoved var blevet mindre! Kan det overhovedet lade sig gøre??? Nej det kan det ikke. Det der var sket var at hun havde skrevet talende forkert ind mellem besøg to og tre. For helvede altså!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg elsker det! Jeg er ALTID flad af grin over dine blogs! Det er så sjovt at få det hele fra manden perspektiv!

  Gudskelov har vi ikke mødt hende på kosten endnu- men forestiller levende både en vis lettelse over ikke at skulle vække sit barn mere samt vis arrigskab over man har rendt rundt som zombie for ingens nytte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Niclas Olsen

  Hold da op!
  Må indrømme at dit blogindlæg skabte stor latter herhjemme, og på nuværende tidspunkt ser jeg endnu mere frem til at selv mærke det på egen krop.
  Min kæreste er 37+5 og vi er absolut klar på det.
  Og jeg kan godt forestille mig at sundhedsplejersker er lige så forskellige som alle andre mennesker, hvilke også betyder at der er brodne kar iblandt, eller hekse fra Bloksbjerg for den sags skyld.
  Tusind tak for din humoristiske vinkel på sådanne en problematik.
  Håber I får hvilet mere nu, og at

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christoffer

  Kender det kun alt for godt. ” skal Far rulle dig om på maven” ” kan du sige til Far at du skal spise grød uden salt i” Der blev talt til os igennem vores barn og ikke direkte. Det var til at få en hjerneblødning over til sidst

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise-lotte

  Hejsa
  Ligger ved siden af min datter lige nu hun er godt nok 3 år men var lige ved at vække hende fordi jeg var ved at dø af grin på den du skriver det hele på he he.
  Men ja det er da noget af en sur heks i fik besøg af hun skulle da vist have fundet sig et andet job.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merle

  Takker, det er længe siden jeg har grinet så meget jeg ikke kunne få luft og tårerne trillede 🙂 🙂 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søren Peterse

  Den historie har jeg lige været igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Åh de er somme tider skræggelig jeg hade en til min den første og lide mig ku hun ikke så hun sendte en bekymring ind til kommunen og først et år efter læser jeg den med min da nye sagsbehandler…… Og gudskelov for mine papire var i mappe for kunne dukomentere alt var lægen, hun kikker på mig og siger jeg til hver en tid kan ringe hvis jeg har brug for hjælp. Ved nr to fik jeg en ny og bum bum jeg var nervøs konstant for at lave fejl så jeg droppede hurtigt og tog til læge. Og fik tjekket og hørt til hende. Nr tre fik vi den sødeste (lige før jeg savner hende tros min søn er 2) hun var så sød lyttede og sagde så længe jeg gjorde som jeg følte var rigtig og han var/er glad og tilpas så kunne jeg/vi ikke gøre noget galt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Fik præcis det samme at vide, da vores sundhedsplejerske var på besøg inden vores datter blev født for seks år siden. Hun SKAL vækkes hver tredje time. Tænkte shit og måtte lige have fat i nogle, der havde prøvet det før. De var i chok!

  Efter vores datter var født, viste det sig hurtigt, at hun snildt kunne sove 6-8 timer af gangen om natten. Dette fik sundhedsplejersken at vide, og så fik jeg ellers skæld ud. SKULLE vække hende til trods for hun tog så fint på.

  Som førstegangs forældre tænkte vi dog, at vi måtte følge hendes råd, så vi gjorde, som hun sagde. Men efter 3-4 nætter, hvor vi intet endte med at få i hende, fordi hun bare sov eller blev vildt hysterisk, valgte vi at lytte til os selv.

  Til de kommende lægebesøg og kontrolbesøg af sundhedsplejerske, var hun så fin i størrelse. Da vi fik barn nr. to lyttede vi til os selv fra starten og med samme resultat. Et barn som fulgte kurverne og som sov gode lange sammenhængende lure både nat og dag.

  Har spurgt andre, som ved mere, om det her og når den konklusion, at det med vækning kun skal foregå, hvis barnet ikke tager på eller er for tidligt født.

  Tror desværre også af erfaring, at der med sundhedsplejerske er ligeså mange råd, som der er sundhedsplejersker og nogle langt dygtigere en andre. Det er super vigtigt, at man som forældre stoler på, at det man gør er det rigtige og kigger på barnets behov. Man lærer dem faktisk hurtigere at kende, end man tror

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mli

  Med vores første var vi indlagt i ni dage grundet meget lille fødselvægt. Og alle synspunkter på min amning og hvordan og hvorledes var tæt på at ødelægge mig og gav mig en fødselsdepression. Vores første sundhedsplejerske var guld værd og tog alt ud fra vores forutsætninger. Så gik hun i pension og vi fik en ung nyuddannet “know-it-all” bogsmart sp som dikterede hvad vi gjorde forkert og hvad for forstyrringer vores søn nu sku gennemlide.
  Han er nu fem og jeg har stadig en tudelt følelse for ham. Jeg elsker ham over alt i verlden men tvivler på mine evner som mor og at uanset hvad jeg laver så er det forkert og jeg fucker ham op.
  Sådan har jeg det ikke med mine andre børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Som mor til 3 og sygeplejerske, så forventede jeg så absolut at da jeg ventede barn nummer 3 at hun ville blive en Walk over.. Jeg kunne mit mor shit, og om ikke andet så kunne jeg da trække på min erfaring fra min tid som nurse på barselsgangen…
  Men barn nummer 3 var ikke sådan lige at bide skeer med.. Hun ville ikke ammes, og efter flere indlæggelser hvor der blev brugt ord som samspils problemer og fødsels depression, så blev enden af det at hun kom på ske mad allerede fra 3 mdr. Alderen…
  Men hun ville KUN spise købe baby mad på glas… Uanset om jeg hvor økologisk lækker grød mad jeg tilberedte.. Så jeg søgte råd ved sundhedsplejersken.. Det samme gjorde min barsels veninde, da hendes søn kun ville spise ris og pasta… Sådan en hyggelig tur til sundhedsplejerske hjørnet…
  Vi må have overset kosten uden for døren, for havde vi vidst at kommentaren ville være, at glas mad var decideret fejl ernæring og ris og pasta skulle de have beholdt i Asien… Så var vi nok taget i svømmehallen i stedet.. Jeg mener at huske at jeg fik sagt noget i stil af: nåhhh? Det skal jeg huske at fortælle Nestlé, jeg er nemlig ikke sikker på at de ved det..
  Vores yngste er i dag 4, den ældste lige konfirmeret… De klarer sig ganske godt i dag.. Trods minimal kartoffel indtag…
  Så farudenfilter, stol på dit gode far hjerte…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Falk

  Jeg havde selvfølgelig et skæbnesvangert møde med en sundhedsplejerske. I 2 mdr. Havde min datter “mavebøvl”, mente den såkaldte fagperson. Det viste sig dog, blot efter 5 min. hos egen læge, at diagnosen var en anden… “Dit barn er sulten – kan I komme hjem at give flaske” – sagde den søde og forstående læge. Efter 2 mdr. Med konstant gråd, skrig og amning 24/7, fik vi endelig en harmonisk og mæt datter, som slet ikke led af mavekneb, hvorfor vi kunne kyle samtlige naturdråber og div. Mavegymnastikøvelser i skraldespanden, ligelgedes herpede vi sundhedsplejersken ud! Det er ufatteligt, at den flaske er SÅ stort et tabu, at forældre tvinges ud i desperation og afmagt, blot fordi en eller anden helgen mener, at mælk fra mors yver er bedst, jov-jov, men hvis yvert kun producerer 1/10. Af, hvad junior har behov for, så er flasken vel et bedre alternativ , end et udsultet barn?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er ikke nemt når man er første gangs forældre.. Vi fik også afvide at vores som hovedregl skulle spise hver tredje time.. Og når den bette sov længere en tre timer, havde vi det forfærdeligt… – skulle man vække hende eller ej.. Synd at man ikke fik ro til at nyde at det hele var som det skulle være… Jeg vækkede aldrig vores… Havde simpelhen ikke samvittighed til det. Og hun sov ind i mellem 6 og 7 timer i træk. Kan forstå man skal have mere fokus på det hvis barnet er for tidlig født eller gerne skal tage lidt på… Men held og lykke fremover herfra… Det er fantastik og blive forældre, men fuck hvor er det HÅRDT

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  mej du er ikke ene, alle sundhedsplejerske er af den gamle overbevisning af at forældre skal tortureres og have kæmpe søvninderskud, lyt til dit eget instink, sundhedsplejerskerne er ikke loven, det er fedt at vilja kan sove 5 timer, lad hende endelig gøre det!

  Husk det er snart skt. Hans

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rasmus

  Hahahaha, fucking fedt beskrevet!
  Er selv lige blevet far og jeg kan sagtens genkende stumperne med lunken t-shirt med gylp, ringen for ørene og blodskudte øjne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irene

  Nogen gange skal man bare tage SP’ernes råd med et gran salt. Din egen gut-feeling er bedre. Du kender dit barn bedst. Ville ALDRIG Vække mit barn for at give det mad. De skal nok sige til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Wow hvor lyder det bekendt.!
  Vores lille datter er født 3 uger for tidligt, og de første 3-4 dage gik på sygehuset med at få amningen igang og hun skulle tage lidt på.. Og yes, det lykkedes efter halvanden dag med opvækning af barn hver anden time, og derefter hver tredje time..
  For 1 uge siden var første sundhedsplejerske så på besøg, som vi fik at vide var en afløser for hende der egentlig skulle komme.. Fair nok! Ind kommer en ganske sød, rar og stille og rolig yngre kvinde.. Hun måler og vejer og snakker lidt og alt er fint.. Faktisk så fint at hun mener vi om natten sagtens kan strække de 3 timer til 4 og så vidt muligt ellers kun amme når baby selv siger til..!
  I dag var der så besøg igen…. Åh i guder da.. Det var jo så en helt tredje kvinde der trådte ind af døren.. Også her starter det umiddelbart godt og der bliver egentlig snakket mange ting igennem på en okay måde.. Lige indtil vi når til mål og vejning!!
  Hun blev her målt til 0.5 cm længere end sidst, men havde ikke taget på, desværre.. Og så bryder regel heksen frem i damen der står overfor os..

  Arhmen altså så skal i vække hende hver anden time no matter what de næste 2-3 dage.. I skal give hende mere tøj på, også selvom hun sover i en lift godt pakket ind i hendes lille fleecetæppe og en varm dyne og at hun specielt om natten har det røv varmt bare i ble og med fleece om sig..
  Så skal i komme til ekstra vejning om 2 dage, og hvis hun ikke har taget på, ja så må i tage stilling til om i skal skippe amning fuldstændig og gå fuldt over til flaske.. Hun skal jo have noget mad..

  Og det skal lige siges at det sidste 4-5 dage har hun spist ca 8 gange om dagen af 30min til 1 time af gangen alt efter om hun har taget kun 1 bryst eller begge.. Hun udtrykker absolut ingen utilfredshed og er langt fra slap i betrækket..! :@
  Overvejer virkelig at spørge ved den ekstra vejning om man kan få en ny sundhedsplejerske, evt hende der var hos os første gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibrit Terkelsen

  Er flad af grin, tårne triller… sorry jeg griner på jeres bekostning… men så sjovt skrevet. TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sus

  Undskyld, men jeg kunne ikke lade være med at grine. Det var simpelthen så fantastisk skrevet! Og kunne se det for mig!
  Håber jeres Vilja bliver et sejt barn 😀

  Held og lykke fremover!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Vi har været der:D selv om vi inderst inde vidste at sp tog fejl gjorde vi alligevel hvad hun sagde fodi hun var en sp !!??
  Så hver 3. time blev lillepigen lagt til, fordi vi havde dårlig samvittighed når nu sp sagde vi skulle og tænk hvis vi ikke havde ret i at vi ikke skulle og vi så gjorde vores barn ondt 🙁
  Så i stedet for at lytte til og selv og kigge på vores barn der stortrivedes og havde elastikker på ben og arme ja så blev hun da “tvangsfodret hver 3. time. Dejligt du delte din historie så vi åbenbart ikke er de eneste 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia

  Total fedt skrevet.
  Kender det alt for godt med den første. Stoler jo blindt på fagfolkene. De er bare ikke altid enige.
  Det er nemmere 2. gang. Her kom der enda to på engang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tvillinger på andet forsøg må være noget af en overraskelse, tanken om bare 2 børn lige nu, giver mig lidt kuldegysninger.

   Tak for rosen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Irma

  Hold op det er godt jeg ikke skulle tisse for så var det helt sikkert gået galt :p

  Som mor til 4 og bedste til 1 har jeg også mødt min andel af SPere og ja der er mega stor forskel.
  Da jeg fik mit første barn var jeg meget ung og bange for omverdenen ikke mente jeg kunne leve op til forventningerne. Det blev bestemt ikke bedre da min SP viste sig at være tidligere SSer, moden dame med hornbriller, grå uldnederdel, broderet krave på blusen og den dertilhørende knold i nakken.
  Jeg brugte en gang en hel weekend på at fylde mad i hovedet på min søn hver eneste gang han åbnede munden, fordi hejren ikke mente han havde taget nok på. Det betød dog, at han bare kastede det hele op og dermed gjorde mig endnu mere fustreret 🙁 Mandag tog jeg til lægen med ham (den var jo helt gal havde hun jo sagt), hvor jeg blev sendt hjem med beskeden om, at han lå over gennemsnittet og jo ikke kunne blive ved med at tage lige meget på hver uge, så ville han jo veje 100kg inden han skulle i skole.
  Men som skrevet skal vi forældre stole på vores instinkter og nogle gange bare fortælle SP det hun gerne vil høre eller frabede os hendes besøg. Jeg ved godt det er svært, specielt med den første. Jeg har helt sikkert også kunne se problemet hos min datter da mit barnebarn kom til verden.
  Tak for en farverig fortælling.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline Hansen Zurek

  Why is this in English rather than Danish?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicolai

  Intet mindre end en fantastisk beskrivelse 🙂
  Glæder mig til det bliver min egen tur om et lille kvartal.
  TAK for et godt grin.

  /Skrevet med tårer i øjnene

  Nic

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ANja

  Hold kæft hvor jeg skreg af grin…. her sidder jeg på job (kontor) og læser, lykkelig mor til to store børn og alligevel fik jeg simpelthen latterkramper …… KANON !!!!! PS: håber du er kommet godt videre !
  :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ane

  Åh gud, sikke en skrævheks. Vi var også i tvivl om, om vi skulle vække vores søn for at give ham mad men fik dette glimrende råd af vores sundhedsplejerske: Sultne børn sover ikke. Det gav os ro i sindet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • aya

  Gud hvor jeg kender det.. Min blev og hang i timevis, fordi hun synes vi havde det så hyggeligt… Også selvom man gik i gang med maden. Ingen situationsfornemmelse.
  Og når hun spurgte til noget, afbrød hun en med et nyt spørgsmål mens man var i gang med at svare hende?!

  Jeg fik også besked på, at jeg skulle købe en barnevogn til min 2 km2 store altan, og afskaffe mine elskede blomster, ellers var jeg selv ude om, at hun ikke ville sove i løbet af dagen (kan ikke se hvordan hun skulle ville sove i en barnevogn på en altan, når hun ikke engang ville sove når vi kørte hende rundt i vognen i timevis).Når jeg nævnte, at hun var mere aktiv end de fleste babyer, og om der kunne være noget adhd, som jeg selv har, måtte jeg ikke snakke om det,’ for vi skulle jo nødig pådutte hende en dignose’..
  Ikke nogen stor hjælp ikke, at måtte snakke om det der er svært…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Jeg fyret en sp efter to -tre besøg (havde ønsket ofte besøg da jeg var usikker) jeg stor tudet efter besøgene hun var en der kun ledte efter fejl og ønsket jeg fejlet…
  Jeg måtte have hjælp af min datters sagsbehandler og lægen til at bakke op om at den sp var fuldstændig ude af spil…
  Så efter råben og skrigende på chefen fik vi en ny som var meget bedre og sødere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke Hansen

  Som sundhedsplejerske må man tage sig til hovedet over tosserne iblandt os. I skal huske, at sundhedspleje er er TILBUD ikke et påbud, og man kan godt bede om en anden hattedame, hvis hende der kommer er så vanvittig og usikker. Mit dejlige barnebarn lå i skinne, sundhedsplejersken der kom ude på landet anede ikke sine levende råd, for hvordan skulle hun dog måle barnet?? Glem det, se på barnet og lad være med at indføre besynderlige regimer eller glo i folks køleskabe for at skælde ud over at der er remoulade. ( Det gjorde en kollega, som jeg altid røg i totterne på, hun var en katastrofe, og familierne hadede hende).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Altså, bortset fra det der skrækkelige sprog den far holder sig, så er jeg da fuldstændig enig med ham og den første sundhedsplejerske. Læs Sigrid Riise “Lad børnene være i fred”, følg jeres mavefornemmelse og blæs på heksen. :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Haha…her har jeg også lige givet bette-manden der ligger og sover sødt ved min side i dobbeltsengen (har overtaget farmands side i sengen) en ekstra ufrivillig vugge/rystetur fordi jeg var så færdig af grin.
  Har ellers en udemærket og fornuftig gammel og garvet SP til min 15 dage gamle søn.
  Hun beroligere mig og opfordrer mig netop til at stole på mig selv og mine indfald ift hvordan knægten skal behandles.
  Og ift det omdiskuterede råd, fik jeg det faktisk ikke af SP men en anden bekendt der bare fortalte mig at hun vækker barnet hver 3. Time og giver det mad fordi jeg selv ytrede mig om mine amme-vanskeligheder. Sønnen spiser stort set ikke noget hele natten og dagen da han sover… Hvilket jeg først tog som tegn på at han er et yderst nemt og bekvemt barn. Men resultatet er at han vågner ud på eftermiddagen så sulten at han tømmer min mælkebeholdning på 5 minutter og efterfølgende gylper det hele op og så vil have mad igen og igen og igen.
  Mine bryster der har ligget i tiltrængt dvale i de foregående 20 timer kan slet ikke følge med! Så nu forsøger jeg faktisk med din hekse-SPs råd, selvom det er svært at lokke mere end 3 mikroskopiske mælke-tåre i ham i søvne.
  Mon ikke din SP har haft mælkeproduktionen for øje med sit råd. Og hvis I ingen problemer har med det, så er det vel bare at fortsætte som I gør.
  Min bebs har iøvrigt taget 800 gram på på de første 14 dage, så måske skal jeg også bare nøjes med at give ham det store gourmet-måltid han nyder om aftenen og så droppe alle de mindre måltider man måske kan lokke i ham hver 3. time.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Åh hvor er jeg dog rørende enig!! Ville ønske nogen havde fortalt mig om ammemafiaen da min første var nyfødt, for hold nu op vi har også været igennem møllen, med vores kornfede, tungt sovende baby! Anden gang frabedte vi os pænt nogen form for “hjælpeflyers” fra hospitalet og ekstra SP besøg, vi skal nok selv sige til, tak men nej tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er ryger, der ikke ryger