5 Ting du måske ikke vidste om mig?

En rigtig handymand

DIY

Der er jo efterhånden gået rigtig familien Danmark i den herhjemme. Altså der er hverken ligusterhæk og rækkehus i Rødovre, men der andre ting, som er begyndt at dukke op. Nemlig det, at jeg på magisk vis skal kunne fikse alt i hjemmet. Om det er en sikring der er gået, gulvet der skal slibes, hele IKEA der skal samles eller generelt bare løft af tunge ting. Jeg skynder mig lige at ligge en dæmper på mor fronten og de rådne æbler i leder efter, som skyts til mit hoved.. Det har intet med Denise at gøre. Det er krav som jeg på besynderlig vis er begyndt at tillægge mig selv. Ting jeg føler, at jeg som far skal kunne fikse, ordne eller ødelægge. Nu tager jeg lige det syge skridt videre, som indledte denne tankestrøm..  Om en tyve års tid, så skal min datter jo nok have sit eget sted og der har jeg en eller anden fantastisk forestilling om, at det er mig hun skal gå til, når hun skal have en hånd i hjemmet. Min datter er ikke engang 3 måneder gammel og det her er ting, der flyver rundt i mit hoved. Nogle gange så burde der være en fucking off knap..

Så jeg er begyndt at følge flere og flere Do It Yourself bloggere og youtube får da også et par hundrede søgeord, og i fremtiden er jeg sikker på at følgende gavner: “Hul i væg, fjerde forsøg, vandet fosser ud, nej, ikke køkkenet, toiletvand” +”Grunden til at jeg gik i gang med projektet, var fordi toilettet ikke kunne skylle ud”.. +”Problem er sådan set løst…” +”Hvordan renser man tøj fuld af toiletvandslort”?

Som i kan høre, har jeg ikke meget tillid til mine evner som håndværker. Men i det mindste, hvor jeg før i tiden ikke skænkede den slags et mikrosekund i min travle hjerne, er det nu en genudsendelse i ny og næ på øverste etage. Derfor er jeg faktisk rimelig sikker på, at jeg har fundet et  lille brudstykke af det voksen-gen jeg aldrig har savnet, men der efterhånden er brug for..

Jeg gider ikke for alvor at lede efter resten, men mon ikke der dukker mere op hen af vejen?

God søndag

13 kommentarer

 • Nanna

  Far kan alt … Min far er i hvert fald skyld i (egentlig er det måske mig selv, der er skyld i det), at jeg ikke selv kan finde ud at lappe min cykel eller, meget vigtigt, fjerne en edderkop, natsværmer og andet “kryb” 😉 Så ja, din forudsigelse om din datters fremtidige behov holder vist stik. Det tror jeg i øvrigt, at de fleste fædre kan skrive under på – mest dem med døtre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj-Britt

  Jeg tænker min mand skal lære vores datter at kunne selv. For det er lidt sejt når en pige kan skifte dæk og bruge en slagboremaskine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det er så dejligt med en far, der kan fixe alting. Min far har hjulpet mig meget igennem tiderne. Og jeg elsker ham for det.
  Men han lærte også fra sig, hvilket har gjort mig lidt mere handy end min mand:-) Og jeg ringer stadigvæk efter min far hvis der er noget der skal ordnes…. Og jeg er 33… Men det er så hyggeligt – at gå og snakke og vurderer om hylden hænger skævt.
  Jeg er lidt ny på bloggen og har et spørgsmål.
  Jeg synes at i mange af dine indlæg går du lidt i forsvar. Over for os mødre. Som i ovenstående indlæg hvor du lige på forhånd lægger en dæmper på mor fronten og de rådne æbler.
  Oplever du mange negative kommentarer? Fra sure mødre der ikke forstår hvor du kommet fra og ikke forstår din blog. Altså hvorfor det forsvar på forhånd?
  Jeg er ikke så god til at formulerer mig – men håber du forstår hvor jeg vil hen. Og at du har lyst til at svare:-)
  Hilsen en ny læser som elsker din rå ærlighed. Din måde at anskue tingene på. Dit mod til at dele det med os og tak for at være far blogger. Det manglede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt med en god handy far Anne!

   Der kommer meget snart en QnA og den besvarer jeg nok via en vlog og der kan du, håber jeg, se at jeg skriver med et glimt i øjet.

   Jeg får faktisk forbløffende få negative kommentarer, så tak for det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette C

  Jeg er ret sikker på at alle (ordentlige) fædre bygger lige så meget rede som (ordentlige) mødre gør. Det er bare på mange punkter nogens forskellige områder vi kaster os over. Min mand har fx kastet sig over at sætte vores hus i stand vha YouTube. Eftersom han knap nok har malet selv før, er jeg lidt bekymret for både mand og hus, men det er ret tydeligt at det er meget vigtigt for ham selv at ordne drengenes barndomshjem, ligesom jeg absolut selv vil strikke deres uldtrøjer (hvilket jeg ikke er spor bedre til end han er til at ordne vvs)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Jeg har samlet alle vores møbler herhjemme, med spædbarn på sidelinien. Da vi kom fra udlandet og havde solgt hvad vi ejede på den anden side af jorden, ja så skulle der købes nyt……på én gang. Men altså jeg er også vokset op uden en far ;0) Min kæreste sørger for skruer i væggen og lys i loftet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror, det kommer snigende det der voksen-gen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla NL

  Jeg er så et eksempel på dit ultimative scenarie. Jeg er vokset op i et rækkehus i Rødovre, med en far som alligevel er uddannet elektrikker og er handyman med kæmpe H.

  Det betyder så i dag at jeg er meget selvstændig og kan finde ud af at svige en pensel, bruge en hammer og skrue ting sammen er intet problem 😉

  Jeg er nu så heldig at være gift med en mand, som blev udlært til elektrikker i foråret, men før hans uddannelse havde jeg ærlig talt ikke særlig stor tiltro til hans evner som håndværker – og nå ja, vi bor i rækkehus i Rødovre. Vi har lige revet hele gulvet op i hele stueetagen, fået installeret gulvvarme, lagt nyt gulv og er nu selv igang med at samle og sætte køkken op. Det er så en udfordring med en 2,5 årig i husstanden 😉

  PS, det er overhovedet ikke skidt at bo i Rødovre :p Drømmen er dog et parcelhus, uden irriterende naboer 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha nej Rødovre er fedt nok!

   Superstærkt at du både kan skrue og hamre. Det lyder som et kæmpe projekt. men fedt når det bliver færdigt.

   Rigtig god søndag 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 Ting du måske ikke vidste om mig?