Woman please!

Under overfladen

Under overfladen

I går var Vilja for første gang i svømmehalen. Jeg har ikke rigtig læst på lektien omkring hvor, hvordan eller hvad man laver i svømmehallen med sin baby, men der ligger en fin nybygget svømmehal lige ved siden af os, så der skulle vi altså hen og prøve et opvarmet baby bassin.

Her er de 5 vigtigste ting jeg lagde mærke til.

1. Når mor skal i svømmehallen, skal hun have en voksen sparkedragt på, uden sokker, trusser og ALT andet der kan virke overflødigt. Hvorfor? Fordi det er fuldstændig fucking umuligt selv at skulle klæde om, samtidig med at lille Vilja grædende roder rundt i liften. Der er garanti for at blive gennemblødt, før man overhovedet har fået sine sokker af. Vådt gulv, små skabe, halvgrædende baby, ingen plads og hvis det ikke var nok til at sætte overskudsbarometeret på fucking nul, så er temperaturen også på intet mindre end sauna niveau i omklædningen. I mellemtiden kunne jeg nå cirka firs baner rygsvømning.

2. Næste gang vi skal på tur i svømmehallen, så ved jeg, at det bliver mit lod at have Vilja med i omklædningen, men frygt ikke, fordi jeg har lært af punkt 1. Det bliver helt fucking hundrede procent sikkert med bare fødder i skoene, trenchcoat og speedos. Og så er der ellers dømt nøgen tur fra punkt A til B og jeg er fuldstændig fucking ligeglad med hvem, der tager notits!

3. Et soppebassin er IKKE det opvarmede bassin. Ja jeg meldte et fuldmodent tomat fjæs op, da jeg efter et par gode minutters trøsten af Vilja, der havde megafjæs på over vandets temperatur og jeg  uforstående kiggede på hende med øjne, der sagde “jamen det er da okay varmt skat, hvad brokker du dig for?” Blev påmindet af et par piger i begyndelsen af teenagealderen, at det opvarmede bassin altså IKKE var det her..

Det kan godt være, at jeg burde have lugtet lunten efter Vilja meldte et frozen fjæs op og tilhørende tud. Men jeg er ikke fucking uddannet “bassin stifinder” og de tyve medarbejdere, der bevogtede hallen med syv gæster havde for travlt med at ligne Baywatch rejects end rent faktisk lige at melde et overblik op og pege mig i retning af det store usynlige skilt, der beskrev hvor den hemmelige babyhule lå..

4. Hvis mit indlæg i forgårs ramte plet på flere kvinder, så skulle i bare have set, hvad jeg ville have skrevet, hvis vi havde været i svømmehallen først. Holy fucking shit. Læs den her. Når der faktisk er en reel fare for baby, så kan selv den sødeste mor blive instant kandidat til den lukkede. Er du så færdig et beskyttergen!

5. Vilja kan ikke svømme! Første gang hun fik hovedet under vand, gled hun lidt ud af mine arme og hele hendes hoved røg under i et lille sekund. Mor skulle have respirator hjælp, men jeg var færdig af grin da hun helt forvirret, dyngvåd kiggede på mig uforstående og lidt efter begyndte at smile og sprælle med hele kroppen. Så mens mor gav sig selv CPR og kunstigt åndedræt, dyppede jeg Vilja et par gange mere under vandet. Og på trods af, at hun slugte lidt vand, hostede og prustede med vand i øjnene, så har jeg sjældent set så store smil fra hende, nogensinde.

Så alt i alt en helt fantastisk oplevelse, der både bød på eufori, glæde og frustrationer i omklædningen ud over det sædvanlige. Det kan stærkt anbefales, men samtidig så skal begge parter være klar på, at der kan forekomme naturreaktioner. Det vil sige, har du ikke set din anden halvdel foldet helt ud, så kan jeg anbefale en tur i svømmeren uden nogen forberedelse!

Rigtig god weekend.

14 kommentarer

 • Camilla

  Prøv Valby Vandkulturhus næste gang – det er super godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Meld dig til babysvømning! Man laver alt muligt forskelligt fx også dykning med babyerne og så kan man altid få en hjælpende hånd i omklædningen af de andre forældre til lige at holde øje med barnet, låne en svømmeble eller andet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miriam

  Ha ha ha !!! Er helt færdig af grin over punkt nr. 5.. Det minder så meget om første gang min kæreste og jeg havde vores datter med i svømmehallen.

  Du skriver altid dine indlæg på den fedeste måde! Bliv endelig ved med det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Hold kæft hvor var jeg flad af grin efter at have læst dit indlæg! Du har en helt igennem evne til at beskrive ting på, så man føler man selv var tilstede i situationen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Jeg er tidligere babysvømmetræner og vil berolige de kære og bekymrede kæreste om, at babyer selv lukker af for luftvejene og øjnene som en refleks fra de lå i maven. Så det er kun godt at træne dyk med den søde Vilja også selvom de fleste mødre er ved at dåne ved taken om at skulle tvinge baby under vand 🙂
  En god øvelse er at mor og far står en lille meter fra hinanden og under vandet sender baby fra mor til far, således at babyen bliver skubbet af forælder 1, glider gennem vandet og bliver grebet af forælder 2 som hjælper baby op og få luft. I vil blive overraskede over hvor hurtig baby begynder at sprælle med arme og ben for at komme frem 🙂
  Ps. Er tosset med din blog og din måde at formulere dig på! Keep the good work

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Tricket til at dykke hende uden at hun tager vand ind er, at puste hende blidt i hovedet inden du dykker hende. Det gør åbenbart at babyer lukker for næse og svælg (ved ikke om det også virker på voksne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Ha ha, det lyder som en skøn tur i svømmeren. Må jeg i øvrigt anvefale dig lige at puste Vilja i ansigtet inden du dykker hende under vandet. De små har en helt genial refleks, hvor de holder vejret. Ved ikke hvorfor, men det virker.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Woman please!