Et gavekort på 2500,- ? Kig med indenfor.

Den vågne nat

TremmesengTremmeseng

Vi har endelig fået købt en tremmeseng til Vilja. Langt om længe og ganske forsinket. På trods af, at det altid fik et kæmpe smil på mine læber at se min datter sove med begge ben smækket op på siden af liften i et klart signal til mig om, at jeg skulle til at få min røv i gear og finde en fin seng til hende. Grunden til, at det tog så lang tid var uvidenheden om hvad og hvilken, men i kom med så mange gode råd her som hjalp virkelig meget. Så vi tog den direkte ud af motorvejen, af sted til IKEA, fordi der skulle Viljas nye seng findes. En lille hvid tremmeseng uden særlig mange detaljer og en god men alt for dyr madras, fordi det sagde i alle sammen man skulle have.

Nå, men som i nok kan se så har Denise dekoreret den meget fint med al verdens finurligheder og lækre ting. Det er jo helt fucking vanvittigt, hvor mange ”ligegyldige” ting man skal bruge for at få sit barn til at føle sig tryg. For helvede da, sovedyr jeg ikke kan huske navnene på, så de hedder alle sammen lidt forskelligt, typisk noget jeg kan huske, som Hr. Bi, Fru Giraf, anden og larmebamsen. Jeg er, om end ikke dårligere til at huske bamse navne end jeg er til at synge godnat vugge viser, og på det punkt er jeg jo helt væk.. Det er  begyndt at blive pinligt efterhånden, når jeg står der om aftenen.. ”Sov sødt lille dut, du er min prut, nu skal du sove baby!” Jeg magter bare ikke at lære det lort udenad. Nå, tilbage til Viljas nye fine seng. Jeg havde aldrig før hørt om en fucking sengerand? En madras, der i bund og grund gør Viljas seng til et fængsel, hun ikke kan se ud af.. Men ret skal være ret, den pifter altså hele ”looket” en hel del op, fordi at kigge på et helt bart hvidt IKEA træ møbel plantet på gulvet, giver altså hverken lyst for os som forældre til at putte hende alene og Vilja vil helt sikkert heller ikke have lyst til at sove i sin egen seng frem for vores, med mindre vi gør den ekstra attraktiv. Og jeg er fucking done med at blive vækket af en oversavlet hånd, smækket for fulde gardiner i smasken, en gang hver time, punktligt, kun afbrudt af et par spjætteben med hård hæl, alt for tæt på mine kartofler. Bliver det ved meget længere, er jeg nødsaget til at skære en papkasse til, som jeg kan sove med på hovedet, som vagtværn, sammen med en skridtbeskytter.

Det går jo ikke, så sammen med sengehimlen, der afskærmer Vilja lidt, så hun kan få ro, det fine sengetøj fra CamCam, bamserne og den hjemmelavede sengehimmel, kan vi nu næsten sige, at Vilja har sit eget ”rum”. For nu…

Fordi hvad sker der lige når babyer bliver 5 måneder, ikke gider sove alene, eller bare synes det er helt episk fucking optur at fucke med mor og fars grænse for mental overbelastning? Jeg taler naturligvis om de helt ulidelige og hysteriske skrig og gråden, der kommer hver nat, mange gange. MANGE gange! Helt utrøstelig, stadig sovende, what the fuck? Og helt ude af sig selv. Det er scenariet de fleste nætter og mit overskud er så dalende, at tanken om at slå en prut kan virke som overarbejde. Det er på trods af, at Denise faktisk oplever Viljas mareridt meget mere end jeg gør, fordi det eneste der kan hjælpe er at blive lagt til mælkesnitterne.

Det er så frustrerende for når hun er vågen, er hun meget glad for sin nye seng med alle dens dekorationer og farver. Især den lyserøde sengerand med svaner fra CamCam tager hun godt i mod, med et konstant forsøg på at spise den.

Vi har prøvet lægen, ørelægen og de mener det er naturligt, at de drømmer og tager så mange indtryk ind om dagen, at det kan være svært at håndtere det hele om natten og det resulterer i utrøstelig gråd. Men kan det være andet? Har i prøvet det og hvad gjorde i, hvor længe varede det? Bliv i indlagt på sindssyge hospital, tog i piller? Bestilte i et hotelværelse og skyldte skylden på ”kø på motorvejen”, bare for at lukke øjnene i en time eller 2 på Istedgades fineste lagner? Jeg er sikker på der er mange, der gerne vil have indsigt her. Så på forhånd, tak for al input.

12 kommentarer

 • Stine

  Hvis hun græder helt vildt og ekstremt, men hun stadig sover og er totalt slap, så havde min store dreng det samme. Det hjalp hos os at vække ham. Det var meget svært, men det var dét, der hjalp. Og her i huset varede det desværre, til han var 1,5-2 år, men ikke så ofte, jo ældre han blev.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor til to

  Kan VARMT anbefale Det private barselshotel i Gentofte. De er helt geniale og kan seriøst løse alle søvnproblemer. Gør det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Træt type

  Sikke fin seng og senge lir 🙂

  Natte skrigeriet kender jeg desværre alt alt for godt. Min datter er 16 måneder og har siden hun var 4 måneder haft det sådan on/off (mest on). Den eneste forklaring vi har kunnet finde er at nogle små børn i ekstrem grad bearbejder dagens indtryk i søvne/drømme. Hvor længe det fortsætter er nok individuelt, og jeg håber så inderligt at I ikke skal opleve så voldsomt lang en periode som vi har. Der er intet der hjælper min lille pige andet end at ligge på min mave og selv om jeg er ved at gå i stykker af træthed får hun al den tryghed, kærlighed og omsorg hun beder om… Heldigvis udvikler hun sig helt som hun skal, trives og er glad om dagen. Mit håb er at tiden hjælper os. At sproget, bevidstheden og forståelsen gør at det bliver bedre.

  Alt det bedste til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Det kunne måske være Night terror, kender en del børn der har haft det . Dog kun det første år og ikke 12 som artiklen skriver. Håber for jer det bare er et langt dumt tigerspring!
  http://www.min-mave.dk/artikel/tumling-1-3-ar/night-terror.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  det lyder som om hun lider af night terror

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har dem heldigvis ikke så meget mere.

  Men det hjalp faktisk at hun kom over i tremmesengen og derved fik mere plads. Men ellers er det en ulidelig følelse der desværre ikke kan gøres så meget ved. Det bliver ofte bedre med alderen – gjorde det ved vores. Men hun kan stadig “vågne” skrigende for så at sove videre efter 3 minutter i helvede… Hun er 9 mdr nu.

  Men prøv at låne Helens bog om søvn – så kan i se hvilken slags søvnforstyrrelse det er og om der er noget at gøre – hjalp mig med overskud at forstå hvad der skete…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Det lyder som night terrors, Edison (6mdr) har haft dem siden han var to måneder, og det er såååå frusterende når de bare græder/skriger og man INTET kan gøre 🙁
  Det er tilsvarende at gå i søvne, så I må teknisk set ikke vække hende, hun skal nusses/lulle videre i søvnen. Held og lykke med det, det virkede ikke en skid for os, han var utrøstelig, og det der virkede bedst var at vække ham og så bruge ekstra lang tid på at trøste bagefter, fordi han blev forvirret og forskrækket over at blive revet ud af drømmeland. Men det vigtige at huske er at de ikke oplever gråden eller husker den (hvordan de kloge ved det, ved jeg ikke), så hun er ikke ulykkelig selvom det lyder sådan.
  Edison fik sine anfald ved for mange indtryk (sidde op i barnevogn osv), men de er efterhånden væk nu (7-9-13).
  Der er ikke så meget at gøre udover at bide tænderne sammen og trøste.
  Fandt dog en kranio sakral der behandlede den slags, men da han/hun boede i nord Jylland et sted, blev jeg enig med mig selv om at måske var lidt overkill.

  Held og lykke med det, det er pisse hårdt 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Orv yes ! Nu får sikkert lyst til at råbe mig i hovedet, men det er en fase 🙂
  Har to børn der i månederne cirkus 3-6 mdr lidt forskudt , vågnede og græd og græd og intet hjalp før de til sidst blev umattede og tøj så imod flasken. Det er et helved på jord ! Eller sådan føltes det for mig 🙂
  Håber snart I er ovre det og hun bliver tryg i sin nye fine seng 🙂
  Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Eftersom jeg har 12 kg tumling liggende ovenpå mig hver nat ved jeg ikke om jeg er den bedste til at give gode råd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Træt type

   Haha, elsker seriøst din kommentar – han gider sgu egentlig nok ikke høre fra os hvis unger aldrig vokser fra det 😉

   kærlighed herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Holgerina

  Jeg var overrasket over udtrykket i min datters lille ansigt (14 uger), da vi en aften besluttede os for at prøve en flaske erstatning til natten. Efter 3 måneders fuld amning og halvanden times skrigetur inden hver natputning, kom det som et lyn fra en klar himmel at opdage, at hun måske bare ikke har været mæt nok til rent faktisk at falde i en god, tung søvn.. Jeg følte mig som en vildt dårlig mor, da jeg gav flasken til hendes far, men det taknemmelige udtryk hun gav mig bagefter var det hele værd 🙂 Hun spiser lige så mange gange om natten som før, men jeg render ikke i fast rutefart til hendes seng med en sut mere – det kan faktisk betyde 4 timers uafbrudt søvn 🙂
  Håber I finder en løsning, der passer lige præcis jer 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Min datter vågnede også i skrig da hun var på Viljas alder, og det eneste som kunne trøste var en babs i kæften på hende. Hun gør det heldigvis ikke mere efter jeg stoppede med at amme hende i søvn og om natten (tog ca. En uges tilvænning). Tror hun blev forskrækket fordi hun var faldet i søvn ved brystet og når hun vågnede var det væk igen plus, at hun vat træt men kun kunne falde i søvn ved brystet fordi det var blevet en vane. Vilja er nok ikke helt gammel nok endnu til ikke at have behov for mælk om natten, men måske I kan putte hende uden at lade hende falde i søvn ved brystet (hvis altså det er tilfældet). Det hjalp i hvert fald hos os. Hvis vores datter vågner nu, skal der oftes blot lægges en hånd på hende, så sover hun videre.

  Det er i øvrigt en rigtig fin sengehimmel I har fået lavet. Laver du ikke en DIY på den

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et gavekort på 2500,- ? Kig med indenfor.