Vil du vinde 2500,- til molo børnetøj?

Juletradition? En sok..

 photo IMG_16201_zpse98c25f7.jpg

Her hos os er der ikke rigtig nogle juletraditioner. Jo bevares, jeg har en jule sok, som min bedstemor lavede, da jeg var på størrelse med Vilja og så har vi da i en del år altid lavet en adventskrans. En tur i skoven, find noget gran, noget mos og en grankogle. Tilbage, skær dig på ståltråd til at fastgøre granet, stik dig på granet og få mos i kaffen. En kaotisk, men egentlig hyggelig tradition, som jeg tvivler på jeg fører videre til min datter, jeg magter det bare ikke. Jeg vil føre traditioner som at tvangsindlægge min datter til Disney sjov kavalkade og årlig sneboldkamp, vaskere inkluderet og kælketure, hvis vejret tillader det. Hvis jeg engang bliver husejer, så håber jeg på at blive en af den slags fædre, der melder en sekscifret elregning op fra Dong hver december.

Dog er der en ting, der er sten fucking sikkert! Jeg skal sove hos min mor den 24. december. Lige meget hvor end i landet jeg har holdt jul, så skal den ende med mit hoved på en pude, under en dyne, hjemme hos mor! Nu når Vilja er kommet til verden og vi skal til at skiftes om hvor vi holder jul, så burde jeg jo gå på kompromis med lige netop den tradition. Men lige omkring den tid, så er jeg ikke meget ældre end min datter. “Mikkel 5 år” kalder Denise mig, når jeg får mine tantrum og løber rundt som en idiot og skriger “Jul hos mor, jul hos moar!”. Ja i undres nok over denne elegante opførsel, men jeg er fuldstændig urokkelig på det her punkt og her er hvorfor. Den 25. december er min fødselsdag! MIN MIN MIN! MIG MIG MIG, SE MIG, HØR MIG, MEMEMEME! Jeg bliver hvert år vækket af min mor til et overdådigt morgenbord med tilhørende balloner, et flag og et “tillykke skat”. Min mor prøver altid at tvinge mig til at gå en tur, se et museum eller gå i biografen, men jeg er ligeglad, for på min fødselsdag er det eneste jeg gider at blive vartet op, te mig som en baby og æde kage. HELE DAGEN!

Før i tiden var det bare så vidunderligt at være ligeglad med alt og alle på min dag, ikke holde noget performa gilde for gud og hver mand. Bare tanken om at skulle invitere nogen til min fødselsdag, hvor det forventes at jeg smiler og siger tak for en ligegyldig gave til udveksling for mad, drikke, underholdning og kransekage. Jeg magter det bare fucking ikke. Nu har jeg jo en datter og Denise som elsker at holde fødselsdage og så bruger jeg bare lidt ekstra energi her, så de begge to kan få en vidunderlig dag i narcissismens tegn.

Men på min fødselsdag skal jeg hygge mig med mig selv, mine gaver og mor. Åh gud, Denise læser jo det her for helvede. Ja og så skal jeg da selvfølgelig også have lille mor og Vilja ved min side på dagen over dem alle!

Er i også i “migmigland” på jeres fødselsdag?

Ps. Husk lige at det er ovre hos MissJeanett at låge nummer 3 åbner sig. Det er en ret fed præmie! Du kan kigge og være med her

7 kommentarer

 • Johanne

  Jeg har fødselsdag den 23. December og har altid været total anti-jul på den dag. Som i; hvis nogen havde pakket mine fødselsdagsgaver ind i julepapir så blev jeg sur.
  Og modsat dig ville jeg ønske folk kunne komme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yesica

  Er du tosset! Sådan er jeg også når jeg har fødselsdag! Alle skal også lige huske at ønske mig tillykke ellers så er der ballade 🙂 sletter folk på face hvis de glemmer min fødselsdag haha! I hvertfald næsten 🙂
  Når tvillingerne har fødselsdag er det mor der nok skal sørge for at de får en kanon dag, altså jeg er også fra Venezuela vi går All in på fødselsdage, bryllupper og alt hvor der kan komme en fest ud af det. Manden her hjemme hader det, men han har lært at efter 8 år er der ikke noget at gør. Jeg fejrer min, hans og ungernes FULDT UD! ELSKER AT HAVE FØDSELSDAG.. 🙂 Og så selvom jeg bliver 30 næste gang! Det betyder bare en større fest, mere kage og masser af GAVER.. Så jeg kan godt forstå at du har det sådan med din dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en datter der fylder 5 år på “din” fødselsdag – og et eller andet sted, så håber jeg hun får det ligesom dig når hun bliver stor 😉 På papiret er det jo en lidt irriterende dag, men vi insisterer på at vende det til noget fedt, at vi alle sammen har fri, at bedsteforældrene står i kø for at være sammen med fødselaren, og at vi skal lave noget ikke-julet sammen 🙂 Håber du får en dejlig dag hos moooaaar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  I know the feeling – jeg går totalt i barndom, når det er min fødselsdag. Det er ligesom bare den eneste dag på året, hvor det er tilladt at være 10 % mere egoistisk, end man plejer at være. Ej, spøg til side.

  Og så holder jeg i øvrigt allermest af at nævne i så mange sammenhænge som overhovedet muligt, at jeg blev født fredag den 13.

  Og hvor ser din datter fantastisk skøn ud på det her billede!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du vinde 2500,- til molo børnetøj?