Tillykke!

Kender du typen til en spilaften?

Really

I går skrev jeg lidt om hvor meget jeg hader spil, som Trivial Pursuit og Bezzerwizzer. Muligvis grundet af, at min vennekreds har brugt et helt vanvittigt stort lager af hjernekapacitet på rent faktisk at vedligeholde den form for ubrugelig viden disse spil kræver. Det er faktisk kommet til det punkt, hvor vi ikke længere bare spiller spillet med diverse regler, der muligvis kunne tilføre de latterlige spørgsmål lidt underholdning. Nej, vi stikker bare en fucking skål med kort på midten af bordet, river et op til hver person og så går vi ellers bare slavisk gennem spørgsmålene og først til 20 rigtige svar vinder.

Men mine knogler begynder først at vride sig i smerte, når hver eneste fucking gang, der bliver svaret på et spørgsmål også knyttes en fuldstændig ligegyldig historie til.

Bare for at give jer et indblik i en spilleaften, kan følgende spørgsmål let skære 20 minutter over.

– “Hvornår skrev Diloir Jaques den berømte bog Blablabla?”

Typisk sidder jeg bare og stirrer ud af vinduet i en brainstorm for livet om hvordan jeg sætter ild til bordet eller lignende. Tankestrømmen bliver dog igen forstyrret, da en fra bordet kigger rundt på resten af de savlende tosser, der sidder og tæller fingre i håbet om at regne spørgsmålet ud.

“Ja han udgav den jo for præcis 81 år siden på en tirsdag, høhø”…

Idioten ved jo godt, at det er fuldstændig pas at vide den slags og samtidig med at bordet nikker anerkendende, som om de fucking kendte svaret.. mumler jeg ubevidst “Hvordan fuck, og hvorfor..” Jeg skynder mig at kigge væk, men det er for sent, jeg ved hvad jeg har udløst. Jeg spurgte ind til den ubrugelige viden..  Med sprudlende armbevægelser til højre og venstre begynder han at forklare, mens et badekar af spyt flyver ud af kæften på ham i et uendelig spændende forsøg på at tage mig med på en verdensrejse, der kan forklare mysteriet om hvordan han lige netop kendte svaret til dette spørgsmål.

I kan nok se, at når dette scenarie gentager sig ved hvert eneste spørgsmål, så bliver det meget hurtigt en meget lang aften! Når det er sagt, så har jeg da ofte tænkt om jeg skulle gå hjem og nærstudere samtlige spørgsmål til de to spil, bare for at sætte de andre spradebasser på plads. Men jeg magter simpelthen ikke at forstyrre mit lille hoved med så opkastfremkaldende kedelige spørgsmål og svar.

Så hellere en omgang god gammeldags matador, hvor man er på randen til koldblodigt mord på sine bedste venner. De fleste burde vide hvad jeg taler om her og hvis i ikke gør, så har i nu et julegaveønske!

Hvordan er jeres spilaftener?

I skal da heller ikke snydes for dagens låge. Den kan i finde ovre hos Rikke, lige her

7 kommentarer

 • Line

  Haha.. Jeg kender SÅ meget typen.. Personligt er jeg ret vild med at spille spil, men jeg får lange patter når nogen eksempelvis stiller et spørgsmål og i samme åndedrag proklamerer hvor let det er, eller noget i den dur.. (Især når man ikke kan svare på det “lette” spørgsmål )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Herhjemme er det partners og risk som bliver spillet 😉 Og der er tonen ikke altid lige god og humøret går højt 😀 men vi gør det igen og igen! Det ender dog altid med smil 🙂
  Min mand er desværre en af dem som har alt for meget ubrugelig viden, så det spil gider jeg ikke spille 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Hahhaaa.
  Det handler om at vælge sit hold. Skal vi spille noget med fotografisk hukommelse tager jeg min 8 årige. Skal vi noget med sport er det den ene lillebror. Er det noget med penge så er det lillebror nr to. Er det noget med at finde vej så er det manden. Kongehuset får mor og jeg tager alt ulidelig og ligegyldig viden om de kendte og Hollywood. Far sover altid fra det hele. Så hvem vandt:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  SORRY!! jeg er en af de dér irriterende typer der kan svare på ALLE spørgsmål i Trivial Pursuit, Bezzerwizzer og alle de andre. Jeg ved ikke hvorfor, og jeg beklager meget, for jeg ved godt selv, jeg er røvirriterende at spille med, så hermed undskyld til verden. At jeg så ikke kan svare på hvad jeg spiste til aftensmad igår, hvilken dag det er i dag eller for den sags skyld hvordan jeg kender svarene på alle spørgsmålene er så en helt anden sag, men jeg vil godt erkende at folk som mig kan være en fucking belastning når det kommer til alle former for quiz.. Såeh, sorry…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tekla

  Hehe som en af dem hvis hjerne ofte, uden min bevidste viden, gemmer på alle mulige absurde og ligegyldige detaljer om alt mellem himmel og jord den kan opfange, er det virkelig sjovt at læse det her.

  Men når det kommer til mine spilaftener er de sjældent med quizspil, det er vi nok for nørdede til.
  Der spilles Munchkin, Carcassonne, RoboRally, Lego Sheep, Gloom, Flux, Shadows over Camelot, Epidemic, story cubes eller House on Haunted Hill med flere.

  Så det er et helt andet scenarie, bordet er helt fyldt med spilleplader, spillernes kort og brikker. Drikkevarer og mad er bandlyst da spillene er ret dyre og ikke altid så nemme at erhverve hvis de bliver ødelagt.

  Desuden er det vores nu skal vi møde en ny kæreste aktivitet, spilaften. Det er en god måde at lade folk være med, uden at de enten er under forhør eller ikke kan følge med i samtalen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillykke!