Overskud i en fyldt dag?

Arbejderklassen skåret ud i pap, med børn, i Rødovre..

Arbejderklassen

Efter endt arbejdsdag har jeg efterhånden fået til vane at sætte mig i sofaen, slå benene op i et par minutter og nappe en kold øl. Jeg har først nu opfanget den kliche jeg er, efter Denise nænsomt mindede mig om, at jeg er starten på en middelmådig film, hver dag. Jeg triller på arbejde ved 7 tiden, kommer hjem ved halv fem tiden, fuldstændig smadret, leger med Vilja en times tid, slår sten saks papir om hvem der laver aftensmad, rydder op efter den tsunami Vilja efterlader og afventer det daglige aftenbad Denise giver Vilja. Ved 20 tiden sover Vilja så endelig og så starter forberedelserne til næste dag. Om det er indkøb, regninger, madpakke, posthuset og så videre. Så slutter aftenen med en til to episoder af en ligegyldig serie og lidt mundgodt. Hovedet rammer hovedpuden klokken 23 og en time senere græder Vilja igen. Sammen falder vi alle i søvn ved midnat og så begynder vi ellers forfra! Og mellem alt det, er der træning, overarbejde, bloggen og alt muligt andet!

”Are you fucking kidding me?”

Nej og fuck hvor er det fedt at være en kliche, med en lille smule kant. For mit drømmescenarie har de sidste mange år ligget i mellemrummet. Dér hvor jeg er god til mit arbejde, men ikke lader det overtage mig. Dér hvor jeg har tid til min lille familie og dér hvor mit ”jeg” bliver til vi i en naturlig forlængelse af den treenighed vi har sammen.

Nu mangler jeg bare en lille have

Har i en lige så spændende hverdag?

8 kommentarer

 • Tim

  “Jeg holder af hverdagen
  Mest af alt holder jeg af hverdagen
  Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
  der alligevel ikke er helt så kendt
  Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter

  Morgenkyssene
  Postens smæld i entréen
  Kaffelugten
  Den rituelle vandring til købmanden om hjørnet efter mælk, cigaretter, aviser –
  Jeg holder af hverdagen
  Selv gennem alle dens irritationer
  Bussen der skramler udenfor på gaden
  Telefonen der uafladelig forstyrrer det smukkeste, blankeste stillestående ingenting i mit akvarium
  Fuglene der pipper fra deres bur
  Den gamle nabo der ser forbi
  Ungen der skal hentes i børnehaven netop som man er kommet i gang
  Den konstante indkøbsliste i jakkelommen
  med sine faste krav om kød, kartofler, kaffe og kiks
  Den lille hurtige på den lokale
  når vil alle sammen mødes med indkøbsposer og tørrer sved af panderne –
  Jeg holder af hverdagen
  Dagsordenen
  Også den biologiske
  De uundgåelige procedurer i badet og på toilettet
  Den obligatoriske barbermaskine
  De breve der skal skrives
  Huslejeopkrævningen
  Afstemningen af checkheftet
  Opvasken
  Erkendelsen af at være udgået for bleer eller tape –
  Jeg holder af hverdagen
  Ikke i modsætning til fest og farver, tjald og balfaldera
  Det skal til
  med alle sine efterladte slagger
  Så meget usagt og tilnærmelsesvist
  vævende og hængende i luften bagefter
  Som en art psykiske tømmermænd
  Kun hverdagens morgenkaffe kan kurere –
  Fint nok med fester! Al plads for euforien!
  Lad de tusinde perler boble!
  Men hvilken lykke så bagefter at lægge sig
  i hvilens og hverdagens seng
  til den kendte og alligevel ikke så kendte samme udsigt

  Jeg holder af hverdagen
  Jeg er vild med den
  Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen
  Jeg holder stinkende meget af hverdagen”

  Dan Turéll

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole

  Jamen, det er jo sådan dagligdagen udformer sig, når man er familiefar – især med småbørn.
  Man sætter skulderen til hjulet hver morgen, og det fortsætter hjemme, når teglværket lukker.
  Og det er okay, for sådan er livet. Det ligger i dna’et at skrabe mad/penge/ressourcer sammen til kvinde og børn.
  Men hvordan du vil finde tid til selv en lille have, forstår jeg ikke. Måske kan du lade dig inspirere af dengang maleren Vilhelm Lundstrøm (der havde fået en ordentlig kuffert), lod arkitekten m.m. Poul Henningsen tegne sit nye hus:
  PH: “Hvad skal du have i haven, Lunde?”
  Lundstrøm: “Asfalt.”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dagene kan hurtigt komme til at ligne hinanden men hverdagen er da for pokker den vi har mest af. Det handler om at smile og livets små glæder og omfavne hverdagen med alt hvad den tilbyder 🙂

  http://www.malenechristine.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denne hverdag lyder meget bekendt ja. Blot er der to børn i mit hus. Lige præcis den hverdag blev for meget for mig, da jeg undertrykte mig selv alt for meget og til sidst blev det hele en halv sirligt der hang mig ud af halsen. Pludselig følte jeg at jeg blot overlevede hverdagen. Igennem en hård periode har jeg fået indrette min hverdag indrettet anderledes, så det hele nettop ikke bare “går derud ad” med tempo på at nå det hele. Nu har jeg fået skabt til at sove til middag, til at kigge ud over markerne, tid til at gå en tur uden mobil og tidsfornemmelse. Tid til at vælge mig selv til. For jeg fandt ud af, at hvis jeg ikke prioriterede det at LEVE, og kun “arbejdede” så blev jeg en monster mor og en agressiv kæreste. For mig handler hverdagen nu om en indre balance. Og i min overbevisning er jeg en bedre udgave af mig selv, når jeg er i balance og glad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samme liv her – bare med fire børn.og en have.
  Tror man skal lære sig selv at sætte pris på det – istedet for at hænge sig i hvor lidt tid der er tilovers til at være ung og vild og fuld og spontan, når man er forældre;).
  Men tænker da også ofte, at jeg savner mere tid. Og godt gad arbejde mindre…:(

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overskud i en fyldt dag?