Crossfit CPH, kundeservice og mangel på samme..

Blog, barn og uden filter på sociale medier..Napnap

I ny og næ tænker jeg over hvordan denne her blog kommer til at påvirke Vilja i fremtiden, Denise og mig selv. Jeg har aldrig rigtig skrevet om det, fordi det er løse tanker og svært rigtig at forholde sig til. Men nu er vi en del, der har takket ja til et samarbejde med Telenor i en kampagne, der netop sætter spørgsmålstegn omkring børns velbefindende på sociale medier, uden at de har et valg.

Så hvordan forholder jeg mig til blog, uden filter og Vilja? Here goes..

Siden jeg startede bloggen i august sidste år har jeg faktisk ikke mødt særlig mange ubehagelige kommentarer eller lignende, på trods af mine mange indlæg lige fra at være tyk, arbejdsløs, en mands fødsel, svinere til højre og venstre og meget mere. Derfor har jeg heller ikke, endnu, haft anledning til virkelig at skulle tage stilling til, hvad jeg deler.

Jeg har indtil videre delt grænseoverskridende ting, der er sket i mit liv og selvom pulsen har været maxet ud og hjertet har siddet i halsen da jeg trykkede på “udgiv”, har jeg aldrig fortrudt nogle af dem. Men jeg har heller aldrig udgivet noget jeg ikke har læst gennem minimum 3 gange. Fordi, det er så fucking vigtigt for mig, at jeg kan stå hundrede procent inde for mine skriverier. Det er måske også derfor, at jeg ikke har mødt den strøm af direkte ondskabsfulde kommentarer som jeg til tider ser hos mine kvindelige kollegaer.

Begyndte jeg at få kommentarer omkring min manglede evne til at være en god far eller lignende, ville jeg måske skrue ned for delingen af mig og min datter. Men jeg har været så heldig, at langt størstedelen af jer derude, der fortsat gider at læse med, kan følge min ofte lidt grove humor og prøver ikke at misforstå, bare for at råbe op. Det elsker jeg jer for!

Så hvad deler jeg ikke? Det skal lige noteres, at jeg som udgangspunkt ikke tager så mange billeder af Vilja, det er Denises afdeling.

Nøgenhed. Det er mig en gåde, at andre mennesker gør det. Jeg er udmærket klar over at børn er helt vidunderlige naturel, men internettet er et svin og billeder kan ende forkerte steder og bare tanken om at et forkert billede florerer forkerte steder på nettet, af min datter, gør at nøgenhed er et hundrede fucking procent nogo!

Bliver Vilja påvirket i fremtiden, grundet bloggen?

Ja det gør hun måske. Men jeg håber, at hun kan se humoren og alvoren samlet i et online univers som alt sammen bunder i hendes mor og fars utømmelige, frustrerede og fuldstændig grænseoverskridende kærlighed til hende. Derfor er det også vigtigt, at mine indlæg altid er godkendt af Denise. Det er vigtigt at vi begge to er enige om, at det er en unik og smuk ting at have en online dagbog af vores lille familie. Og får Vilja bare et gram af humor indenbords i sin opvækst, så er jeg helt sikker på, at hun engang vil få sin helt egen griner på, når hun læser om starten på sit liv, hendes vidunderlige mor og sin helt fucked up far.

Jeg vil gerne afslutte med at give et par råd omkring deling af billeder på diverse sociale medier.

 1. Lad være med at lave en hær af hashtags på instagram. Den desperate undertone af “opmærksomhed ønskes” er patetisk.
 2. Brug filtre, alle elsker filtre!
 3. Køb en Royal Copenhagen tallerken, en grim træ abe, lidt jordbær og youghurt. Miks det hele sammen på et billede med filter, og smæk et opkastfremkaldende ordsprog ind i teksten til billedet som; “we live until we die”.. Voila du har lige vundet Instagram. (Den er god nok).

Sidst men ikke mindst så..

Kører der lige nu en weekendudfordring hos Telenor; “vis din familie som du selv vil”. Du kan deltage ved at poste et billede i kommentarfeltet eller via Instagram med #TelenorsFotoskole #WeekendUdfordring. Præmien er en familie fotosession med fotografen Céline Hallas + at dine billeder bliver næste uges coverbillede på Telenors Facebookside.

Desuden er der gode råd, tips og tricks på Telenors Facebookside helt til uge 30 som helt sikkert kan give dig en hånd med at lave nogle federe billeder i fremtiden.

I samarbejde med Telenor

8 kommentarer

 • Er du svedt vi er mange der har takket ja til Telenor kampagnen! Men det er jo også et sindssygt spændende emne. Jeg har fra day one kunne læse din grove humor/sarkasme mellem linierne og jeg er sikker på, at Vilja sagtens kan se det sjove i alt det skrevne mår hun bliver større og mærke kærligheden. Jeg gør præcist som dig: får den næstkommanderende til at læse svineriet igennem og godkende, samt læser mine indlæg igennem til det når OCD niveau. Men sådan er det når man ‘råber højt’. Så selvom jeg er i den modsatte grøft og ikke poster billeder eller navne på mine børn, så ser jeg stadig din blog som meget sober (når du har far-hatten på) og god. Klapsalve her fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min søn er 12 år,
  Han er een af de aller første blog-børn. Hans leben blev nedskrevet fra da vi opdagede ham som 2 streget på en gravidigtetsteste – og adskille år fremad. Hans fødsel er noteret – og hans liv som lille.

  Som sagt: Han er 12.
  Hans opgave i livet er, at mene, at hans mor er pinlig. Den opgave klarer han 60% af tiden (resten gemmer han sig i mor skørter 🙂 )

  Da jeg startede med at skrive blog i 2002, var det med udgangspunkt i, at ingen måtte føle sig generet – og ingen skulle kunne genkende sig selv. Altså: ingen af min søns venner skal kunne google ham idag – og vupti have alle anekdoterne om, hvor sjov han var, da han lærte at tale.

  Og sådan er det. Min søn har et gængs navn – og hans billede er ikke alt for genkendeligt. Jeg forsøger mig med at undgå genkendelige billeder af ham, for hans skyld.

  For idag har han et liv., han skal leve – også selvom han var super sød, da hans første grød væltede ud af munden og han malede sig selv rød til middagsluren. Det er MINE minder. Ikke hans – og hans liv skal ikke være begrænset af det.

  Så mit råd – som gammel i gårde: Sørg for, at ungerne ikke kan googles. Og sørg for at billederne ikke er alt for genkendelige for en 12 -13 eller 20 årig, der ikke nødvendigvis synes alt på bloggen er fantastisk.

  Min datter har et meget let genkendeligt navn. Derfor hedder hun på min blog “min datter”. Netop for at undgå, at hun kan googles. Det, der kan googles om hende, er noget, hun selv har skrevet. Hun er 19 idag – og hun skal ikke stå til ansvar for, hvad jeg skrev om hende, da hun var 7 år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Relevant info, ved ikke om jeg er total enig, men dine valg kan jeg sagtens forstå.

   Imponerende at du har blogget så længe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  -Go for it… Altid en fornøjelse at læse med. Også selvom min den yngste snart fylder 20 år. Kan godt li din blok er lavet/skrevet med omtanke. Fornuftige og velovervejede forældre Vilja har fået sig. Ikke alle børn er så heldige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Nu er jeg ikke sej nok til at blogge. Men er skam aktiv på sociale medier – og det involverer jo også sønnike. Det er vigtigt for mig at være hudløst ærlig over hvor fucking overvældende og hårdt det her forældrehalløj er. Jeg HADER spelt-mafiaen af et inderligt hjerte. Min knægt for lov at drikke juice (GYS) – får en is i ny og næ og bliver til tider fodret af med leverpostejmadder foran Ramasjang til aftensmad. Men det synes jeg ikke gør mig til en dårlig forælder. For kærligheden til knægten skinner jo altid igennem i hvert opslag . Men jeg overvejer skam altid om det jeg skriver om ham på nogen måde kan opfattes negativt af andre eller ham selv. Internettet er jo for evigt …..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvfølgelig er du sej nok!

   Ja det kan være svært at vælge, men jeg er enig, magter ikke 100% hjemmebag og gulerødder.

   Nogen gange smager en vingummi og 2 styks dumle bare bedre til aftensmad! (Denise er ikke enig!) ><

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crossfit CPH, kundeservice og mangel på samme..