Et år plus det løse.. TAK!

Barnets første sygedag.. Hver eneste fucking uge!

Viljaersyg

Altså hvad i hede hule helvede sker der? Vuggestuen er jo en envejsbillet til at blive sindssyg med den mængde af sygdom som den bidrager med. Lige fra en snottet næse, influenza, tænder på vej eller general ubehag, ja så har Vilja nu formået at være syg 5 gange på en måned. Havde det ikke været for svigermor, der bor tæt på og min egen mor som efterhånden mere eller mindre er flyttet ind på grund af Vilja, ja så tror jeg at jeg var blevet hentet med blå blink og spændetrøje.

Den uendelig dårlige samvittighed over, at jeg ikke selv passer på mit syge barn, bliver kun afbrudt af den skærende påmindelse om, at hvis jeg bliver hjemme, uden selv at være rigtig syg, så er jeg en dårlig kollega og kan ikke fuldføre de projekter jeg har sat i gang. Jeg prøvede at slå to fluer med ét smæk, men at tage mit syge barn med på arbejde var også en blandet pose “argh, det er sgu ikke lige sagen“. Jeg fik lavet lige omkring 4% og Vilja var ikke imponeret over min manglende opmærksomhed i de få sekunder jeg rent faktisk fik et ben til jorden.

Det hele starter typisk om natten.. Vilja vågner og har feber og her starter følgende dialog.. grundet ovenstående..

“Jeg blev hjemme 2 dage i sidste uge, så hvis du lige bliver hjemme nu her til kl. 12:00 grundet mit møde, så kommer svigermor og passer hende til kl. 16:00, hvor du så lige har et mellemrum til dine “Cmts”, (Can’t miss this shit) herefter henter jeg hende, så du kan købe ind, gå på apoteket og så husk lige at ringe til lægen ok?”

Slagplanerne, der bliver lagt om natten munder så ofte ud i, at den ene part ikke kan, jeg er faldet i søvn i planlægningen, et møde er rykket eller Vilja er mere syg en planlagt og så bliver alt alligevel smidt op i luften.. og “elle bælle mig fortælle, sten saks, papir“, en af os bliver hjemme alligevel..

Men kan det ikke lige stoppe for en stund?! Kan vi lige få en måned med rene linjer, så vi hverken skal belemre vores kære mødre, kollegaer og des lige og på den måde få en lille smule rutine tilbage i hverdagen?!

Er det virkelig for meget forlangt Vilja?! Og bedst som jeg lige nu kigger ned på min datter, der desperat prøver at komme op og sidde på mig, kan jeg kun se et par ellevetaller og hendes halvskingre ryst melde et lille..

“Achuuuu, Faaaaaar, opopop”.

En ny dag truer, med tegnefilmskavalkade..

21 kommentarer

 • Karina Nielsen

  Dét problem kender jeg aaaaaalt til med en 5-årig pige og en 2-årig dreng der smitter hinanden på kryds og tværs – + vi ikke har et netværk til at passe! Nårh ja, så er de begge ørebørn :-O I går blev den ældste ringet hjem med ondt i ørerne – og den lille har møb i forvejen! I dag kommer hun hjem med skoldkopper! Damn it!! Så lige nu laver vi selv ælle-bælle – hvem skal nu…. Jeg sætter snart en gætteleg i gang: “hvem bliver først fyret”…. :-p

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er lige præcis den tænke jeg løber med.. Og med flere børn er det jo auto deltid. Det er sku en udfordring uden lige!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  I fucking hear ya!
  Altså, jeg vidste da godt at børn blev syge, og at andre folks børn ville smitte mit ellers helt og aldeles bacillefri barn, men helt ærligt! Vi er på år 2 i institutionslivet, og jeg synes fandme ikke det er bedre endnu! Tværtimod bliver sygeperioderne nu også længere!!
  Grrrrr!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Argh!! Vi er i samne båd!! min datter har været syg 5 ud af de sidste 7 weekender og der skal lige lægges en fredag eller mandag, tirsdag oven i- BLI SINDSYG!! Ingen trøst men i er ikke alene. God bedring med hende og spyt over højre skulder, bank under bordet,krydsede fingre for at det sygdom skrider!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har aldrig i mit liv været mere syg, end det år jeg var pædagogmedhjælper i mit sabbatår! Og dengang var der ingen Netflix.. Sender god sygdomskarma jeres vej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ahhmen altså. Kan du sige 6 måneder, med sygedag hver 10 dag. Hun er 17 måneder, og det er nr 2 . Når nr 1 på næsten 6 år, er/var stort set ALDRIG ( 7,9,13) syg, og kun har haft en gang skoldkopper, som et sådan rigtig sygdomstilfælde. Så er det fandme lige før, man skulle være stoppet med 1. Det mener jeg selvfølgelig ikke, kun når hun vågner 3-4 gange om natten, og underholder ca 20 min afgang. For ca en uge siden, fik hun lagt dræn, fjernet mandler og polypper. Jeg kan konstatere at dræne virker. Seriøst klammueller hovedpude Men håber så at det giver mere end bare 10 dage uden feber og snot af gangen. Go bedring og Go kaffe her fra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oh my Louise, jeg kan slet ikke forestille mig en mere lige nu, på trods af, at vi prøver på at få gang i endnu en baby pt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og her sidder jeg så, med et ellevetal ud af næsen. Min “store” dreng på 19 måneder er endelig afsted i vuggestue igen men hvad nytter det, når vores 8 ugers baby ligger her og grynter og mor og har må skiftes til at bruge næsesprayen? Give me a f*cking break..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Min ældste var også mere hjemme end af sted de første måneder i dagplejen, men det virkede som om, at han til gengæld fik smittet den to år yngre bror med det meste i dennes første leveår, altså mens jeg stadig var på barsel. Syg baby er ikke sjov, men barsel gør det nemmere. Lillebror var i hvert fald ikke nær så meget hjemme da han startede op med pasning. Nu er de begge i skole og jeg tænker, at de ikke får hevet nok baciller med hjem, for den lille efternøler har været en del syg efter hendes opstart i dagplejen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lader til at med nummer to så kommer der voldsomt meget sygdom ind i billedet. Mere jeg allerede har svært ved at magte!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina

  Min søn har været hårdt ramt siden dagpleje start i oktober 14 og det har været fucking hårdt vinter/forår særligt når man også er blevet alenemor og ikke lige har familien i nærheden. 7-9-13 har han ikke været syg de sidste par måneder. Satser på at han har fået sig et super duper immunforsvar ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mb

  Mine 3 børn har alle fået Bio Strath. Det har holdt det værste sygdom fra døren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej farudenfilter.
  Først vil jeg lige sige, jeg elsker at følge med på din blog! Du er så ærlig.
  Min dreng var også en del syg, da han startede i dagpleje og laaang tid frem. Så var der en veninde der nævnte bio-strath dråber. De skal have 15 dråber 3 gange om dagen, men min dreng får 45 dråber i hans mælk til morgenmad (Gjorde min veninde også). Det har virkelig hjulpet! Nu kan der gå over en måned mellem sygdommene! Og det er som om, han ungår alle de feber ture, når han fx er forkølet.
  Ville lige nævne det, hvis nu I ville give det en prøver. Det købes på apoteket.
  Mange hilsner Pernille
  PS. Følg mig meget gerne på min instagram @nilleslilleverden

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et år plus det løse.. TAK!