Handler du økologisk?

Fra 1981 til 2014 – en verden af bleer

ViljaBle

Dengang jeg brugte ble i min spæde barndom, der var det altså en noget anden verden en den vi ser i dag. Som min mor forleden sagde, da hun passede mig og Vilja.

“Altså sønnike, ved du ikke at den stofble Vilja har om halsen, sad rundt om din numse i firserne?”

Bevares.. Dengang var der godt nok også lidt mere moderne bleer end stofbleer, men dem havde min kære mor ikke meget tiltro til. Det var de gammeldags stofbleer, der blev brugt. Libero, som jeg samarbejder med har lavet en “throwback”, så man selv kan følge med i den udvikling der er sket, siden man selv var barn og til nu.

I kan selv prøve den lige her!

Det sker i anledning af, at Libero nu har lavet deres hidtil blødeste og bedste ble, mener de. Det har jeg naturligvis testet. Jeg har testet de 2 vigtigste kategorier:

 1. Hvor hurtigt kan jeg skifte Vilja? (Mig om natten + 2 timers søvn og et styks hysterisk Vilja her!)
 2. Hvor meget kan den holde til? (Vilja + kage og saftevand her!)

Ved første test blev jeg en smule overrumplet af bleen. Den skal nemlig bruges lige som et par bukser. Èn fod ned af gangen. Og så “SWUP” op over numsen. Så er hun skiftet. Der manglede bare lige talkum, som jeg efterfølgende hev ned i bleen og tilførte. Den er virkelig lækker, virkelig blød og det er også ret nemt at tage bleen af Vilja igen. Der skulle jeg bare rive siderne op, som er lavet lidt som velcro.

Herefter kom den næste prøvelse. Jeg er sikker på, at Vilja elskede denne del. Først proppede jeg hende med alverdens mad og drikke, kage, saftevand med mere. Så ventede jeg. Længe! Og efter 6 timer uden at skifte hende kiggede jeg nysgerrigt efter. Intet var sluppet ud, hun virkede heller ikke særlig irriteret over stadig at have den samme ble på, så her bestod Libero Touch også prøven.

Og det er faktisk det vigtigste for mig. At den kan holde tæt samtidig med, at jeg nemt kan skifte hende.

Jeg er virkelig glad for, at jeg ikke står med en stofble i dag til Vilja. Jeg kan kun forestille mig den endeløse oprydning efter mig, da der kun var et enkelt stykke stof mellem mig og lagnerne!

Hvilken ble bruger jeres børn?

ViljaSover

Skærmbillede 2015-07-10 kl. 11.30.10

14 kommentarer

 • maiken

  Vi bruger en moderne type stofbleer. De holder også fint tæt og er lækkert bløde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm stofbleer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

   Jep. Vi bruger det, der hedder lommebleer. Et vandtæt men åndbart ydre, microfleece mod huden, og så bambus og microfiber indeni til at suge. De lægges på som en almindelig ble, og sidder fast enten med trykknapper eller velcro.
   Det har intet med de gammeldags stofbleer, som vi kalder gylpeklude, at gøre:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hmm kender ikke til disse såkaldte “lommebleer”. Lyder ganske udmærket.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Hej farmand
  Den eneste ble der kunne holde min søn fra at gøre hele sengen våd om natten er/var lige netop libero. I dag er han 26 år. Og dengang var det ikke buksebleer men dem med tape i siderne. Så for libero.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Syntes stadig ikke jeg har fundet den rigtige ble for os endnu. Lige nu prøver vi libero comfort. Den holder godt tæt men syntes den lugter af tis ligeså snart der bare er tisset en enkelt gang i den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Pampers til nr 1, samme til nr 2 indtil REMA1000 åbnede i byen, til den pris blev de testet og bestod. Så det har nr 3 også brugt/bruger.
  Bleer er jo latterligt dyre, så når de “billige” virker tager vi dem. Har aldrig haft uheld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Min Storedut har lige smidt bleen. (HURRA!!!)
  Men inden da brugte vi up and go fra Libero. Det har vi gjort siden han var et års tid, og han har haft cirka nul uheld i løbet af de to år, slut med lort i nakken <3 Jeg elsker det der med buksebleer.

  Nummer 2 ankommer i februar, og jeg er sikker på lilledut også bliver puttet i libero.

  Jeg ved der findes billigere bleer, men jeg er ligeglad.
  Libero fungere SÅ godt.

  Jeg køber dyre bleer og billigere tøj :blush:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Sværger til Rema1000s! For mig er det uhyre vigtigt at udsætte mit barn for så lidt kemi som muligt, men da overskuddet desværre ikke var til de moderne stofbleer, så faldt valget på Rema’s – som jeg rent faktisk må få leveret, da de ikke har en butk på Bornholm. De sidder super og holder rigtig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi bruger faktisk MODERNE stofbleer til vores søn på halvandet og det er mega fedt, tro det eller ej 😉 Ingen ture til supermarkedet, ingen plastik på babynumsen og de sødeste og flotteste bleer der aldrig lækker. Det kan bestemt anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sonja

  Vi bruger Grøn Balance, forholdsvis billige, bløde, meget elastik side lukning og ikke mindst god sugeevne.Bleen holder hele natten for os:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Handler du økologisk?