Sponsoreret video - En julegave fra Star Wars!

Tanker fra en dag med over hundrede jordemødre..

Foredrag

Jeg har aldrig haft nogen skrupler eller særlig mange sommerfugle i maven, når det drejer sig om at tale til større forsamlinger. Faktisk elsker jeg at underholde og fortælle. Jeg har altid været bedst til at skimte mit materiale og så ellers bare køre ud af hvilken tangent, der lige rammer mig på dagen. Det havde jeg også mest lyst til den dag jeg skulle holde foredrag for en helvedes masse videns begærlige kvinder på Metropol. Men..

Når jeg nu skulle tale om en mands fødsel, graviditet og sex under graviditet samt livet efter baby som forældre kontra kærester, ja så var jeg altså nødt til at være en smule mere skarp end bare at plove derud af.

Og midt i al min granskning af mit ”jeg”, mine oplevelser omkring disse emner, så kom Denise og jeg gennem en hel række af tanker og minder, som vi aldrig rigtig har snakket om. Nogle af de spørgsmål kom også op under spørgerunden til mit foredrag. Her er 3 relevante spørgsmål, som jeg mener alle burde have en dialog om efter den første..

 1. Hvordan gør du næste gang? (Med henblik på, at jeg ikke brød mig om sex efter 3 måneders graviditet) Hvortil mit svar lød.. ”Aner det ikke, jeg håber bare vi kan blive gravide igen!”
 2. Hvorfor er jeg som mand ikke i stand til at have sex under graviditet? ”På trods af, at en trekant er fræk, så er den også en 100 procent turnoff når de implicerede er”…
 3. Hvordan bliver man kærester igen?

Det er så individuelt, men jeg tror på at hvis man husker på at gøre et par småting for hinanden, trods manglende søvn og overskud, så er man godt på vej.. Skift en ekstra ble, giv et morgenkys og sidst men ikke mindst, husk at fortælle at du stadig synes din kæreste er super fucking fræk!

Jeg havde en hel del mere på paletten, men jeg ville gerne lige dele lidt fra en rigtig god dag, med jordmødre og fædre i søgelyset.

Har du nogen gode råd til at være en bedre halvdel efter den første eller hvordan man håndterer sex under graviditet?

4 kommentarer

 • NanO

  Som hende moren, så synes jeg, at det vigtigste, en far kan gøre er at være der – fysisk og mentalt. Det er ret banalt, men tilsyneladende svært i praksis. Kom hjem. Kig på kæresten, konen, med-forældren. Spørg til dagen – og hør efter svaret. Glem tlf og tv og iPad og vær til stede. Det er fristende at synke ned som zombier i sofaen og gemme sig for den nye og ret så krævende virkelighed, men jeg tror, at hvis man formår at melde sig ind i stedet for ud, især som far, så er man foran på point.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det må jeg sige, det er godt gået:-)) ! Et ymtåeligt emne, men så vigtigt… Mor til 3 takker;-))

  http://applaus.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Nr. 1, det er en meget kort periode af resten af livet. Fortæl ligeud det er turn of men ikke turn of af kæresten. Og så kan man så meget andet end at knalde. Husk teenage årene.

  Når baby er ankommet, så hjælp med alt der ikke er amning. Hvis der er råd så hyr extra hjælp hvis arbejdet ikke tillader extra hjemmetid. Fortæl hende at hun ikke er hushjælp og kun skal være nogens mor ind til du kommer hjem igen. Fortæl hende hun er dejlig, også selvom hun ligner lort. Tag baby så hun kan tage et extra langt bad.
  Sex kommer automatisk igen, når der er ro til det og de fysiske skavanker efter en fødsel er væk. Og igen se på det hele som en kort periode af de næste 60 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sponsoreret video - En julegave fra Star Wars!