5 ting jeg SLET ikke magter ved julen!

Viljas første juletræ

ViljaJul

Jeg har hele tiden været fast besluttet, trods min mentale smertegrænse er nået via julemusik, at der skal pyntes op derhjemme med julehjerter, der skal spises pebernødder, juleklejner og marcipan i lange baner. Jeg er fuldstændig ligeglad med om det er usundt også for Vilja. I julen skal der satme hygges i Rødovre på 3 sal. Det inkluderer også et juletræ! Ikke bare sådan en plastikskive uden sjæl, der er 30 cm højt. Nej, fucking nej! Der skal være gran, julepynt i stor stil, en stjerne på toppen på et træ der næsten rammer loftet! Bevares, Denise har allergi overfor gran? I hvert fald har hun allergi. Men den må altså tilsidesættes en måned om året og jeg er meget glad for at hun er enig, og vores fine træ ikke har påvirket hende endnu.

Efter aftensmad et par dage siden kastede jeg Vilja modvilligt ned i hendes flyverdragt, nappede mine arbejdshandsker, tog Denise i hånden og sammen trillede vi ned til en lille sød juletræsforhandler på tårnvej i Rødovre. Vi blev mødt af den flinkeste skovhugger, som bad os om at stille os op målepinden han havde plantet midt i det hele, så vi præcis kunne finde ud af hvilken højde vi gerne ville have vores træ i. Perfekt! Jeg har hele tiden ment, at et juletræ mindst skulle være 2 meter højt, men vi endte med et i Denise højde, sådan ca. 150-160 cm højt. Og så giver stjernen lige 30 cm mere! Vi blev guidet og prøvede flere træer og Vilja gik livligt ind i processen og 20 minutter senere lå der et dejligt juletræ i bilen.

Vi har lige købt en julefod samt tæppe til træet og til alt held behøvede jeg kun at save en lille gren af selv,før det hele passede som hånd i handske! Det er rimelig pres med det antal grannåle sådan et projekt efterlader, men den hygge som træet har bragt med sig er enestående. Vi er nogle svinske mærkedyr og det betød at vi klistrede en masse Georg Jensen pynt op på træet uden at tænke over Viljas ustyrlige lyst til at rive samtlige juledekorationer i rækkevidde ned..

Men skidt pyt, fordi hun ”legede” med træet i en hel time, med tilhørende grin og fascination som vi som førstegangs juletræsforældre kun kunne stå og overvære med en klump i hjertet, glæde i sindet og et smil fra øre til øre.

Og hvis prisen for sådan et øjeblik kun koster et par Georg julekugler, så betaler jeg glædeligt ved kasse 1!

Vi ses under træet!

2 kommentarer

  • Bettina

    ÅÅÅHHH hvor er det dejligt at læse. Jeg blir helt glad indvendig. Kæmpe glæde at se billedet af Vilja og juletræet. Og læse om hendes fascination af det grønne. Inde i stuen. Pyntet. Har lige læst på en anden blok at en familie med to børn ‘dropper’ juletræ for den yngste kan ikke ‘lade det være’ jamen jeg får kuldegys. Hvis det er så vigtigt at det må ses og IKKE røres… Så lær dog barnet hvad NEJ betyder. Juletræ hører julen til. Glæden, forventningen og de små pilfingre og glade barneøjne er da guld vær. Rigtig glædelig jul til dig og din familie. MED juletræ OG Vilja

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting jeg SLET ikke magter ved julen!