Underskud i overskud..

Spørg mig én gang til..

StopDet

“Nyd nu bare dit fucking liv!”

Jeg elsker mine venner og holder af mine bekendte, men siden jeg er blevet far er der to spørgsmål, som giver mig hætteklædt-med-økse tanker..

“Nå, hø hø, nybagte farmand, får du så sovet nok?” 
“Ja da, selvfølgelig gør jeg det, fordi en baby i en etværelses er jo faktisk lydløs. Det er noget med akustikken og varmen, at de bare ikke siger en lyd”.
“Hold da op, der var i heldige hva? Hø hø”. 

NEJ! NEJ! NEJ! Vi var ikke, fordi min fucking datter græder, når hun er sulten, når hun ikke er sulten. Hun græder, når hun sover, når hun ikke sover, når hun tror hun sover, når jeg tror hun sover. Hun græder, når jeg græder. Hun græder især når hun ikke kan løfte sine kinder fra gulvet eller flytte hendes arme synkront, når hun ormer sig på vej ud over puslebordet. Hun græder, når hendes hoved bare dingler rundt og hun på ingen mulig måde har en jordisk chance for at gøre noget tilnærmelsesvis koordineret. Fordi det er sjovt nok hvad en baby gør, de fucking græder!”

“Nå jamen så skal du nok ikke have flere børn lyder det som om?”
“Jo, det kan jeg så godt melde op at jeg skal! Og det er derfor mine blodsprængte øjne stadig smiler til dig, min krops 0 % tålmodighed stadig accepterer dine spørgsmål og på trods af, at jeg ikke kan huske hvornår jeg har haft en sammenhængende tanke, så er jeg stadig kun i første halvleg og jeg skal igennem det her, mindst en gang mere. Så hvis du lige gemmer dine fucking amatør spørgsmål væk, snupper en sandwich, nyder dine latterlige 8 timers søvn og netflix med lyd på, så vil jeg ligge mig på mine blødende knæ, skænke min egen mor en tanke af medlidenhed og så ellers samle min datters savlende hoved op fra puden!”

“AAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh!”

Am I fucking right?!

50 kommentarer

 • Ahaaahaaaaaa… Jeg elsker dig – og du har så ret. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sulluna

  Nemlig! Det kan bare blive for meget en gang imellem!….:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åååååh mennesker nogle gange. Det er så ligegyldigt at spørge om noget man ved i forvejen. Medmindre de selvfølgelig intet ved om noget som helst overhovedet!!!
  Sender gode vibes din vej, og håber nogen snart tager deres spørgsmål et level op. Det er jo lige før man hellere vil tale om vejret end søvnmangel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Super blog! Det lyder til din datter græder rigtig meget. Hårdt må det være! Nu må du ikke tage det ilde op, men kan der være noget der generer hende? Tænker noget der sidder i klemme i led/muskler eller lign? Tænker om en kiropraktor kunne hjælpe? De bedste hilsener fra det mørke Jylland

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt at du kan lide den Malene. Jeg tror ikke der er noget alvorligt galt med hende, men tusind tak for det gode råd, jeg vil da lige kigge efter. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Min datter græd ret så meget som spæd og tog hende derfor til kiropraktor. Det hjalp med det samme for hun var låst i nakken, hvilket har gjort pænt ondt på hende. Det kan lyde voldsomt med kiropraktor men de massere det nærmest på plads, ingen knæk eller vrid som ved voksne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det har flere forslået og det er en sød tanke men jeg er sikker på mange andre har haft babyer der vræler mere end vores Vilja 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Åh ja!
  “Neeeej hvor er hun lille! Hvor gammel er hun?” – “5 måneder .. !!”
  Og selv nu snart 2 år efter er der stadig folk som bliver overrasket over jeg har et barn .. Hvad?!?! Dig? et barn? er du ikke kun 16-17 år?! :O Neeeeeej! Jeg er næsten 25 – pil nu af med dit “digge digge” på min datter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rie

  Fantastisk skrevet, du er alt for sej hilsen en mor til 4

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HAHAHHAHAAHHAHAHA! Yesssss!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamille Parsgaard

  Hva øh…. Jeg tænkte på, får du sovet? 😉

  Nybagt Far uden filter følger, og jeg elsker det. Keep it comming!!

  /Kay

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Årh. Det lyder meget genkendende! Vores søn skreg rigtig meget de første måneder, og sov a H…… til de første måneder. Men det bliver bedre. Tro mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja men det er jo en del af oplevelsen right? 😉 jeg glæder mig bare til hun er stærk nok til holde sit eget hovedet oppe.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  For 4 år siden blev jeg beriget med 1 styks nemt barn – heldige mig 🙂

  Nu, hvor nummer 2 er på trapperne, så er det oftes “man er ikke så heldig 2 gange – han han garanteret kolik”, “nu må du også til at slide lidt, det kan ikke være rigtigt, at det kun er os andre der skal have det svært” jeg skal høre på! Især fra mine nærmeste der også har fået børn..

  WTF, jeg var stadig sindssygt usikker, nervøs og bange for baby døde hver gang jeg lukkede øjnene!

  Hun ser lækker ud hende Vilja! 🙂
  Og babyer græder.. For det er det de kan – udover at skide.. Og sove..

  Det hårdt arbejde at blive forældre, men hold nu op hvor er det også bare den største gave i verden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tillykke og hvor fedt at hun var “nem”. Det skal man ikke have ondt i røven over 😉

   Tak for de søde ord 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizette

  Lige så tilpas irriterende spørgsmål som når folk her 3 uger efter nr. 2’s ankomst siger “hvornår skal i så ha’ nr. 3” eller “tredje gang så skal i nok få en dreng” og selvom vi svarer “vi nøjes med vores 2 piger” så kommer kommentaren “ja ja bare vent og se” alligevel altid!
  Folk er dumme!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Senia

  Can I hear an Aaaaamen brother!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fan, helt og aldeles!! Folk kan virkelig komme med nogen latterlige kommentar, også når man er gravid: “Husk nu at få sovet, have sex, tage på ferie, nyde livet, spis ude, nyd hinanden” osv osv.
  Jeg har også lige delt bloggen med min kæreste, han bliver far slut oktober!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aww tusind tak Marie Louise

   Ja, der var også mange dengang og tillykke med i snart skal være forældre 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  JA! JA! JA! – nikke, nikke, nikke!
  – Jeg elsker din blog og den fanger mig fuldstændig. Læser den ofte højt for min mand herhjemme som egentlig haaaader de der blogge – men han griner og synes faktisk at det er ret fedt! Og utroligt nok faldt jeg ikke i søvn under læsningen – ikke fordi tingene er kedelige, men simpelthen fordi jeg er så pisse træt, hele tiden, helt ind til knoglerne. Jeg elsker din ærlighed, du pakker ikke livet som nybagt forældre ind i lyserøde bobler og “iiiiih hvor er det bare fantastisk HELE tiden, se – jeg har slet ingen billeder af en sur baby på min telefon, sådan smiler h*n altid!”.

  Jeg skriver normalt ikke på diverse blogs, plejer bare at stalke på afstand – men her faldt lige en kommentar af på vejen.. Jeg hænger på! 😀

  Hilsen Christina, mor til Jack på snart 6 måneder

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej hvor er det bare fucking fedt at du og din mand kan lide det!

   Tusind tak for din kommentar, du er så sandelig også velkommen til at stalke 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold k… hvor du bare kan det dér… jeg tror alle forældre kan se sig selv i dine indlæg. “Du triffst den Nagel auf den Kopf” kunne man også sige 🙂

  Glæder mig til at læse mere…

  vh Stefanie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er altså genialt det her. Hvorfor er der ikke flere mænd/nybagte fædre, der blogger? Du har så tydeligvist ramt lige ind i noget, der har været en mangelvare. Det er fedt at følge med. Især fordi igennem al sarkasmen skinner kærligheden til smukke Vilja meget kraftigt igennem. Det er sgu smukt og rørende.

  Det her er mummyblog genren – bare på far’sk. Og jeg er vild med det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Agnete

  Tak for god natlæsning! Har selv tvillinger på Viljas alder og din blog er blevet fast jeg må ikke falde i søvn mens jeg ammer-læsning 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var så lidt Agnete. Tillykke med tvillinger, phew det er ikke en dans på roser, kan jeg forstille mig ? 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Ha ha, netflix med lyd! Ja, det kan jeg godt savne en gang i mellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Pedersen

  Hej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  HA HA HA!!! Jeg elsker det! Du skriver så dejligt. Hader sku de typer der ser Netflix med lyd…føj!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Efter endnu en nat uden søvn, pga grædende baby, der smiler hver gang
  Mor sætter sig op

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • OMG, jeg elsker det hahahahahhaha! Er gravid i 3. måned, kan ikke vente efter at have læst det her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yes yes yes! seldom Aya har været forholdsvis nem (indtil hun blev 2,5 år), så græd hun jo også en del i starten. Heldigvis havde jeg erfaring fra mit arbejde på barselsgangen, så det slog mig ikke ud. Og når det ikke slog mig ud, slog det heller ikke min kæreste ud. Vi syntes vi klarede det godt. Men det kunne slå andre ud, hvis barnet blev sulten eller utålmodig. Men for pokker små børn græder. Også selvom de er mætte, har sovet, skidt osv. Det er da træls, men det gør de (i hvert fald mange af dem). Og nej de sover ikke 8 timer i træk. Når det er sagt, så kommer det åbenbart bag på mange, at børn har brug for nærhed, at hænge i patten konstant, at de ikke sover 8 timer i træk, at de græder osv. Det er lidt skræmmende, selvom vi alle kender mange der kan fortælle om, hvordan det er at blive forældre…
  Nå, men lillebror var en anden sag, og heldigt at han ligesom var nr. 2, for ved sgu ikke om han ellers ville have fået søskende. Han græd hvis han ikke spiste eller sov. Ingen stilne vågne timer (minutter) indtil han var 8 uger gammel og jeg tog ham til kiropraktor… Selvom han sov maaaange timer samlet, var det så stressende at han kun var ked af det når han var vågen. Men jeg blev ved med at sige “jamen han har jo ikke kolik, for han sover så meget og græder ikke flere timer i streg”, indtil en klog dame også gjorde mig opmærksom på “at sommetider er det mest overskueligt at sove, hvis verden gør ondt”. Av i mit hjerte, for han har haft ondt. Flot at barselssygeplejersken her ikke engang havde styr på det. Heldigvis var en slyngevugge hans og vores redning samt kiropraktoren naturligvis At han så derefter byttede om på mønsteret og først nu sover middagslure der varer længere end 40 minutter er en anden sag ;-).

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Underskud i overskud..