En rigtig dårlig taber..

Fars første amning..

amme

Ja, i dag har jeg givet min datter mad. I morgen skal jeg være alene med hende for første gang i mere end 5 timer af gangen og det betyder at jeg skal være i centrum når Vilja bliver sulten. Jeg har rigtig mange scenarier i hovedet, på hvordan det kan gå galt. En 5 timers tudefest uden mor, hun er mere sulten, jeg går i panik og giver hende en matilde kakaomælk, eller noget helt tredje, jeg slet ikke tør at tænke på. Men jeg håber stærkt på at blive overrasket og at hun bare lapper mors, næsten friske mælk ned i halsen. Vi kørte lige en test og det var med blandet succes. Lige som hendes sutter, var hun heller ikke videre begejstret for plastikbrystet og mine “kom så mus, ja det flot skat, ja, lige som hos mor, kom..” Og Vilja der med nærmest opgivende øjne kigger på mig, med en “har du mor i røret, fordi du er pænt fucking ligegyldig lige nu far”.

Men jeg gav ikke op og fik da også dryppet lidt godt i halsen på hende. Vanen tro lagde hun sig i sove position og alt var fryd og gammen i et minut eller to. Derfor kiggede jeg lige over på Denise med en selvfed “jeg kan da sagtens det shit, ha, bryster..” og ligger Vilja, med sine lukkede øjne i mors arme, ind til brystet for lige at tjekke efter.

På mindre end et fucking nanosekund åbner Vilja sine øjne “eyes on the price” stilen og sætter sit vakuum tryk igang på mors bryst, samtidig med hendes ene arm dingler hen imod mig, med hvad nemt kunne forveksles med en løftet midterfinger!

“4-0 far”.

“AAAAAAAAARGH!”

Alle råd modtages!

30 kommentarer

 • Hahaha så længe det ikke er værre end en kakao 🙂 Min ældste nægtede flaske, og jeg var totalt i panik for byturen med veninderne var jo planlagt. Det endte med vi prøvede at jeg gik en laaaang tur, og da først jeg (og mine bryster) var ude af syne og lugte radius gik det super med flasken 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette C

  Vi fik det aldrig til at virke. Hverken med storebror eller lillebror.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Det er nok lidt for sent nu, men det kan være en ret god idé at teste flasken af min. et par gange inden “slaget skal slås”. tesen om, at de nok skal spise, hvis bare de bliver sultne nok, holder desværre ikke altid.

  Nå, men for at komme med et par tips 🙂
  Giv hende mad inden hun bliver over-sulten. Hysterisk baby + relativt ny flaske = sjældent super resultat.
  Hav hende liggende hos dig i “ammeposition” – altså i ammepuden, med ansigtet vendt ind mod dig. Og snup så sutten ud af munden på hende og ind med flasken med det samme. (virker det slet ikke at have hende i ammeposition, fordi det “ligner mor for meget” – så gør noget helt andet. For min mand virkede det nogen gange at lægge hende på puslebordet og give hende flaske der)
  Og ellers bare slap af og tag tingene som de kommer (men gerne i en rytme der nogenlunde ligner den, hun har nu). Og bliv ikke sur på din kæreste hvis hun skulle føle trang til at “over-instruere” inde hun forlader hjemmet. Det har ikke noget med dig at gøre!

  Rigtig meget held og lykke – man føler sig sgu (med rette) en helt særlig slags sej, når man første gang har været alene med afkommet i +tre timer 🙂

  Go daddy, go! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ravn

  Jeg har ingen børn selv, men har arbejdet i en babyudstyrsforretning, og der snakkede jeg med en jordemoder om, hvilken sutteflaske der var bedst at vælge. Hendes svar var Medelas sutteflasker (det var tilbage i 2011, så kan ikke huske, om det var dem alle sammen, men det mener jeg det er), da deres suttehoved minder mere om et bryst end almindelige sutter, og barnet BURDE hellere ville have af en sådan sutteflaske. Derudover har det en gavnlig effekt på barnets muskler i munden set i forhold til almindelige suttehoveder, da flere muskler aktiveres. Nu er Vilja tilsyneladende god til at tage brystet, men denne sutteflaske vil også være et godt valg, hvis hun ikke tog brystet, da denne aktivering af muskler kan hjælpe til en god udvikling af sprog. Amning er dog stadig at foretrække.

  … Okay, det blev en lang smørre. Beklager. :b Her er et link, det er vist nemmere: http://www.medela.com/SE/da/breastfeeding/products/breastmilk-feeding/calma-feeding-device.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fenjadora

  Måske det enten handler om tilvænning eller om at Vilja vil have en anden “flasketut”… Ligesom det er forskelligt hvilken slags sut børn vil tage imod, hvis du forstår 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mor skal sove og tillugte en Trøje eller top rigtig godt – den vikles så rundt om flasken og kan til tider hjælpe lidt. Det samme kan hjælpe på søvn – medmindre du har en som vores der først tog flaske da hun havde udtømt boobies så voldsomt at de skal rulles op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det skal nok gå! Hun skal jo lige lære at far er MINDST lige så god som mor! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pøj pøj med det. Det klarer du! Det er vist noget med, at hvis de små ballademagere er sultne nok, så skal de nok tage flasken til sig. De har jo ikke rigtig andre valg. Og så for alt i verden bevar roen. Usikkerhed og nervøsitet smitter som pesten med de små. Kan de først mærke at far eller mor bliver opkørt, så Gud bedre det om de ik lige skal bevise at de kan blive dobbelt så opkørte…. Og det med dobbelt hastighed oven i hatten. Haha. Du skal s.. nok klare det. Og er den helt gal med flasken, så prøv med en kop eller en engangssprøjte. De kan drikke af kop fra de er helt små af. Langsomt og lidt ad gangen selvfølgelig. Hepper på dig. Kan godt huske hvordan det var første gang min mand skulle være alene med vores nu 14 måneder krapyler-tøs. Hehe. De overlevede begge to 🙂 Det gør du helt sikkert også 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åhh ja det er bestemt ikke nemt. Her har vi samme problem men fandt ud af at sutteflasken fra pigion ville han gerne tage, men ikke de andre slags. Så der er der åbenbart også forskel :S Held og lykke med det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Roger, hvis dette ikke lykkedes, så skal jeg da lige se på Pigions..

   Takker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Min kæreste nævner lige at I også kan prøve at give det via shotsglas så det er helt anderledes end hvis hun skulle have bryst. Det gjorde vi mens vi var indlagt på sygehuset. Win-win er at de også lære at drikke af en “kop” 😉 Du må endelig skrive en opfølgning! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha ok, det skal da prøves!

   Takker Louise og kæreste 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria H

  Jeg har hørt – ja man hører så meget som nybagt forælder – at det kan være svært at give flaske når mor er hjemme, da barnet kan lugte moderen og mælken.
  Håber de 5 timer bliver gode og ikke forfærdeligt stressende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Man siger jo ofte at hvis man skal ha baby til at tage flasken så er det far der skal gøre det. Hvis mor gør det kan baby måske blive distraheret af mors duft og bryster. Så jeg vil sige at så længe du er rolig og heeeeelt afslappet, ja så skal Vilja nok tage flasken. Min datter tømte selv en flaske forleden, og jeg tænkte at hun da måtte være mæt efter sådan en portion. Lagde hende alligevel til og hun spiste lystigt videre ;0)
  Din fordel er jo at hun ikke skal arbejde så hårdt for at få mælken i munden som hun skak ved mor.

  Hyg jer…. Og måske giv mor en opdatering en gang imellem, inden hun når at spørge først. Og især lige omkring hun er på vej hjem, hvis alt er fint så behøver hun ikke stresse hjem ;0)
  Hvis det var 5 timer herhjemme ville de 5 timer føles længst for mig (tror jeg)
  God dag, og nyd nu at mor får noget Denise tid. ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Ingen gode råd .. Men husk alt er blot for en periode 😉 Jeg havde en som nægtede sut, flaske, grød og lignede indtil hun var 6 måneder .. Man lærer at tage ét minut af gangen og pludselig er tiden gået 😉

  Held og lykke 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Det skal nok gå! Helt sikkert. De andre har skrevet en masse gode råd. Så vil egentlig bare sige, at ved vores datter kunne far også bedst give flaske hvis han ikke havde hende i armene. Han blev så nervøs, så tror hun kunne mærke det. Men det er der også en anden der har skrevet 🙂 Held og lykke med det hele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  Farblogger

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En rigtig dårlig taber..