Sutte guiden..

Nu er det altså sengetid..

Tremmeseng

Det er på tide at tænke på tremmeseng til Vilja. Umiddelbart så er det jo superfedt at skulle have en seng til Vilja, hendes eget lille trygge sted, hvor hun skal lege, vågne, græde, sove og på eventyr i drømmeland. Jeg ved ikke hvor mange, der tænker over vigtigheden af en seng, men det gør jeg, måske fordi jeg ofte lever i min egen drømmeverden. Jeg elsker at flå normer itu, vende det der er normalt på hovedet og det der ikke kommer ned på papir, bliver arkiveret i det dybeste mørke, helt bagerst, der hvor de rigtig fede ting ender, i mit neverland. For mange mennesker er en seng en fucking seng. Man sover der, gerne for lidt, så man rigtig kan få noget ud af dagen, og faktisk ville det være fedest, hvis man slet ikke behøvede at sove.. For så kunne de mennesker, der lever af at skulle og gøre, nå at gøre så meget mere.. Jeg er ikke en del af deres hjernedøde slæng. Jeg ELSKER at sove, drømme og begrave mig i en verden, som jeg kun kan nå gennem mine tanker og fantasi. Derfor er det ultra fucking vigtigt for mig, at Vilja får den bedst mulige start på at udfolde sin fantasi, lære at flyve, gøre sig usynlig, være en lille fe eller møde julemanden i de bedst mulige omgivelser. At omfavne min datters fantasi frem for at aflive den er et nøgle succeskriterie. Det er det fordi jeg rigtig ofte møder mennesker, hvis fantasi og indlevelsesevne er så fucking elendig, at jeg ofte fanger mig selv i at tænke: “Det kan godt være jeg er fucked up på alle mulige måder, men i det mindste er jeg ikke død indvendig”..

Det er selvfølgelig lige i overhalingsbanen og det er nok også derfor jeg kun tænker det, frem for at melde hele klør sandhed op i fjæset på dem.

De fleste mennesker vælger jo også en seng, som kan gå sammen med børneværelset og deres nyeste lir fra Instagram trenden, så det hele kan skabe synergi og få et rigtigt Bo Bedre look. Nu er terningerne jo så bare lige kastet i sådan en rækkefølge, at der kun er et par tre og vi bor i en etværelses. Det vil sige, at ikke nok med, at der overhovedet ikke er plads til en tremmeseng, legetøj eller en Kähler vase på skuden, så skal den altså også passe til resten af møblerne i hjemmet. Det ville simpelthen være for nedtur, hvis vi hver gang vi var ude sagde: “Ude godt, men.. intet men, ude er bare fucking godt!”

Når det så er sagt, så tror jeg ikke der nogen i tvivl om, at jeg ikke har hoteller på Rådhuspladsen eller Hvidovrevej for den sags skyld.. Så jeg stiller høje krav, har et lavt budget og som alle andre forældre, ønsker jeg det bedste for mit barn.

Det er vidst rimelig fucking implicit, at jeg gerne ønsker gode råd og tips!

42 kommentarer

 • Mette Kristensen

  Vores tremmeseng er fra Ikea og har kostet en brøkdel i forhold til dem man ser på instagram mm. (Lilleper/kili sengen) og ved du hvad, min datter har sovet lige så godt i den som børn gør i de dyre senge. Nu skal den snart bruges til barn nr. to og den er stadig i helt fin stand.

  Nu ved jeg ikke hvilken farve seng i er ude efter, kan se jeres møbler er mørke. Men de har i hvert fald en tremmeseng i sort i deres sortiment. Jeg selv er helt vild med den nye tremmeseng med tre skuffer under, som Ikea har lavet, men ved ikke helt om den passer ind hos jer, ser ikke ud som om den model er lavet i en mørk farve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi har valgt Gulliver tremmesengen fra ikea. Jeg gik helt i baglås da vi skulle vælge tremmeseng, og så hvad de tog for de forskellige i f,eks. Babysam! Bevares, selvfølgelig vil jeg mit barn det bedste, men at give flere tusinde kroner for en tremmeseng, det kunne jeg ikke for mig selv til!
  Den fra ikea har vidst også vundet en tænk test. De tester hvor meget den kan holde til før bunden falder ud – for sådan et lille barn hopper jo helt vildt om natten imens vi andre sover 😉 og så er afstanden mellem tremmer vidst så lille at risikoen for at hovedet sætter sig fast meget lille.
  Vi har været rigtig glade for vores, og han sover rigtig godt i den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Er selv vild med stokke!!
  Men IKEA har også nogle rigtig fine og billige tremmesenge 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, vi er lidt i samme båd, vi er lidt designludere, men omvendt.. så er der god info der modsiger highend.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Solveig

  IKEA gulliver (650 kr) vandt tænks test sammen med en 3000 kr dyrere seng. Reelt træ, fås i hvid eller natur – og så kan du selv fylde den med hygge. Vi elsker vores. Det er en klassisk tremmeseng, som ikke prøver at være smart, men sagtens kan blive det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Vi valgte i sin tid en Hammer dyr stokke seng, som er så skide smart at den kan udvide sig og følge barnets vækst. For mig var stokke bare synonym med god kvalitet og derfor skulle bebsen have det bedste af det bedste! Nu hvor vi så egentlig skal udvide sengen til en juniorseng koster det fucking 2000 kr, hvilket er mere end en god juniorseng med en god madras koster! Derfor – set i bakspejlet – ville jeg nok ikke tænke så
  Meget over selve sengestellet, men købe en billig (F.eks. IKEA) eller brugt seng og så bruge pengene på en god madras og en lækker sengerend! Også selvom Instagram diktere sebra eller flexa senge 😉 (tænker egentlig at flexa burde tilbyde at sponsorer den, kan se de har været gavmilde på det seneste ;))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super info Lise, tak.

   Ja det ville da være super hvis de sponsede en seng, men mon ikke kun det er til de hyperaktive IG’ere 😉

   Der er jo også frygten for at hvis jeg rent faktisk mente deres seng var dårlig, at jeg ville melde det op med det fucking vuns!

   Rigtig god søndag! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Kan varmt anbefale Gulliver fra ikea. Den er TÆNKs ‘bedst i test’, så både sikkerhed, komfort og ergonomi (ift forældrenes ryg ved løft af baby) er helt i top. Den vinder dog næppe priser for design, men er omvendt heller ikke helt grim 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Vi har en Stokke seng, en af dem der kan laves om på 700 måder, så barnet har et sted at sove til det er 10 år 🙂
  Konceptet er super, vi har arvet den, så prisen for os var endnu bedre. Ulempen er selvfølgelig er den er oval, så man kan kun købe deres egne skide dyre madrasser og lagner, og sengerand, vi snakker virkelig dyrt (jeg er nærig, meget nærig).
  Skulle vi vælge idag så var det blevet Ikea, det er dejligt nemt og billigt, og fantasien sætter ingen grænser hos dem. Nu hvor du går og drømmer om atblive handyman, så tjek evt ikeahackers.net og lav jeres egen udgave af en basic Ikea seng 🙂
  Og når I vælger seng, så husk at tjekke om målene er standard, så man ikke skal købe special lagner, sengerand og andet gejl man ikke kan leve uden.
  Og til sidst en anbefaling af en tyk sengerand (som i en smal madras), der ikke bliver revet ned og giver lidt ekstra tryghed 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har Gulliver fra Ikea grundet den var ok billig og kunne sættes ned og få fjernet siden når vi nåede den tid. Den sover knægten stadig i indtil han bliver for lang 🙂 Den har vidst i øvrigt også vundet en eller anden test 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Vi startede ud med en BabyDan Classic, da det lige var den seng jeg faldt for og hvad ved man egentlig lige om tremmesenge som første gangs forældre? Ikke og en skid, så vi købte den pga design. Vi fik så en virkelig varm datter, og da hun var lige under et år og det begyndte at blive sommer igen og vi sover under taget, så svedte hun bare helt vildt. Og en dag jeg gjorde hovedrent (det sker ikke så tit) men lige den dag tænkte jeg at jeg lige ville have madrasserne ind og lufte dem, da det var varmt varmt. Jeg opdager så skjolder på bunden af madrassen og bunden af tremmesengen!! Hun har svedt så meget madrassen og bunden af sengen er blevet total jordslået! Jeg var i chok og følte mig som den værste mor i verden, at min guldklump sov på det!! Så kampen gik ind på en tremmeseng, hvor det ikke var en plade med få lufthuller som min pige skulle sove på. Og det eneste jeg fandt, var i Ikea, en af deres de allerbilligste tremmesenge. Bunden er en treremme med en form for net spændt rundt om, også fik hun en madras med ekstra luftkanaler også. Den er sgu ikke særlig smart eller i lækkert design. Tilgengæld så begyndte min datter at sove bedre og var knap så klam om morgenen. Så det trumfede alt hjemme hos os. Vi har endda købt en fin juniorseng i Ikea også, med drømmehimmel nu hvor vi skal bruge tremmesengen til lillesøster. Og hun elsker sin seng.
  Det jeg vil sige med hele denne smøre, hvis I har et varmt barn, så er det værd at gå efter en seng med mange mange lufthuller og god ventilation. Og ikke som i babydan en blade med 8 lufthuller på str med en femmer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej hvor optur at melde den info op Maria.

   Superfedt, hvordan fuck skulle man vide det ellers. Love it!

   Rigtig god søndag! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yesica

  Du har fuldstændig ret.
  Altså vi købte en tremmeseng i IKEA men købte ordentlige madrasser i babysam. Sådan nogle øko noget bedst for børn og alt det. Tænkte så længen madrassen var en Ferrari og sengen en Kia så var vi glade og de kunne drømme sig langt væk i fantasien og vokse sig skønne og udhvilede. 🙂 god jagt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der var noget med det du skrev om fantasi osv og så det med meget begrænset plads, der fik mig til at tænke på Montessori floor beds… Jeg ved ikke så meget om konceptet, men Google er din ven!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Som kommende københavner-mor, der skal tænke over pladsen i lejligheden, er dette også noget jeg har tænkt over. Jeg arver vist til at starte med en ganske fin tremmeseng, men hvis ikke jeg lige var så heldig, ville jeg tjekke IKEA ud. Jeg har hørt ret meget godt om deres tremmesenge, som i den grad er til at betale, og som skulle være helt fin kvalitet. Det er dog nok meget smart at kaste sig ud i IKEA-helvede og få syn for sagen med egne øjne. Den billigste koster 329 kroner og ser ud til at kunne males efter eget ønske – http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30248537/ – derudover er det jo kun ens egen fantasi (og plads) der sætter grænser for udsmykning med sengerand, uroer og hvad ved jeg 🙂

  God jagt til jer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Vi er virkelig glade for stokke herhjemme 🙂 den er selvfølgelig ikke helt billig, men synes det er så dejligt at den har hjul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Olsen

  Vi har ikea og så købt en rigtig god madras til! Det er budgetvenligt, den er pæn uden at være pyntet og man kan male den lige præcis som man ønsker uden det er halvt blasfemi 😉

  God jagt på den helt rigtige seng 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Da vores tvillinger var små, havde de hver sin svinagtigt dyre Leanderseng a la Stokke. Sengene var smukke, og det har været praktisk at kunne ændre på størrelsen. Men! Hvis man også gerne vil kunne spise sig mæt fra d. 10. og resten af måneden, så er det ikke en nødvendighed at betale næsen af en rumfærge, for junior er raslende ligeglad. Jeg ved det, for vores yngste barn sov aldeles fortrinligt i en lækker tremmeseng fra IKEA til ca 370 kr. Plus madras. Og hun trives fremragende 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Buus

  Efter at have skulle anskaffe os en tremmeseng til vores nu 5 mdr gamle søn, kender jeg det aaaaalt for godt, især fordi man som førstegangs forældre ikke ved noget som helst om hvad der er at foretrække…

  Jeg synes de fancy, dyre tremmesenge – især den fra Sebra, er vildt flotte, men jeg nægter at bruge så mange penge på en seng (en anden ting er at jeg slet ikke har de penge at bruge på en seng, det er jo ikke det eneste man skal anskaffe sig når man får barn, og sidst jeg tjekkede var alt andet ikke gratis?!). Men det jeg gjorde var at finde en brugt tremmeseng. Så vi fandt en flot, lidt Sebra lignende tremmeseng, som jeg ikke aner hvad mærke er, men den er fin, unik og passer godt ind til vores hjem. Den har kostet os 400kr inkl. spraymaling, så der var også penge til en god ny madras til sengen 🙂
  Hvis man er til brugte ting, så synes jeg det er værd at tage et kig på.

  Og nu jeg har dig – tusind tak for en fed blog! Det er herligt at følge med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er rigtig glad for at du kan lide bloggen Mette 😉

   Ja lidt spraymaling til en DIY kunne jo være en god ide 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dba siger jeg bare! Køb en brugt, og brug de penge du sparer til en rigtig god madras!
  Med lidt tålmodighed kan I finde den fineste model til den halve pris. God jagt! Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gritt

  Begge mine unger har sovet fantastisk i den grønne udstræks arveseng fra min farmor (hvor vi alle – som i alle – fra farmor selv, onkler og tanter, min far, mig og min bror, hans unger og nu også mine to…) har sovet til vi blev 3 (Den har dog ikke altid været grøn – men først sortbejset eg (1910’erne + 50’erne), så orange (70’erne), så hvid (00’erne) og til sidst grøn (10’erne). Som moden jo skifter:-)
  Efter svære overvejelser er den dog videregivet gratis til en ny familie, som lovede at passe lige så godt på den, som vi har gjort. Den lignede lidt denne her: http://www.guloggratis.dk/barn-baby/bornemobler/udtraeksseng/annonce/24819608-gammel-udtraeksseng?sendt_af=www.snup.nu.
  Det vigtigste, synes jeg, er en god madras! og en tyk (!) sengerand; for af en eller anden grund slår de små ret tit deres hoveder om natten, når de først begynder at vende og dreje sig… Mine unger havde denne her: http://roommatesengerande.dk/img/sengerand-brun-moodymule.jpg
  Held og lykke med senge-jagten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Vi startede ud med en stokkeseng som min søn sov ganske forfærdeligt i.. Han var svedig hver eneste nat fordi madrassen var så elendig. Vi solgte stokkesengen (som vi havde givet ca 10.000 for inkl vugge og alt tilbehør!!!) og købte IKEAS billigste seng med deres dyreste madras (ialt 1100 kr!!)… Og ikke en eneste gang siden har han været gennemblødt af sved

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  jeg tænker dba.dk, en spand maling, to spande tålmodighed og tre spande af den der fantasi

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sutte guiden..