Om at holde fast..

Woman please!

WomanPlease

I dag vil jeg blot røre et emne, som jeg er helt fucking sikker på laver homerun hos jer/ jeres mænd.

Hvis det ikke var der fra starten i jeres forhold, altså efter de første par måneder, hvor begge parter giver den fuldt op for motorvejen af løgne. Så kan jeg fucking love dig for, at den er der nu. En mors bekymringer. Den slags bekymringer, der kommer til udtryk sådan cirka firehundrede gange om dagen. Jeg ved ikke, hvor længe det fortsætter, men der er ikke udsigt til rødt lys. “Nej pas på”. “Det er for voldsomt” .”Ihhh, uhhh nej nej nej far”. “Skal jeg ikke lige holde hende” og en klassiker herhjemme “skifter du hende lige skat? Taaaak” Jo selvfølgelig, jeg samler da lige savletrolden op og laver flyvemaskinen, kolbøtten og 360’eren med hende før vi lander på puslebordet og allerede her, før jeg er kommet til rutinen  med tohundrede i timen, der inkluderer vand, klud, numsemassage og alt for meget pudder, kommer stemmen: “Nej skal du ikke også? Skal jeg ik? Eller.., skat.., men.., og ville det ikke være bedre hvis..Skal du ik, har du husket”..

“Ja skat,  du har ret, har du forresten set nettobladet?

“Nej?”

 “Der er ellers tilbud på hold kæft bolsjer!”

 Jeg ved, at Denise bare vil Vilja det bedste, og hun bruger da også størstedelen af døgnet med hende, hun mader og pusler og de har jo et helt unikt bånd, et bånd der både har rutiner, smil , læring og leg men altså også begrænsninger. Jeg har hverken mælk eller den ubegribelige tålmodighed Denise har. Men jeg har fantasi, vildskab og ild i røven. Det er de to ting, der komplimenterer os som par, som forældre og som mennesker og en af grundene til, at vi elsker at være sammen. Fordi vi fuldender hinanden.

Jeg hader, når hun retter på min måde at være på, men samtidig ved jeg, at sådan er mødre jo bare.. Her kommer mit dilemma dog. Jeg ved, at Vilja har brug for både at blive forkælet og fortalt hvor dygtig hun er, fordi hun har formået at stikke sin egen hånd helt ind i kæften.. Men samtidig er jeg helt overbevist om, at hun skal udfordres fysisk og det er bare kun far der kan og tør herhjemme..

Jeg ved, at det er de færreste mænd, der går hjemme med baby, så hvornår får de tid til at give den fuldt op for hule, rutsje og karruselture?

33 kommentarer

 • Janne

  Det kommer når din datter er cirka to år. Så har mor fundet ud af to ting. Et: baby går ikke i stykker når mor er væk eller ikke er på baby. To: mor har lært at kigge væk når far kyler baby op i i luften mens han lukker øjnene og klør sig i pakken.
  Din datter er meget lille endnu og din kone ny mor. Det kommer bare rolig.

  Hilsen mor til to og en i ovnen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Haha ja jeg siger sgu samme ting som din kæreste. Fanger mig også nogen gange i at rette alt for meget når min kæreste skal noget med vores datter Alice. Så holder jeg pænt min kæft men det hele dirrer på mig for at tage over og gøre det ordentligt (med det menes selvfølgelig min måde). Men ja… fars måde er anderledes end mors måde men ligeså god. Det skal mor bare lige gentage et par (hundrede tusinde) gange for sig selv.

  Til gengæld er det mig der leger vildt med Alice og min kæreste der er forsigtig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt at i kan supplere hinanden på den måde, der er Vilja da bestemt heldig.
  Jeg er sikker på at i de forhold, hvor far ikke går hjemme, at han så giver den fuld gas med snurre rundt, flyvmaskine, kaste op (altså i luften ik’ 😉 ) og andre vilde lege.
  Hemmeligheden er dog at vi kvinder også kan, og faktisk også nyder det 😉

  Hilsen en enlig mor, som giver den fuld gas med vilde lege, som lille trunten nyder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahahaaahaaa.. Du har SÅ ret. Mødre udser farer alle steder – og mænd ser “muligheder” for morskab. Mr.M gav engang Bella en god gardin riddetur på hans skuldre, tværs igennem hele lejligheden – hvad han bare glemte var – at både Farmand og baby, ikke “fittede” ind, gennem vores soveværelsesdør, da han hoppede rundt og sagde som en hest i brunst. Så der var en der fik ondt i hovedet. Lad os bare sige….. Det var ik’ ham ; )

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha ja men de ture med hoved ind i væggen skal jo være der!

   Og ja i kan virkelig se farer overalt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Send mor ud at spise, købe tøj, i biografen eller hjem til hygge/mad hos en veninde – og så kan du ellers gå i krig med huj og sving 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • GitteS

  Åh, det er så skide svært at lade være med at rette på jer mænd, når I håndterer baby på jeres måde, for I har ikke gået med dem i maven i 9 måneder, og I har ingen som helst ide om hvordan baby aller bedst kan lide at tingene bliver gjort, sådan er det bare. Mors måde er den bedste, sådan er det bare 😉
  Og her er det så at vi kvinder skal holde vores kæft, sætte os på vores hænder og håbe på at vores mænd i det mindste griber ungen igen, når de lige skal kastes op i luften på vej hen til puslebordet. Vi har en på 4 år og en på 3.5 mdr, og det har været lige svært begge gange. Men det bedste råd jeg har fået er at lade min mand finde sin egen rutine og måde at gøre tingene på, og når han så kommer til kort (og det gør han før eller siden) med putningen eller når han trøster hende forkert, så kan man tilbyde en lille ‘Sig til hvis du vil have hjælp’, og prøve at lade være med at glæde sig alt for meget over at jeg alligevel ved bedst 😉
  Og hvornår flyveturene bliver ‘lovlige’, så er vi faktisk allerede blevet anbefalet at flyve med ungerne af vores sundhedsplejerske, måske ikke så vildt som I mænd vil, men hvis ungen smiler, så går det nok 😉
  Min mand overtager barsel når øglen er 6 mdr, lige til den gode alder, hvor de begynder at kravle og lave ballade. Rutcheturen kommer omkring 1 års aldereren, ca, hulen blev interessant omkring 2 år, så der er lidt tid endnu.
  Men svingen i lagen (gerne lidt vildt), trille i sofaen, det er ok nu 🙂
  Men det er pisse svært at rigtig lege med dem nu, de bliver først rigtig sjove når de kan kravle/gå, hvor man rigtig kan tumle med dem, men så er du også bundet de næste 15 år 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er lidt svært for jer, og det er også helt ok.

   Ja der er nemlig lidt tid endnu.

   Vi må tage det sure med det søde de næste mange år 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Det er netop derfor min mand har en måneds barsel i slutningen inden hun skal i dagpleje, og hans barsel starter om en uge. Freya får flaske, det gør det ret meget nemmere at overlade hende til ham. Jeg har aldrig været den der pylrede, men jeg skal love for, det er kommet , efter vi har fået prinsessen. Allerede nu skriver jeg huskesedler og har 20 ‘brugsanvisninger’ i hovedet jeg skal have skrevet til ham. Selvfølgelig ved min fornuft han sagtens selv kan gøre det hele, men mit moderinstinkt er nu på fuld blæs.

  Hvad nu, hvis han ikke laver hendes mad præcist som jeg? Hvad nu hvis hun kommer hen at sove 15 minutter for sent? Eller hun bliver mor-syg, osv. Jeps.. bekymringerne raser, og hvis man ikke har angst, så får man det sku.
  Hvis jeg træder et skridt tilbage, ved jeg at han 100% har styr på det, og de får det SÅ godt herhjemme. Det bliver virkeligt godt for dem begge at de får tid sammen, hver dag, alene hele dagen, mens jeg er på arbejde. Der er ingen til at pylre eller give velmenende råd, hver gang han ikke lige gør som jeg.

  Pyh, det er nogle gange hårdt at være forældre, men hvor er det bare dejligt.

  Forresten elsker jeg simpelthen din blog, og den måde du får skrevet tingene på ‘uden filter’. For det meste giver det anledning til et godt grin, men også at tænke lidt over nogle ting som jeg måske ikke lige havde set fra ‘far siden’.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for de søde ord Birgitte

   Det er mange af de samme bekymringer, min og mange andre mødre går med er jeg helt sikker på 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TD

  Forældre kan forskellige ting -hurra for det! Der er brug for begge dele!
  Thumbs up for flere flyveture! Og mere på hovedet! På en tryg og forsvarlig måde selvfølgelig! (som jeg er sikker på du gør!)

  Hilsen BørneFyssen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Haha yes, spot on!! Min kæreste har moslet og tumlet og kastet rund med vores nu 5 mdr gamle søn, så jeg var ved at dø… Til gengæld er ungen nu blevet herre stærk og ruller hele stuen rundt, så mor er jo lidt stolt nu, på trods af de dårlige nerver undervejs… Og min kæreste når fint at kaste lidt med ungen når han kommer hjem fra arbejde og i weekenderne 🙂 Og tak for en go blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg gjorde det desværre også en overgang indtil jeg fik at vide at jeg selv kunne stå for alt hvis hans måde ikke var god nok til mig. Jeg stoppede op og er i dag taknemmelig for at jeg har en mand, der kan stå ved ham selv og sende pigerne ud med påklædning passende til vejret også selvom jeg ikke ville sætte striber og cirkler sammen. Far supplerer med det vilde og mor med det nænsomme. De har brug for begge dele.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  “Leg med din baby” en bog om hvor vigtigt det er for børn at tumle – det kan være, at den kan overbevise. Jeg uddelegerede den opgave til faderen, fordi jeg selv var for pylret – men der er ingen tvivl om, at det er vigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Åh det kender jeg godt.. Jeg er ikke den store pylrer-mor (er sygeplejerske), så herhjemme blev lilletrolden kastet rundt med ligeså snart han selv kunne klare det.. Nu hvor han er halvandet år, kan det bare overhovedet ikke blive vildt nok.
  Det er dog farmand der som regel står for barne-kastningen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hurtigt svar: Ved at Mor giver plads, og at Far insisterer på alenetid med den lille:-) Mor kan jo evt. udnytte tiden og gå til frisøren, massøren osv. og have lidt alenetid, hvor der ikke skal tænkes på babys behov først…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter

  Sprødt indlæg..
  Fruen og jeg føler det på samme måde, som du beskriver det: vi fuldender hinanden.
  Jeg tror at det først rigtigt gik op for mig, hvordan det var at håndtere en baby, da en skeptisk sygeplejerske, med rynket pande og stram mund, ser hvordan mine rystende fingre forsiiiiiiigtigt løfter op i de små ben og febrilsk forsøger at give vores (dengang) lille dreng tøj på. Jeg fik kommentaren: “Ja, han er jo ikke lavet af glas!”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Peter

   Haha ja der kommer nogle “aha” øjeblikke i ny og næ, og ved sygeplejersken er en klassiker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Åh hvor jeg grinede mens jeg læste dit indlæg, og fik lidt røde kinder – fordi det er jo spot on hos (de fleste af) os mødre 😉
  Dog er jeg ikke en pylrermor, Jeg har 100% tillid til at min mand kan tage sig af vores søn – både dengang og nu, så jeg havde allerede min første girls night out 3 mdr efter drengen kom ind i vores liv, både fordi jeg kunne (ufrivillig flaskebarn – altså som i at madpakkerne hos mor bare ikke samarbejdede med sultent barn) og fordi jeg alle dage synes det er så ufattelig vigtigt for baby og far at have alenetid – og for mor at have mortid! Derudover, er jeg den der kaster rundt med Tristan og leger vildt, og har gjort det siden han var gammel og stærk nok til at klare det, faktisk siges det, at det er sundt for babyer at hænge med hovedet nedad, da det stimulerer deres balancenerve, og fremmer motorikken 🙂 så leg du bare vildt med Vilja, når hun er stærk nok til det, det er sundt for jer begge 😀

  Atter en mega lang kommentar fra mig – sorry!

  – Maj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er jeres første barn, og så er man altså bare sådan rimelig observant på, at man ikke får spoleret den der lille skabning, man er blevet betroet. Og især mødre kan være slemme. Barn nummer to er en anden historie. Udnyt hver en chance du får, når du er alene med din datter, til at lege vildt. Det er godt for hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • FUCK du er sjov! Elsker din ærlige lige-på-grænsen-humor!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at holde fast..