Fastelavn.. Min lille høne.

Tanker omkring religion og Danmark

Lige nu er der meget fokus på terror, religion, politikere der spinder guld på tragiske hændelser og alt muligt andet gøgl, jeg normalt distancerer mig fra, fordi jeg ikke rigtigt magter den verden vi i øjeblikket er en del af. Men jeg bliver draget mere ind i det hele grundet min datter. Fordi jeg er bekymret på hendes vegne og hvad fremtiden bringer for vores lille oase af frihed. Jeg elsker at bo i Danmark, ikke fordi det hedder Danmark, men fordi vi har et samfund, der tror på alsidighed, fællesskab og information. Jeg elsker leverpostej, jeg elsker shawarmaer, jeg elsker kinesisk og min kæreste elsker sushi. Vi er ikke religiøse herhjemme, men jeg respekterer individets religion, lige meget hvilken. Men jeg har det faktisk rigtig svært med mennesker, der er dybt religiøse i Danmark. Vi er helt enorm privilegerede her. Vi har velfærd, vi har faktisk så meget overskud, at det er svært at beskrive hvor meget vi alle vandt lotto puljen, da vi kom ud af vores moder, i Danmark. Du kunne være endt så ufatteligt mange andre steder, der ikke har de samme muligheder.

Jeg har ikke brug for en gud, jeg har Danmark.

Mennesker der har oplevet krig, bomber, masse udryddelser eller andre forfærdelige hændelser har måske brug for en større mening med livet. Fordi i de situationer er jeg sikker på, at man har brug for mere end sin sunde fornuft. Bare tanken om, at jeg måske skulle flygte fra mit land, til noget uvist, giver mig en smule lyst til at klappe mine fede hænder sammen, sætte mig på knæ og spørge “hvorfor?”

Derfor har jeg det også svært med “ytringsfrihed”. Jeg mener, at man skal have muligheden for at ytre sig uden frygten for at blive dræbt. Men samtidig føler jeg også, at det er dybt krænkende, at provokere mennesker der ikke vandt lotteriet ved fødslen. Det er så snæversynet, at et menneske der aldrig har oplevet andet end et forsinket postbud, føler det er i sin gode ret at håne andre menneskers eneste håb, deres mening med livet, deres tro.

Vores kultur bygger også på information via ironi og sarkasme. Men har vi virkelig været så vant til at være hensynsløse, at vi har glemt at ytringsfrihed også kommer med et ansvar?

Lidt tanker fra Sydhavnen

17 kommentarer

 • Simone

  Kunne ikke være mere enig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smukt formuleret. Er enig, selv om jeg har en anden baggrund 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Thumps up!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-Louise

  Nogle rigtig fine tanker. Jeg har også tit tænkt på det hvor heldig jeg er, at jeg blev født i Danmark. Specielt når man bruger lotteri-tankegangen. Det må da svare til at vinde med 7 rigtige og tillægstal og joker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Spot fucking on. Tak for det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Så enkelt kan det sammenfattes. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er så enig med dig i dette indlæg! Ville bare sige godt formuleret! Mvh Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fuldstændig helt og aldeles de ord, som jeg ikke har kunne finde ! Fantastisk flot skrevet !!

  Kh. Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så ret Mikkel. Igen. Spot on. Tror vi skal til at tænke over, hvad vores ytringsfrihed egentlig står for. Ligesom koranen ikke opfordre til mord – så står ytringfriheden heller ikke for at man skal trampe på andre.

  YOU ROCK

  XX
  R

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Ytringsfriheden kommer med det lille plus, at man er fri til at tænke sit om de ekstremistiske tumper, der findes på begge sider. De afslører sig selv, og det skal vi bare være glade for. Du ved, når du peger fingre af andre, peger fire fingre tilbage på dig selv…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Mikkel har skrevet et sindssygt godt indlæg, som jeg lige nu, ville ønske jeg havde skrevet. Det kunne ikke gøres bedre end dette.. LÆS HER. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er enig!
  Og nu er tiden kommet til at jeg (efter mange måneders skabsFUFfan) bliver nødt til at kommentere på, og rose, din måde at skrive på…, det er bare så helt igennem velformuleret, interessant og med fantastisk forfriskende punch – selvom et par fuck’er mindre i mine øjne ville have samme impact, men hey, jeg er nok lidt konservativ på det punkt 😉
  For lige at runde den ytringsfrihed dér, så er jeg all in for den, men jeg synes virkelig heller ikke vi kan være bekendte at opføre os så respektløst og uanstændigt, som ‘vi’ desværre ofte gør i Danmark. Ekstremister er et kapitel for sig, men alle de fredelige mennesker, som er flygtet fra grufuldheder af den ene eller anden art, har ikke fortjent at vi pisser på dem! Opfør dig ordenligt, ‘Danmark’!
  Og så må jeg tilføje: Vilja er jo en gudeskøn linselus! Elsker bare at se billeder af den lille smuksak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavn.. Min lille høne.