Klatretyven, der var bange for højder

5 timer uafbrudt!

 Vilja sover

Fire dage inde i skærsilden, bedre kendt som “sov dog Vilja”, har hun nu haft sit gennembrud! I nat sov hun hele 5 timer, uden et pip! Lige som jeg var ved at give op, grundet søvnmangel, tinitus og stress over at være utilstrækkelig for de evigt trillende tårer, besluttede hun sig for at give mig en lille pause. Tak din lille hystade. Jeg tror ikke hun helt har tilvænnet sig den nazistiske “ingen mælk om natten” politik vi prøver at indføre, men i det mindste har hun den seneste uge også kørt sig selv i sænk, naboerne, underboen og sikkert også stueetagen. Jeg er en lille smule skræmt, lader hun bare op til at give den fuld “auf wiedersehen” i aften eller har hun for en gangs skyld accepteret, at mor og far også trænger til at lukke øjnene, bare 5 timer om natten?

Et spørgsmål jeg frygter, men samtidig glæder mig til svaret på..

Hvor lang tid tog det jer at afvænne jeres barn?

32 kommentarer

 • vic

  Det tog en lille uge

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  min datter på 6,5 mdr. Bliver stadig ammet om natten, er også spændt på hvordan det kommer til at gå når hun skal på afvænning 😉
  Må jeg spørge hvordan hun sover i løbet af dagen? 🙂 der synes min datter nemlig ikke man skal sove

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sofie

   Efter hun er blevet 8 måneder, så falder hun rimlig nemt i søvn til hendes 2 lurer om dagen, ved bryst. Så sover hun alt fra 30 min til 1,5 timer.

   Hun sover overhovedet ikke om dagen hvis hun ikke får bryst. Med undtagelse af 2 gange hvor jeg tvangindlagde hende til at se tegnefilm i et par timer. Der gik luften ud af hende og hun sov en hel time på min mave.

   Held og fucking lykke!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  Med fare for at det her får dig til at begå selvmord… så har min søn sovet i gennem siden han var 14 dage. Han har fået flaske så ved ikke om det har gjort det. Men han sover 8-10 timer fra han bliver puttet uden at skulle have mad. Når han så vågner om morgen kan det så ikke gå hurtigt nok med at finde maden frem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • No fucking way! Omg! Henrik der er fandme straffe!

   Men hvor er det dog fedt for jer, men vi ses lige i rendestenen ikke?

   Jeg er DONE!

   ><

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Begge mine piger har også sovet igennem 8-10 om natten, fra de var ca 1 måned gammel. Den store er 5 år og den lille er 11 månder om et par dage.
   De findes de børn, men det er ikke noget man skilter med, i frygt for at få tyrret en brugt ble i skærmen. Hvis man kommer til at tale over sig i den lokale amme stue. Trust me, det falder ikke i god jord. Begge piger er også flaske børn ( da jeg grundet sygdom, som kræver medicin ikke må amme ) men tror ikke det er hele grunden til deres sove hjerter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, dit heldige rad!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina

  Mine tre børn er voksne nu. ( 19-22-25) men jeg kan tydelig huske manglen på søvn fordi de ville ammes om natten. MEN tro mig, i gør det HELT rigtige. Og Vilja = hystaden gir også op… Måske i er i mål… Dog kan forventes enkelte tilbagefald men … så det altså med at holde fast i at det er farmand ( totalt ‘ brystmælksløs) der kun er tilrådighed. OG det med at tilbyde banan, yoghurt eller andet i stedet for brystet… Det bider sig selv i halen for så vågner ‘hystaden’ bare i den anledning. Pøj-pøj… I er på rette vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Min søn er et 1 år og vi har af flere omgange forsøgt afvænning, men opgivet efter 14 dage med skrigfulde nætter. Nu har han så næsten afvænnet sig selv ganske naturligt. Fx sov han fra kl 19 i går og vågnede først kl 04. Når det så er sagt, har vi dog stadig nætter, hvor han vil ammes hver anden time. Jeg håber inderligt, at den sidste afvænning kommer af sig selv, og vi ikke er tvunget til at gå rundt med ham på armen skrigende hele natten. Man har vel lov at håbe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  5 timer = ren luksus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Pernille

  Vi har også projekt ammestop i håb om at få mere en to-tre timers sammenhængende søvn. Nu bliver vores datter ammet kl. 23 og 05, men vågner stadig en million gange og får sutten/vand. Ved ikke, om hun er forvirret, fordi hun får “lov” at spise de to gange der i løbet af natten. Hvornår bliver Vilja ammet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maja

   Vilja bliver ammet senest klokken 00:00 . Hun bliver lagt i seng kl. 19:00 og så vågner hun mellem 2-4 gange inden midnat. Ved midnat får hun alt det bryst vi overhovedet kan proppe i hende. Så sover hun igen og får tidligst bryst igen kl. 05:00, men helst klokken 06:00.

   Det er så kun mig der holder hende de 5-6 gange hun vågner og græder om natten. Mor er gemt væk under dyner og hovedpude så hun ikke får færten af moar.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina My

  Vores den bette sov igennem fra han var 2 mdr.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Nyder at læse din blog, får altid et smil på læben mens jeg nikker genkendende til din hverdag… Vi er dog ikke igang med natammestop endnu, så lapper gode fifs i mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johnny

  Vores dreng på 13 måneder … På 18 dag uden mælk. Små skridt i den rigtige retning tror jeg.. Håber jeg!.
  Jeg håber den lille fnatmide til ole lukkeøje snart fatter sin mission og kommer på besøg, for at drysse… hælde en hel pose søvn ned over, ja hele familien! Hvis nogen ser ham, så spark ham lige afsted, vi er nogle der savner ham..

  Good luck, håber det går hurtigt, og keep up the good work.

  Vi ses på den anden side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Med min yngste blev det forsøgt uden held af flere gange at afvænne… Mit moderhjerte (og faderens tålmodighed) kunne bare ikke holde til det 🙂 Hun skreg ulykkeligt hele natten – og så var det trods alt bedre med få timers søvn af gangen eller et barn liggende ved patten hele natten,,, Hun bestemte sig selv til at det var slut omkring 12-13 mdrs alderen.. Indtil da havde hun aldrig i hendes liv sovet mere end 2-3 timer i træk – og moderen var forlængst begyndt på job igen.. Og var TRÆT!! Jeg føler med dig – og håber at i nat ikke var en engangsforestilling 🙂 May the force be with you! PS: MIn ældste sov 10-12 timer om natten i træk fra ca 4 mdr! Der er stor forskel på de børn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du er heldig! Da vores barn var 1,5 år fik vi fire timer ad gangen. Ved 2 års alderen 6 timer.
  Mht afvænning tog det 3 uger med SKRIG og mor ude af syne. Det var kun far om natten ellers blev det bare værre. Men altså 3 uger kun hardcore far. Når jeg skal føde om lidt har vi bestilt sådan en baby der sover 8 timer i streg om natten fra day one. Vi har nemlig ikke flere puder der vil slås ihjel ej heller flere knoer der kan tåle en beton væg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miriam

  hos os tog det tre dage men der var vi også gået over til flaske nogle uger før.. Så når hun vågnede om natten fik hun kun vand i flaske, det blev hurtigt kedeligt og så ville hun nok hellere sove om natten end at spise 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fjerne mælk om natten = 3 dage

  Få hende til at sove en nat uden at skulle ind minimum 4 gange = skete først her da hun fyldte 1 år…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Godmorgen 🙂 Jeg har fuldammede begge mine børn og ved den første sov han igennem efter 1 mdr og vi følte os ret heldige. Så kom lillesøster og da hun så var 6.5 mdr besluttede vi os for at det skulle stoppe med nat amningen. I starten var det rigtig hårdt og det er det stadig for hende. Hun har aldrig rigtig sovet igennem endnu, men hun har heldigvis aldrig skreget (7-9-13). Egentlig burde vi tage tyrene ved hornene og så tage kampen: “sove i egen seng”, men når hun vågner lige før midnat – nogle gange over midnat, så er det altså bare meget nemmere at tage hende med ind i seng og lade hende sove i smørhullet. Dårlig vane I know, men det er så nemt og så sover hun faktisk igennem. Hun har en super god rytme om dagen, men om natten…. Puha da…. Hun er 7.5 mdr nu og bliver kun ammet to gange om dagen. En lige før hendes første lur om morgenen/formiddagen og så til aften når hun skal sove.
  Jeg håber at der snart kommer ro på og hun lader jer sove igennem snart 🙂 God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • God morgen Heidi

   Det er så fristende at få “dårlige vaner” og det er så hyggeligt at sove sammen!

   Tak for støtten og rigtig god dag Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hang in there. Det bliver bedre! Alfred sagde selv fra med amning om natten, da han var 5 måneder gammel. Da han var 8 måneder, begyndte han pludselig at ville have mælk igen! WTF? Efter en uge af det, vågnede jeg vist lidt op fra min døs og efter samråd med sundhedsplejerske, blev vi enige om, at det vist ikke var så nødvendigt længere. Jeg satte mig op til den helt store kamp, flere nætter i træk (manden var selvfølgelig ikke hjemme). Men hvad skete der? Barnet sov sgu bare. Det var desuden også der jeg stoppede med at amme ham helt. Tror ammestoppet var noget større i min verden, end hans :joy: Vi havde til gengæld en kamp omkring 9-10 måneder med at putte ham til aften.. shit… Der er vist ingen, der slipper for let.

  Keep up the good work – elsker at følge din hverdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klatretyven, der var bange for højder