Ingen vej tilbage! Fra vaskebalje til vaskebræt!

Den elektriske ladcykel, jeg ikke har!

El-ladcykel

Jeg har i et stykke tid tænkt på at erhverve mig en ladcykel, en elektrisk en af slagsen. Jeg magter ikke en uden el, tror jeg. Der skal jo børn, varer og alt muligt andet bras ned i vognen og uden lidt kunstig medvind, så tænder tanken mig overhovedet ikke. Det første jeg gjorde, var naturligvis at suge google tynd for information. Der er åbenbart enorme spring i prisklasserne, fra cirka 9.000 til 32.000, og med lidt detektiv arbejde er det selvfølgelig nemt at finde enormt mange klager over de lidt ”billigere” modeller. Så mine øjne falder naturligvis på vesterbroklassikeren Christiania el-ladcyklen, som får en del ros.. Men det er sgu da også det mindste der skal ske, når der skal stikkes fucking 25-30 tusind ud for sådan en satan. Altså hvad helvede sker der?! Den er dyrere end en brugt bil og i højere kurs for ludere og lommetyve end et selfie med en RC skål på en dugfrisk sommermorgen med ostemadder og øko marmelade. Jeg skal jo investere i en garage med vagtværn for at forsvare mig mod den hær af tyveknægte, der uden tvivl kommer til at stå i kø for at kidnappe min trehjulede kassevogn!

Jeg ved, at der er nogle af jer derude, der kører eller kender nogen der kører på sådanne bæster. Så jeg vil med kyshånd tage mod alle gode råd fra jer derude med henblik på alt der vedrører dette emne eller alternativer!

Tak!

Og så lige en update, hvis man er på udkig efter en god madras. Jeg lavede for lidt tid siden et indlæg omkring Dreamzebra og deres madrasser. Den sover vi stadig på til stor tilfredshed! Så de har været så søde at forlænge deres rabatkode på 370 kr. til jer derude, i hele august.

Koden er ”FARDREAM”.

Og kom så med verdens bedste råd til ladcykler med el!

28 kommentarer

 • Jeg har lige investeret i en el ladcykel fra bollogwinberg. Curveel cykel. Og den er fantastisk at køre på, lækkert design og nem at håndtere. Prisen er under de 20.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Courchaine

  Jeg har en Nihola på el, som jeg har modtaget som hjælpemiddel fra Herlev Kommune, dengang jeg boede der.
  Mine råd er, at få fat i en bænk, gerne med seler til barnet, da det bumler ret meget i vognen!
  Derudover vil det være smart at have et dækken at putte over den, når den holder stille (så dimsen man tænder motoren på samt batteri er dækket) og evt et alm dækken til kassen, hvis det regner mens i er ude at køre, samt naturligvis en kæmpe kædelås – men den går jeg ud fra siger sig selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie E

  Har du set at downtown har en kampagne med en el-ladcykel som normalt koster 17000 , som er sat ned til 9000 bare et tip

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Vi har i foråret anskaffet os en babboe el ladcykel og er rigtig glade for den. Den kan komme op af randersvej i århus (virkelig stejl og uendeligt lang bakke) når den er på max hjælp inc 2 årig og indkøb…
  Vi snakkede med flere forskellige cykelhandlere inden og de sagde allle at man ikke kunne skaffe reservedele til de aller billigste cykler, og så er det jo lidt dumt… Vi har givet 19000 for vores inc alt! Og købt en scooterkædelås ved siden af….
  Jeg er kæmpe fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • De virker lidt plastik agtige? Måske bare på de billeder jeg har set.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane

   Vi har for tre måneder siden købt en Babboe hos familyrider.dk – og den er på ingen måde plasticagtig! Derimod er der virkelig ‘gods’ i den (som i lidt til den tunge side), og den transporterer nemt to tøser på 1 og 3 op ad Aarhus’stejle bakker 🙂 Og ja, vælg for guds skyld el!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den må prøves!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Vi tænkte som jer, da tankerne gik på en ladcykel. Den skal være med el, for det skal ikke komme dertil hvor man ikke orker at bruge den, fordi den er hård at cykle på. Vi undersøgte markedet tyndt, og havde selvsagt svært ved at bruge knap 30 kg på en ordentlig el ladcykel, men var parat til at gøre det. Heldigvis fik sviger stoppet os, og sagt at bekendte kunne berette at el kun var nødvendigt hvis du pga. sygdom ikke kan træde ordentligt i pedalerne. Derfor valgte vi at tage ud at prøve en Christiania model uden el, og hey.. vi endte med at købe den, da jeg med ro i hjertet kan berette at jeg uden problemer og i modvind, er cyklet fra København til Dyrehaven med gravid kvinde i ladet. Man tror den er tung at cykle med, men det er ikke meget hårdere end en alm. cykel. Go go go..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg ved ikke noget som helst om el-ladcykler, men vil bare tippe om at Downtown har en som spotvare for tiden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole

  Ingen tips, desværre. Men jeg forstår din frustration til fulde, når en trehjulet cykel (selv uden indbygget medvind) tangerer 30 kilo – og ikke kun i fysisk vægt.
  Dog nyder jeg at læse dine indlæg her, der giver fine indblik i hverdagslivet for en rimelig garvet far. Denne perle giver en god start på dagen:
  “Jeg skal jo investere i en garage med vagtværn for at forsvare mig mod den hær af tyveknægte, der uden tvivl kommer til at stå i kø for at kidnappe min trehjulede kassevogn!”
  Bedste hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Nu bor vi i Århus og her er pænt mange bakker og vi har ingen bil. Så vi snakker også lidt om en lad-cykel og helst med el.

  Kæresten har forelsket sig i en bullit – fordi en er smallere og mindre tung end mange andre på markedet. Der er i øvrigt en forhandler af dem på Nørrebro. Jeg er ikke så kendt i kbh, men jeg er da gået forbi den fra Nørreport station og når jeg er gået ud mod søerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved heller ingenting om ladcykler, men jeg ved noget om låse! Bilder jeg mig selv ind. Da jeg købte ny, i mine su-øjne, vildt dyr cykel, ville jeg være sikker på, at den på ingen måde kan blive snuppet. Så jeg googlede. De fleste ABUS Bordo cykellåse er forsikringsgodkendt. En tidligere cykeltyv har udtalt om dem, at man er nødt til at have en vinkelsliber med for at stjæle cyklen (http://politiken.dk/tv/tjek_dk/ECE1773036/cykeltyven-guider-dig-til-den-bedste-cykellaas/)
  Jeg har tømt sparregrisen og købt sådan en, hvilket jeg er rigtig glad for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa – tidligere havde vi en Triobike (uden el) og nu har vi har en Nihola med el som er nogle år gammel efterhånden (og de er faldet ret meget i pris siden) og for lige et understrege vores begejstring ja så ændrede den vores liv (overdrivelse fremmer forståelsen) – vi bruger den SÅ meget mere end den anden og dårligt vejr føles mindre dårligt og på en halvslap dag tager man stadig afsted, netop fordi man får en hjælpende “hånd”. Det er også det der gør at vi ikke føler behov for bil og nu overvejer den lidt større model og uden at blinke vil betale hvad det koster, det er det værd! Trust me! 😀 Og så er der super service hos Nihola (den ligger lige ved Dybbølsbro Station – tag evt. for man kan sagtens få lov at prøve/leje en) for lige at teste 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hvad endte du med? Og hvad er erfaringerne?
  Jeg sidder selv og surfer nettet tyndt (gerne efter en med EL!), men een ting er prisen (stadig billigere end bil nr2!!!).
  En anden ting er vægten på selve cyklen, de ligger fra 29kg – 75kg!!! :-O
  Jeg tænker jo at den ikke bør veje mere end man selv gør, for så bliver det da næsten alt for træls både at skulle “skubbe rundt” med både sig selv og ungerne.
  Håber du vil dele din erfaring?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg endte faktisk med en ganske almindelig morfar cykel. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   En morfar cykel?
   Og hvorfor droppede du ladcyklen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville have en Christania cykel med el, og årisen blev for dyr, og så gad jeg heller ikke at den blev stjålet.

   Jeg vil stadig gerne have en, men skal have en garage til den.

   Så nu har jeg købt en almindelig cykel, fra AH cykler som jeg stærkt kan anbefale, med almindeligt børnesæde bag på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Farudenfilter

  Det er en stor beslutning når der skal købes en ny ladcykel til familien, og mulighederne er mange. Har du overvejet at kigge forbi vores butik hvor vi har Danmarks skarpeste pris en dansk designet El Ladcykel til kun 10.799,00 DKK. alt inklusiv? Kvaliteten er høj og vi er Danmarks ældste ladcykel producent som holder til på Frederiksberg. Sig gerne til, vi hjælper dig meget gerne videre i dine overvejelser, og står altid til rådighed for en lille prøvetur:-).
  De bedste hilsner

  Amladcykler.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Sommer

   Hej, dejligt stort I har så billige elladcykler, men når man ikke er i nærheden af at kunne betale den slags pris ville muligheden for billig leje af dem være skønt!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen vej tilbage! Fra vaskebalje til vaskebræt!