Gå væk far!

Har du skældt dit barn ud?

StopnuVilja!

Det har jeg. Til tider bliver jeg fuldstændig vanvittig af den mængde grænser Vilja har det med at afprøve på daglig basis! Det kan være tandbørstningen, hendes helt ufattelige store lyst til at vælte alting på gulvet og tilføje ordet ”fadig” eller andre mindst lige så eksplosive manøvre, der i ny og næ får bægeret til at flyde let hen over glasset og så ellers munde ud i en tsunami, forklædt som far, knaldrød i skærmen!

Sætninger som..

”Kom nu for helvede!” ”Stop det der!” “Hvad laver du?” ”Er du færdig nu? ER DU FÆRDIG?!”

Det resulterer selvfølgelig altid i, at Vilja bliver ked af det og endnu mere umulig. Jeg ender altid med helt enorm meget skyldfølelse, så jeg vil betragte hele dette ”ingen overskud” som en tilpas stor ”tab, tab” situation. Endnu værre bliver det når andre mennesker vil give mig gode råd. Her ryger klappen også ned, til gengæld får jeg ikke dårlig samvittighed, jeg bliver bare rasende over folk, der påstår de aldrig taber tråden og bliver pissesure på deres børn.

”Fordi børn er fucking irriterende, relativt fucking ofte!”

”Du kunne jo starte med, ikke at sige nej, men give et alternativt forslag, som i vuggestuen”. – Nej det kunne jeg ikke. Næste!

”Du skal bare lige trække vejret”. – Du skal stoppe med at trække vejret!

”Er du sikker på at du er klar til endnu et barn”.  – Nej, men jeg er sikker på at du skulle være endt på lagnet.

”Hun lærer jo af sine omgivelser”.  – Ja og du er en del af mine, men ikke længere, tak for rådet og farvel.

Det er nemlig tæt på fuldstændig fucking umuligt at brokke sig, uden at et par englebasser skal komme på banen med umanerlig gode råd, eller bare lige påpege, at de i hvert fald aldrig kunne finde på at skælde ud. – Ja og din mand giver aldrig sig selv en håndtrold, han synes din blegfede krop er den lækreste han har set, han er ikke en brystmand, foretrækker faktisk drengelooket foran, mixet med appelsinlooket på ballerne. Rullepølsen på maven er perfekt til hans hoved og din speltentusiasme til børn bliver han ALDRIG nogensinde træt af.

Så hvis jeg ikke lige hørte efter.. Så PLEASE FORTÆL DIN LIVSÆNDRENDE HISTORIE IGEN OM HVORDAN DU SMURTE DIN BOLLE PÅ DIT HJEMMELAVEDE KORNBRØD, HVER ENESTE DAG MED EN TILHØRENDE INSTAGRAMPOST! FORDI JEG KAN BARE IKKE FÅ NOK AF DIT LATTERLIGE RENE KØKKEN OG RC TALLERKNER OVERSMURT MED GRØN PEBER!

PS. “FUCK AF!”

66 kommentarer

 • Spot on!!
  I hear you, brother! Tror det er sæson både for trodsalder og økospelthængepatsmødre der lufter deres tanker i offentligt rum….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bea

  Jeg lover at bruge en af dine svar næste gang der mener nogen, at de ved det bedre!
  Super indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg arbejder i en vuggestue og kan kun erklære mig fuldstændigt enig! For selvom jeg elsker børn og elsker at arbejde med dem, så er de kraftedme pisseirriterende en stor del af tiden! Jeg har fulgt din blog siden Viljas fødsel og er stensikker på, at du er en helt fantastisk far, og jeg er glad for at der endelig er nogen der tør indrømme, at de kan blive stiktossede på deres børn!
  Til slut vil jeg erkende at jeg sidder med tårer i øjnene af grin over “håndtrold”-delen af indlægget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for de søde ord Emma!

   Det er vanvittigt så meget, jer der arbejder i vuggestuer, må blive udsat for af terror!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • NanO

  Lige fucking præcis!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • JEG DØR!!!! AMEN. Jeg råber af mine børn til de græder. Igår forgårs blev jeg så træt af at høre mig selv råbe. Så jeg brød ud i sang.
  Det var eddermanme sjovt. P.s. virkede ikke en skid på sure unge. Men virkede pisse godt på de voksnes humør…

  http://karmamilli.dk/hvad-man-ikke-goer-undgaa-krise-med-3-aarig/

  Hav en fabelagtig weekend.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Om jeg så kan nikke genkendende til sentimentet i indlægget, vil jeg jævnfør ovenstående svada undlade at komme ind på .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja V

  Hahaha, amen!! Det minder mig om engang min søn sad og hamrede hovedet ind i et skab (for det er der åbenbart nogle børn, der gør når de bliver sure

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Børn… Fucking børn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja V

   Ej, mit svar var faktisk længere! Det her giver jo ingen mening, haha. Nå men det med hovedet i skabet… Svigermors kommentar: “Måske skulle du ikke have svøbt ham som baby”. HA! Jeg griner nu, men dengang skulle jeg nok have sagt noget a la “fuck af”.
   Og så skrev jeg vist nok også tak for en underholdende og ærlig blog!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bevares, og selv tak Anja 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lille fyrste

  Fantastisk indlæg! Er fan af ærlighed ikke af ekstremisme (det være sig økofanatisten eller dem hellige “ko”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Selvfølgelig har vi alle prøvet at blive drevet til randen af fornuft af de små absurd stædige og crazy mennesker. Jeg tænker du har ret når du mener at, folk der påstår andet, lyver. Jeg blev til gengæld fulgt til dørs af mit yngel på 3,5 forleden. Mig “Olivia hvad handler det her om? Du er stædig, påståelig og absurd på tværs” hvortil ungen svaret “men mor jeg er jo bare et menneske” ….!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Aaaamen, AAAAAMEN! Altså som i amen, som man siger det i kirken ikke. Prøv st syng det. Det er sådan, det er ment

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Du har så evig ret. Til RC tallerkenerne vil jeg tilføje Johans gylde kugler, jeg er TRÆT af at se på lakrids til 3,75 kr.pr stk.
  Jeg kan forslå følgende efter skæld ud for at trøste sig selv. Ikke barnet bevares.
  Løbetur med med musik fra singledagene.
  Øl, en stor øl, drikkes hurtigt
  At stirre tomt på kanal5’s tomhed en time inden man kan tale ikke råbe til sin bedre halvdel
  Se på børnene mens de sover
  Tage væk en weekend, så skælder man ikke ud den første time efter hjemkomsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Første gang jeg læser noget på din blog, men det bliver da i hvert fald ikke den sidste

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Tak! Det var lige hvad jeg havde brug for, efter en dag hvor den 3-årige her i huset flegnede skråt og skreg mig lige ind i nakkestøtten på bilen, hele f*cking vejen hjem fra børnehave! Og over hvad?? Fordi han ikke måtte vaske fingre i en vask der var fyldt med papir! Pisse irriterende er de – men alligevel dejlige – ihvertfald 45 % af tiden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hahahaha! Jeg dør af grin!
  Hos mine forældre (som til dagligt tjener deres penge på at være plejeforældre for 4 (!!!) børn i alderen 4 til 9 år), er det den 4-årige der tager kegler.
  Han er ikke helt alderssvarende, så han bruger stadig ble. Sidst jeg var på besøg, fik han den glimrende idé under bleskift, at stikke hånden ned og mærke på “fyldet”. Det resulterede naturligvis i noget bestemte vendinger fra min fars side, og et behov for alut håndvask. Mens det står på, vælger drengen grinende, at kaste bleen, inklusiv indhold, på gulvet. Min far råbte, og drengen grinede. Det skal lige tilføjes at en 4-årig jo altså laver ligesom voksne 😉

  Dagen efter dyppede han min tandbørste i toilettet. Great….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  “Mor du er barnlig, du må ikke skælde børn ud” Øh jo, jeg er moderen. Du er barnet. Jeg bestemmer.

  Nogle gange tager jeg mig til maven, stirrer med frygt på vores to piger og tænker “hvad fanden har vi gang i?” Nummer tre på vej……

  Fed blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  SYNES GODT OM!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Tak. Bare TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Er dybt forelsket k din tekst.. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Else

  Vi har allesammen været der, jeg nægter at tro på andet, ellers har man simpelthen ikke brugt nok tid sammen med sit barn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jesper

  A ha ha ha – griner min røv i laser – for lignende tanker HAR man jo tænkt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh, jeg prøvede for nylig at forklare en kollega, der ventede sin første, at (ens egne) børn kan drive en længere ud, end man tror, det er muligt – og ja, ALLE råber af deres børn fra tid til anden, selv de mest marte meo-agtige forældre. Hun troede ikke på det. Men ok, der var så meget, hun ikke troede på……….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nellie aka døende kvinde

  Min søn på Viljas alder tager vores køkkenlåger og hamrer den op og i igen og igen indtil man kommer hen og stopper ham. Han drejer på komfurets (!!!) tænd dimser (engang havde jeg stilt en plastic opvaskebakke på den, han tændte, plastic über alles..) og efter sådan ca 12. Gang inden man har fået morgenmad så kommer der nogen gange mundlort ud og det er pisse dumt men man er menneske. Jeg er så taknemmelig over det her indlæg, jeg troede jeg var den eneste som nogen gange skældte ud, og at speltmødrene snart stod udenfor min dør som en eller andet sekt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Amen. Og tak. Har flittigt delt dit post med dem jeg kender, der (heldigvis) er ligeså meget mennesker som mig. De er ligeså enige. Børn driver en til vanvid. Og du har en ny fan. Hej igen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Haha! Du har lige fået en ny følger til din blog, shit du skriver godt og sjovt! 😉 må ærligt indrømme, at det er første gang jeg på en blog griner højlydt af hvad du skriver 🙂 især fordi du beskriver min egen hverdag! Tusind tak for en virkelig velskrevet blog, jeg følger med fra nu og læser måske også lidt bagud 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Super fedt indlæg, nøj hvor jeg kender den følelse… kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet da jeg læste det, for kan bare så meget se mig selv i det du skriver. Forsæt med at skrive sådan nogle slå nogen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  NØJ det trængte jeg til at læse/ høre… Troede efterhånden at jeg var den eneste forælder der til tider mister overblikket eller får råbt alt for højt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Tak! Dejligt med et alternativ til den danske undersøgelse der viste, at en stor del danske børn blev skældt ud mindst en gang om ugen! Om ugen?? Her er det nok i perioder mere i timen! Hjemmepasser søn på 1,5 år ( han skulle have hedder Emil, kan vise nu!) og en (heldigvist) lidt roligere storesøster, der dog ofte har for lange negle…. Men lillebror er ved at lære at forsvare sig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Spot on! Jeg tror lige at du fik en ny læser med dette indlæg…. Genialt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cath

  Av av en masse vrede.. Godt du kommer ud med det 🙂
  Jeg er ikke enig dog, og bestemt ikke fan af alle dine fucking…. Men sejt Du indrømmer at du taber tråden.. 🙂
  Det gør jeg også nogle gange, dog ikke hver dag, langt fra hver dag faktisk, og har endnu på2,5 år ikke råbt af mit barn, som for øvrigt ikke er røv irriterende, men selvfølgelig er grænsesøgende, og pylret om eftermiddagen.. Jeg har tabt tråden, og sagt til hende ” åhh, så hold da op, jeg gider ikke høre på det pylder nu. Stop” hvor til mit fantastiske barn husker mig på at det okay at være ked af det.. ” mor mig må gerne være ked af det, mig kan ikke finde ud af det”
  Jeg er ikke i tvivl Om jeg falder i og kommer til at skælde ud/ råbe engang. Og jeg tænker at det ikke gør så meget, så længe jeg forklare mig efter følgende og undskylder når jeg også kaver fejl.. Og i min optik er det også en vigtig lektie at lære. Nemlig alle taber hovede engang imellem, og det er okay, så længe man kan indrømme sine fejl og undskylde for dem!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak, tak, tak og salút til dig…fuck det var befriende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hurra siger jeg bare. Vil desværre aldrig selv få børn, arbejder med de store børn i en børnehave og jeg elsker dødelige forældre. Dem der ikke virker hellige og altvidende og som intet galt ser i deres små lille pus. Dem der faktisk er sammen med deres børn.
  Elsker dit indlæg. Keep them coming

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hahahaaaaa, har lige surfet rundt på Bloggers Delight og faldt over din blog. Du er FAN-FUCKING-TASTIC! Grineren og sjovt fordi det er så sandt. Simpelthen så skønt at læse om en der tør tage bladet fra munden og sige sandheden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Ej, det er simpelthen ikke i orden, det her. Beklager. ALLE kan tabe hovedet – jeg kan også blive enormt frustreret på min søn på halvandet, men det er sgu da ikke hans skyld. Han gør det ikke bevidst for at irritere mig. Det er min opgave, som den voksne(!), at bevare hovedet, tage en dyb indånding og tage ansvaret for samspillet voksen og barn imellem. Kan det ikke lade sig gøre, er det ansvarlige og voksne at gøre, at overlade situationen til en anden voksen, mens man lige køler af. Det kan simpelthen ikke forsvares at falde ned på barnets niveau og give sig til at råbe af et lille menneske i udvikling. Hilsen den irriterende, anerkendende speltmor med hængepatter – apparently!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er så lige præcis folk som dig, jeg på ingen mulig måde magter. Men jeg er glad for at det hele kører på skinner for dig. Og så behøver vi egentligt ikke at tage den snak mere, for umiddelbart kan jeg fornemme, at vi aldrig kommer til at pisse i samme retning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Men det er jo ikke fordi, alt konstant kører på skinner for mig. Jeg er sikker på, at mit barn er ligeså grænsesøgende, som alle andres. Jeg kan da også blive enormt frustreret og ligefrem gal ‘- jeg vælger bare bevidst, at det ikke skal gå ud over min søn. Jeg prøver faktisk ikke på at være provokerende eller træls, jeg synes bare ikke, det er i orden at råbe af sit barn. Men følelser af vrede, afmagt, frustration er selvfølgelig helt okay og naturlige.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gå væk far!