Kurer dit barns hoste.. Midt om natten, i -40 grader!

Når natten forsvinder..

IMG_3534

Så er vi kommet til endnu en farverig fase i Viljas liv, der udformer sig sådan cirka hver nat, på klokkeslettet 03:00. Det er her, midt om natten, at Vilja sætter sig op i sengen, kravler hen over Denise og tænder natlampen (ironisk navn til en lampe, der altid er slukket om natten, under normale omstændigheder). Med verdens mindste øjne sætter hun efterfølgende kursen mod mig. På destinationen, kvitterer hun naturligvis lige med et par tilpas hårde knæ til pungen, før hun ruller henover mig og lander på gulvet. Så samler hun sådan cirka 20 børnebøger sammen, små 10 dukker og så bryder helvede ellers løs..

Hver ENESTE gang hun misser et kast med enten en bog eller dukke, og de ikke lander på enten mig eller i det mindste oppe i sengen, så begynder sirenerne ellers på fuldt tryk..

”WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH, Duggeeeeeee, BABABABABABA, IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH MOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!”

Den eneste trøst for Denise og mig, er den efterhånden rutinepræget sten, saks, papir vi fyrer op for i søvne, der i gennemsnit kun efterlader mig med 50 % af nætter med 2 timers søvn, sammenlagt. Ikke at jeg rigtig får sovet de nætter jeg ikke skal underholde Vilja, men i det mindste kan jeg proppe en pude i hvert øre og gennemtvinge lidt nattero!

Efter et par timers cirkus falder hun nu, vanen tro, i søvn, begravet i bøger og dukker ved sin side. Og så mødes jeg ellers med ironiens mørke og svinske humør om morgenen, som byder mig på en snorkende lille pige. Og der står jeg så magtesløs i mørket med sorte affaldsposer under øjnene, morgenvommen i fuld effekt og blodskudte øjne, i komplet vildrede over, at jeg hverken kan se ud af øjnene eller overskue den opgave der venter..

Nu skal jeg nemlig vække min snorksovende, fuldstændig passive, smukke, eventyrlystne og drømmende lille hystade af en natteravn..

”Fucking børn!”

Nå men jeg må videre og brygge en silo fuld af kaffe, hvis jeg på nogen måde skal gøre mig forhåbninger om en dag, der ikke inkluderer en blunder på kummen.

God dag derude!

4 kommentarer

 • Janne

  Åh det er dejlig læsning. Så er vores børn ikke gået i stykker. Der er så bare tre styks der vågner på skift. Redbul og en opsparing til øjenlågsløft om 5 års tid, så kører bussen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Har ikke kommentiert før men læst med fra sidelinien eftersom jeg har en søn fra 13.07.14 så der er kun få dage mellem ham og Vilja. Deres temperament ligner også hinanden for det virker da som om Vilja har en gid viljestyrke og ved lige hvor hun skal trykke for at sætte sig igennem. Min søn har siden december også startet med at vågne på umulige tidspunkter for at lade som om at nu er natten over og vi behøver ikke længere sove. Eftersom det er en kamp at få ham til at sove om aftenen inden 22 har vi nu begyndt at skære ned på de lange lure om dagen. Ikke længere en 30-45 minutter.
  Hvis han vågner om natten og tror ser skal leges så bliver keg liggende. Han skriger selvfølgelig af alle sine kræfter og hiver i mig men det bliver altså ignoreret nu. Jeg forklarer kort at det er nat og keg vil sove. Jeg ignorerer ikke ham, men prøver så godt jeg kan at lukke af for hans skrigen. Han kommer og putter imellem hans skrigen og det må han selvfølgelig men jeg forsøger ikke at reagere på hans skrigeri…første mat tog det en time. Nu er vi nede på 20-30 min inden han accepterer og lægger sig.
  Ikke fordi du skal kunne bruge min historie til noget. Du har jo heller ikke spurt. Børn er forskellige i know. Og man har simpelthen lyst til at gøre alt bare for at kunne sove. kæmper selv men en sovesituatuon der simpelthen ikke er holdbart som familie der jo skal kunne fungere om dagen. Det er pisse hamrende hårdt. Så derfor prøver jeg for tiden alt for at vende situationen. Før tændte jeg for fjernsynet om natten og så lå han der i måske ca to timer inden han fald i søvn igen. Og var jo ikke til at få op om morgenen.
  Heldigt for dem at de er så søde, ellers ville de nok ikke overleve 😉
  Håber i får det bedre snart!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kirsten

   Tak for din historie, det er altid dejligt at høre fra jer der læser med 🙂

   Held og lykke med det hele!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kurer dit barns hoste.. Midt om natten, i -40 grader!