De nederen forældre er tilbage!

Jeg ELSKER at sove sammen med mit barn! – Gør du?

ViljaSover

Jeg har været lidt omkring og læst om forskellige menneskers holdning til at sove sammen med deres barn/børn. Senest har Emili HER haft et par fordomme overfor samsovning. Samtidig kan hun ikke forstå, at folk ikke kan indrette deres kalender efter barnets plejeforhold og så er hun vildt dygtig til at lære sit barn, at efter 1 år, så skal mor, far og barn skilles, hele natten, fordi lillemor skal kunne brede sig i sengen og have ild i underlivet.

Jeg tror mange tænker sådan. At det er vigtigt at hente sit barn i ordentlig tid, så man har én eller halvanden time mere sammen, hver dag. At man så skilles i 10 timer om natten, har jo ingen betydning, overhovedet!

”Spænd nu lige indkøbskysen, for helvede!”

En nat med mit barn inkluderer meget mere end ”bare” søvn. Jeg elsker at være der, når hun skriger et øjeblik om natten, når hun ruller rundt. Jeg elsker trygheden af hendes nærhed, jeg varmes af at se hende finde ro, midt i hendes drømme, hendes behov for at vende og dreje sig mellem mig og Denise, og jeg kan slet ikke forene mig med tanken om ikke at møde min datters livsglade øjne, hver morgen.

Så til alle dem, der deler Emilis holdninger, forklædt som fordomme, så kan jeg godt forstå at det er rart med lidt alenetid, at det er rart at lave sneengle i dynerne og sove fredeligt, det meste af natten.. Men, når tid med sit barn er så høj en prioritet, og alt kommer til alt, så vælger jeg 7 til 9 timer til, med min datter, som I pavestolte kvinder og mænd, aktivt vælger fra.

Jeg tror at grunden til, at det er virkeligt svært at få børn til at sove alene om natten, og grunden til at mange kvinder er så pavestolte over, at det er lykkedes dem at få barnet til at acceptere ensomhed, muligvis kunne begrundes med, at et barn på ingen mulig måde ønsker at være alene om natten…

”Jeg er en granvoksen mand og jeg fortrækker også noget fucking selskab om natten!”

Men vi mennesker, vi tilvænner os jo, og mange kvinder/mænd har en tendens til at være stolte over, at de kan distancere sig nok fra deres børn, til at børnene til sidst accepterer forholdene. Det bliver på magisk vis til en pokal, medalje og papirsflyver til den evigt forvirrede kælling, der tror at alle parter har det bedst, adskilt.

Nuvel, folk kan gøre hvad de vil, men den konkurrence det efterhånden er blevet, om hvem der tidligst kan tvangsfjerne deres barn ind i egen seng, så mor og far atter kan brede sig, mens mindste fællesnævner bliver spist af med det perfekte børneværelse, med tilhørende tremmeseng, er gået mere end en tand for vidt!

”TREMMESENG!” Tænk over den, før I blamerer jer med hvor godt I sover eller hvor meget sex I har!

“Vi ses, med en minifod i fjæset!”

85 kommentarer

 • Hørt og enig!! Fedt at du sætter fokus på det 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena Nielsem

  Jeg elsker også at sove med min datter… men hun elsker ikke at sove i vores seng. Hun vil gerne hygge og ligge og falde til ro. Men efter 10 til 20 minutter er det 100% sikker at ordren “Astrids seng, sove” kommer. Så blive hun puttet i sin egen seng og 5 minutter efter sover hun. Den ene gang eller 2 hun faktisk har sovet hos os har hun Været bogen næsten hele natten og har ikke kunnet finde ro.

  Jeg ville ønske at min datter ville sove hos os for jeg kan også godt lide selskab om natten.

  Hun bliver 2 om 2 dage og har Været sådan siden hun var omkring 6 måneder. Savner at putte.

  Men til gengæld elsker jeg af at vågne op til en glad pige der kalder “mor/far, Astrid ikke sove mere” og som glad og udhvilet springe ro i armen på os og giver os kys og kram. Det må jeg tage rul alle med 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er da så fedt at hendes eget valg er sin seng. Så vinder alle da også, for det er da rart at brede sig!

   Åhh, det lyder godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det godt skrevet 🙂 Tak for den! Jeg eeeelsker at sove med mine drenge. Både den voksne og de to små.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er SÅ enig med dig,
  Vores børn på 2 og 1 er PRESSET ind i vores soveværelse. Vi ELSKER det. Jeg kan på ingen måde forestille mig at de ikke skulle være hos os om natten. Der betyder alverden at vågne til deres glade små ansigter OG kunne være der for dem om natten, hvis de vågner, drømmer osv.
  Den med sexlivet og mangel derpå. Seriøst? Man kunne vælge at se det som et krydderi i tilværelsen til at lave den slags andetsteds end soveværelset.
  De kære små bliver sgu så hurtigt store og tiden hvor de overhovedet gider deres mor og far er i forvejen alt for kort.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Præcis, det er bare hovedet ned i håndvasken, æble i munden og strømkabler! Kun fantasien sætter grænser!

   Ud af det soveværelse kone!

   Hahaha 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Heldigvis er der flere som dig som tilkendegiver at det er i orden at have sit barn i sengen om natten og det er nu skønt. Godt skrevet og applaus herfra 👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patrick Folvig Klinder

  FUCKING HØRT!! Min dattee sover og har sovet i vores seng i over 19 måneder nu.. Har jeg sovet alene eller sammen med min kone er jeg vågnet flere gange end hvis vores datter faktisk lå med i sengen.. Den dag min datter skal sove for sig selv, den dag er jeg nødt til at købe en meget stor dukke som kan udfylde pladsen 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Nu mangler jeg lidt nuancer! Jeg har to børn, den yngste er på viljas alder og har sovet i vores seng altid – og fortsætter nok med det ret længe! Og det er pisse hyggeligt 😊 men storebror på 5 år har aldrig kunnet finde ud af at sove i vores seng! Vi har prøvet! Men han fandt først ro, når han kom tilbage i sin egen seng. Jeg tænker, det vigtigste er at se på barnets (og familiens behov) i stedet for at banke hinanden oveni hovedet med “rigtige og forkerte” valg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bevares, kør bussen i den retning du har lyst til, så længe det fungerer for alle, så er der jo yatzy på alle hylder 🙂

   Det er da også nætter, hvor Vilja skulle have en spændetrøje og i gabestok, men altså, glæden overstiger bare mine nedturs nætter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hørt!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg læser altid dine indlæg, men jeg må indrømme, at det er sjældent, at de rammer mig. Men denne gang ramte du plet! Jeg har våde øjne og smiler. Er SÅ enig. Min datter sov længe hos mig, og kom ind til mig hver anden nat (mindst) indtil hun blev fire år. Så kom lillebror, og så var pladsen lidt begrænset – og jeg var ærlig talt bange for, at hendes arme og ben skulle ramme lillebror i hovedet. Så hun blev tilbudt en madras på gulvet eller af sove med far på gæsteværelset, for selvfølgelig skulle hun ikke bare sove selv. Det gad hun ikke ret længe, så nu sover hun faktisk selv de fleste nætter, men HVER eneste morgen putter hun inder min dyne, før vi står op. Jeg elsker det!
  Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen, sister! (Nå nej,,brother). Godt indspark. Vi samsover med vores søn på 16 mdr. En dag havde min mand formået at putte ham i tremmesengen,,det var meget mærkeligt, jeg kunne ikke sove uden ham . Så vi fortsætter så længe alle parter gider 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glem ikke den fyldte tisse ble i hovedet om morgenen også haha! Jeg er sgu splittet da jeg mener begge dele – må man godt det? 🙂 nogle nætter har vi 4 døtre sovende i vores seng, nogen nætter har vi kun os. Det ene udelukker ikke det andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Bedste indlæg ever! Og tak for dén vinkel på det, du har så evig ret. Hos os samsover vi også (min datter er knap 18 mdr) og det er bare det fedeste! Kan godt være jeg indimellem vågner, fordi en lille pilfinger piller mig i næsen, men lige så ofte vågner jeg, fordi en blød lille hånd aer mig på kinden. Så for at citere dig: “vi ses, med en minifod i fjæset!” (kan man lave et hashtag ud af det?) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så absolut elsker jeg det! Derfor har vi herhjemme også en seng der er 2,7 m bred – 3 børn fylder trods alt en del ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hun havde da godt nok også fået det indlæg lidt.. Øh.. Særligt (?) formuleret…😏
  Jeg sover egentlig allerbedst helt alene – men som gift mor til to, så sker det sq ikke ret tit. Men ellers kan jeg nu godt lide at have mine børn i sengen – hunden sniger sig for den sags skyld også herind – det eneste rigtige problem er, at der altså ikke er plads til både børnenes OG min mand, og ham bliver sq noget knotten over at blive forvist 😉
  I vores nye hus skal vi have en større seng 😀
  Jeg tror så ænd godt, at hensynet til familiens samlede bedste kan tilsige, at hobitten sover i sin egen seng – men jeg ser ingen grund til at falde over dem, der fungerer med alle mand i dobbeltsengen. Jeg tror grundlæggende ikke, at det giver nogen mening for børnene selv, at de skal sove et andet sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  SKØNT indlæg og meget enig! Herhjemme sagde min mand så sent som i går, at han elsker at ligge i ske med vores søn på 2 år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Luise

  Og netop derfor magtede jeg ikke at følge hendes blog mere! Kunne simpelthen ikke tage det mere! Jeg elsker at putte med mine børn! Mest når de ikke skærer tænder 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hold nu op, hvor er det indlæg unuanceret og dømmende.
  Præcis som jeg syntes Emilis var, dengang hun skrev det modsatte. Jeg håber at folk gør det som bekommer dem og deres børn bedst. Verdenen og familieliv er ikke Heldigvis ikke så sort/Hvidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • En nuanceret modpol til den tendens jeg føler tremmetvang er blevet. Selvfølgelig, bliver du ikke bombet med samme strøm af daglig input om emnet, så kan jeg godt forstå, at du ikke ser mit opråb som et modspil og mere et unuanceret ligegyldigt indlæg.

   Og ja, du og alle andre kan gøre lige hvad I vil, så længe I er glade og jeg ikke skal belæres.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rosa

   Men hvorfor synes du så, at det er ok at belære andre om, at samsøvning er det eneste rigtige? Det ER da unuanceret. Og i øvrigt mener jeg, at der er stor forskel på dit og Emilies indlæg om emnet, fordi hendes er skrevet i sjov – der står jo for faen også ting om frysepizza! Men dit er skrevet i ramme alvor og med stor risiko for at give de familier for hvem samsovning ikke har været rigtigt virkelig dårlig samvittighed. Ufint.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bare fordi man skriver det er sjovt. Er ikke ensbetydende, med at det er sjovt.

   Og jeg giver input fra den anden side af vejen, tag det som en valgmulighed, eller følg jeres egen vej.

   Hyg dig Rosa.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg er en af der mødre som åbenbart er ganske forfærdelige fordi mine børn sover selv. Jeg ser det derimod som at de er et par drenge på 2,4 år som dagen lang over øses med kærlighed, kys, kram og tryghed .. Hvorfor de finder ro i at sove selv! De ved også at mor og far kommer rendende straks de giver lyd fra sig! Jeg er stolt af mine drenge sover selv og mener at de er så velafbalanceret og trygge fordi at vi gør det godt som forældre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og fedt i får det til at lykkedes, jeg er sikker på at i gør det godt. Børn fravælger at sove med deres forældre før eller siden, min pointe er, at du behøver ikke skynde dig, der er tid nok.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Vi elsker at sove i samme seng som vores datter. Begge to. Vores behov for at få hende i egen seng stammer kun fra folks meninger, som de elsker at give til kende. Men man kan godt have voksentid andre steder end i sengen: Det er sjovt, for inden man får børn, synes folk man er kedelig, hvis man kun knalder i sengen, og når man får børn, synes de, man er kedelig, fordi man ikke knalder i sengen. Egentlig synes jeg bare, de skal passe sig selv, så sover vi i samme seng som vores datter og nyder det alle tre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Man kan sku blive lidt ked af det når man har en dreng der siden han var 6 måneder har nægtet at sove hos mig mere end 15 min af gangen, men han sover uden opvågninger i egen seng. Er jeg så en del af normen der siger samsovning er skidt? 😞 I skal være glad for barnet vil, alle sammen. Savner min så forfærdeligt om natten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nogle børn vælger det fra tidligt, jeg ved ikke synderlig meget om det, men jeg føler mig så sandelig heldig, at Vilja vil sove med os, om natten. Du er netop ikke forfærdelig, fordi du har ikke tvangsfjernet dit barn, for at kunne brede dig eller give highfives til manden i en sexgynge med tilhørende brandslukker.

   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Herhjemme kører jeg lidt en kombi. Min søn på 1 år bliver puttet i sin egen seng i mit soveværelse og der sover han indtil han vågner på et eller andet tidspunkt og så kommer han over til mig. Han er simpelthen for livlig både i vågen og sovende tilstand til, at jeg tør lade ham ligge i min seng uden, at jeg er der. Men nøj hvor jeg elsker vores timer sammen om natten, dem kan jeg slet ikke forestille mig at skulle undvære. Heller ikke selvom han stjæler min pude, kravler på mig og vækker mig ved at bruge mog som tromme. Og jeg bliver altid lidt glad når han vågner tidligt for at komme over = Flere timer til at putte.
  I øvrigt trippede jeg som barn næsten hver nat ind til mine forældre og lagde mig imellem dem. Og det var helt ok, for som min mor siger, var det en mulighed for at få noget ekstra tid sammen med både mig og min bror i en travl hverdag. Og nu hvor min søn bor hos hende midlertidigt, da jeg er sat ud af spillet, efter at være blevet kørt ned, så samsover hun da også med ham <3 og jeg elsker at vide at han stadig får de ekstra timers fysiske kontakt, når han nu skal undvære sin moar.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hov, hov, nu synes jeg måske du bliver liiidt for skarp i tonen. Jeg er godt klar over at det er den stil du kører med og fred være med det. Jeg kan jo bar egå udenom din blog, hvis det er. Ik? Well, sådan spiller klaveret jo ikke helt, hvis vi netop skal forsøge at komme til at forstå hinanden bedre og undgå nogle af de der åndssvage stereotype fordomme. Du sover sammen med dit barn. Godt for dig, godt for hende. Det lyder som om i har det skidehyggeligt, og det håber jeg i bliver ved med til Vilja på et tidspunkt måske vil rykke i egen seng. Jeg har aldrig kunne få min datter til at sove i vores seng, hun vil have fred og ro og brokker sig højlydt, når vi en gang imellem skal dele soveværelse. Hvofor det er sådan, kan der være mange forklaringer på. Pointen er, at ikke alle forældre vælger sovepladsen selv. Jeg har ikke presset min datter til at sove alene, på eget værelse, uden mor og far inden for rækkevidde. Så hiv lige taktstokken en tone ned, så du ikke bliver lige så skinger som alle andre, der messer holdninger om samsovning eller ej ud til højre og venstre, uagtet om der er nogen, der gider lytte. Det bliver lige så irriterende som amme eller ej moralprædikenen. Vi ved jo ret beset ikke om børn sover for sig, fordi forældrene har tvunget dem til det. Hvis din pointe er, at samsovning er superdejligt og vi har for lidt fokus på at det altså er helt normalt og dejligt, jamen så lytter jeg. Men pegefingeren den stritter altså noget hos dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Åh, jeg ville sådan ønske, at mindstemanden (der bliver 1 år lige præcis på søndag) ville sove hos os. Det drømmer vi begge om, og vi forsøger STADIG at snige ham over eller tage ham over ved opvågning, men han vil bare sove i sin seng. Måske er det rarere for ham (han har astma), og så prøver jeg at fortælle mig selv, at det er ok, fordi vi fylder ham med kærlighed og kontakt, alt det han vil ellers. De to store kommer til gengæld fra tid til anden 😊 De er netop blevet 4 og 7. Særligt den midterste smyger sig ind, som var hun en del af vores kroppe. Jeg kalder det – med alle børnene – vores klump af kærlighed. Natlig kluddermutter, og jeg elsker det, særligt fordi det er kostbar lånt tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carine Rebecca

  Jeg ELSKER at sove med Min Datter & Jeg ELSKER den her ‘blog’ Jeg deler fuldstændigt samme holdninger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Vores seng er 3m bred. 2 voksne, 2 børn og en kat. I låve it. Tænker også det er en gave at give til sig selv og sine børn: 9 timers tæt fysisk kontakt og nærhed om natten. Min søn på tre kan godt vågne om natten og sige “jeg vil have min varme mor” og putter sin hånd på min mave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Tak!!! Bare TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Magda

  Vores den ældste sov meget ved os som lille, vores datter, midterbarnet nægtede at sove ved os, mindstemand sov i min armhule til han var næsten et år,men karter rundt hvis han kommer over til os nu. Nogle gange kommer de store dryssende i løbet af natten og det er fint. Det er nok meget forskelligt hvordan de også gerne selv vil have det, man må jo indrette sig efter hvad der fungerer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tarkoflen

  T bliver 3 år om 1 uge og har sovet i vores soveværelse altid. Ikke altid i vores seng, faktisk relativt sjældent, men i sin seng ved siden af mig! Er du tosset hvor har jeg tit skulle forklare det, og følt mig helt forkert! Men det er altså slut! Hun skal nok sige fra når hun ikke gider sove hos os mere, og de par gange hun har bedt om at sove på sit eget værelse, hvor der også står en seng, der har hun fået lov til det ☺️ De nætter har hendes forældre så ikke sovet, men det er en anden sag 🙈😱

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • NanO

  Fedt indlæg. Fordi det rammer ned i lige præcis det vildt selvmodsigende set-up, at børnene helst kun må passes af andre i ca 20 min dagligt i institution, ellers er man egoistiske røvhuller, der sætter karriere over børnenes velbefindende, men at man samtidig skal ha børnene ud af dobbeltsengen og/eller soveværelset inden 10 min efter fødslen OG at det er så viiiiiiiigtigt at lære dem at falde i søvn selv OG at det nærmest er en menneskeret at tage på forlængede weekender uden børn. Det giver INGEN mening. Jeg kan ik selv fordrage at sove sammen m øglerne, men det er jo heller ikke så væsentligt i sammenhængen. De er jo bitte små – og kalder på mig – så har jeg jo for f… at hente dem ind og passe på dem og kramme dem nat og dag. Jeg ser det ikke så meget som et koncept (går lidt kold på ordet samsovning – som om man kan gå til det på aftenskole), men mere som det helt selvfølgelige, at ynglerne ikke må være kede eller bange. Helst aldrig. Og slet ikke om natten i mørket. Det er vel det, det går ud på, eller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stefanie

  Vi samsover også med vores datter på 14,5 mdr og har gjort det siden dag 1 – der var simpelthen ikke andet at gøre, for inden hun overhovedet var ankommet, var vi rørende enige om, at det skulle hun da bare ☺ Jeg har stadig barsel, så hver evig eneste dag nupper mor og tumling sig også en middagsskraber på en små 3 timer sammen. Jeg forstår ikke, hvorfor nogle har så travlt. De små vokser så hurtigt og pludselig er de store og jeg skal i hvert fald ikke sidde tilbage med følelsen, at vi ikke puttede nok, at hun ikke var nok i arme. Hun skal nok selv styre det, vi har ikke travlt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel jacobsen

  I dette øjeblik ligger min 4 årige søn og puster mig i ansigtet, han sover dybt. Selv om han er 4 er der ikke noget bedre end at han kan sove hos os, han elsker det, og det samme før jeg. Jeg forstår ikke de mennesker der har så meget i mod det, der findes da ikke noget hyggeligere end at sove med sit barn. Sådan har jeg det ihvertfald.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Vi ELSKER at sove med vores børn. Det har altid været når børnene havde lyst (de er tvillinger og er nu 11 år). De har gjort det på skift eller sammen, når de havde lyst. Det er så fantastisk skønt at de gider. En dag har de ikke lyst til det mere. Men indtil da, så nyder vi dét i fulde drag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes virkelig bare man skal gøre, hvad man selv og barnet har det godt med. Moraliseren – uanset holdning til samsovning – er ret anstrengende. Jeg har prøvet at have min søn i sengen, men synes både jeg og drengen sover dårligere, så det er jeg holdt op med. Synes det var utrolig dejligt at have ham i tremmesengen i vores soveværelse til han var ca. 1,5 år. Nu er han flyttet til eget kammer og virker til at have det fint med det. Jeg græd lidt første aften, fordi det var lidt ensomt uden ham i soveværelset, men har det fint med det nu. Vi knalder ikke mere, fordi han ikke sover med os😉, men det er lidt nemmere at læse eller snakke sammen om aftnen.
  Måske skulle vi bruge vores tid på andet end at prøve at være de perfekte forældre med de helt rigtige holdninger til samsovning, fjernsynstid og hvornår man henter barnet i institution. Pisse svært, men I det store billede (om ca. 20 år, når børnene er voksne) er det måske ikke så vigtigt, som det føles ligenu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bevares, men uden opråb tager vi måske aldrig stilling til om den vej vi har valgt er den rigtige? Anyways, meget enig, så længe alle er med på “legen”.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, Tak for alle kliks’ne ; )

  Jeg synes det er skønt at forældre og børn samsover og havde jeg et barn, der havde et behov for det, var jeg den første til at gøre plads i dobbeltsengen. Tryghed over alt andet.

  Mit indlæg var skrevet med et smil på læben. Så ro på nu, ikke : )

  Dejlig aften til dig dine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bevares, det manglende da bare..

   Jeg ved at din hensigt var et smil på læben, men du kunne i bund og have skrevet i starten af dit indlæg.. “Kære FUF, jeg fatter dig ikke..”

   Og så er jeg jo ikke bleg for en lille duel! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er godt, at du forstod det var med et smil på læben : )

   Men jeg er ikke enig med dig, når du siger jeg lige så godt kunne have skrevet “at jeg ikke fatter dig”.

   Fordi jeg fatter dig jo netop godt. Du gør det, der er rigtigt for dig og for din datter. Mega sejt.

   Hvad jeg derimod ikke fatter, er når forældre prædiker, at samsovning altid er det bedste for barnet. Det var også sådan jeg formulerede det i mit indlæg, der handlede om fordomme.
   For så glemmer man jo, at børn netop er noget så forskellige..

   : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bevares, jeg forstod at din hensigt var med et smil på læben, men selve teksten i dit indlæg var ikke. Som jeg læste det, er det holdninger, forklædt som fordomme, fordi du ved, at det ikke er nogle særlig tilforladelige holdninger at have.

   Derfor min reaktion, men lad os ikke dvæle i det, vi er vidst begge enige om at, er alle glade, er alt godt.

   God dag Emili. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du må læse og tro hvad du vil, men du er forkert på den, sorryyy : )

   I øvrigt slog det mig pludselig, at du måske har tænkt, at mit indlæg var møntet på dig? Jeg læser ikke med herinde, så det var det bestemt ikke. Jeg kender først nu, til din og dit barns måde at sove på.

   God dag : )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så fordi du har et smil på læben, er det ok at give en sviner til enormt mange mennesker, men det er ikke ok at jeg kvitterer dig? Fordi jeg glemte at smile imens, eller?

   I så fald, så kan skylder jeg et smil.

   Værs´go “;)”

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jo det må du da, jeg brokker mig ikke : )

   Jeg skriver blot at du er forkert på den i forhold til det du skriver om, at mit indlæg i virkeligheden er holdninger, bare forklædt som fordomme, (fordi jeg ved, at det ikke er nogle særlig tilforladelige holdninger at have).

   Det passer ikke, så er det på plads,

   Lad os lukke den her nu 😀 Godnat

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Hov hov hov – du er jo ligeså fordomsfuld som hende du selv råber højt om!!! Helt vildt fedt og dejligt for dig og din familie at I kan sove sammen – helt vildt dejligt for mig og min familie at min datter gav et lettelsens suk da hun kom ind på sit eget værelse som 7 mdr og siden har sover som en sveske. Kan vi ikke i stedet prøve at droppe fordommene i stedet for bare at male stregerne endnu tydeligere? (Giver det mening ?) god aften!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bevares, men hvis vi nu står og råber på begge sider af gaden, er det nemmere for alle andre at holde sig i midten, hvor der er sikkert. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for et dejligt indlæg. Vores lille datter på tre måneder, sover ofte i mine arme, mens jeg ammer hende om natten. Det er super hyggeligt. Senere bliver hun puttet over i sin egen seng – men om morgenen, er hun igen tilbage i min favn. Jeg elsker det! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Synes dine pointer er fine, men det ville klæde dig, hvis du havde undladt at lange ud efter Emiliblog.dk på den måde – barnligt og unødvendigt, på trods af, at jeg heller ikke var fan af omtalte blogindlæg 🙂 Ærgerligt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Husk nu, at et personligt frirum er et sted hvor følelser og reaktioner kommer til live. Uden personlighed og ild i piben, så er der ikke noget farudenfilter.

   Og der er ikke noget galt i at reagere på andre menneskers holdninger. Lad nu være med at være bange for at give din mening til kende, lige som du lige har gjort det med mig. Tak! Jeg har intet kaldt Emili, men du kalder mig for barnlig, så jeg tror du skal revurdere dine holdninger til hvornår og hvordan vi som mennesker forholder os til ting, når vi bliver provokeret, stødt eller lignende. Fordi du har lige udvist den korte ende af piben, som du ellers så fint lige har prædiket omkring.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En ting er at du er uenig og vil tage emnet op – helt ok! Men at du skal smide Emilie sådan under bussen, det synes jeg er decideret dårlig opførelse. Du kunne sagtens have fået en super diskussion uden at nævne hendes indlæg eller hendes holdninger. I stedet for en fin debat bliver det et “se den her åndssvage blogger – jeg synes hun er helt gak, er I med mig??”. Not cool, not cool at all.

  Gå efter bolden (emnet), ikke manden. Minus på respektkontoen herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var lige så meget emnet, som en kvittering på et indlæg, jeg opfattede som ganske provokerende.

   Min blog er ikke et frirum, hvis du og andre skal sætte regler op for hvad og hvem jeg føler skal have en kvittering.

   Jeg tror at du måske er faldet så meget i mainstream baljen at du har glemt at blogs er forskellige, om det er emner, indlæg eller mennesker, så har jeg en mening.

   Du har dog ikke mistet noget på min konto, for din mening er ganske velkommen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • AM

  Allernådigst kunne jeg, som barn, få lov at ligge på ydersiden af min mors side af sengen – hvis der var tordenvejr. Ellers var der tilbage i egen seng igen. Mørk, køligt og med kropslig uro.
  Min datter på 1,5 år sover i vores seng, som pt kun indeholder hende og mig. Manden sover på sofaen, da han under ammeperioden ikke kunne sove for roderi, larm og lyde fra barnet. Meeen, nu vil han gerne ind til os. Det eneste problem jeg har er, at vires madrasser er delte. Både top- og springmadrasser. Og så er det ikke fedt at ligge i smørhullet.
  Jeg har det desuden også bedst med at ligge selv. Jeg kan godt ligge tæt, men der skal være plads til, at jeg kan ligge mig i den stilling jeg vil – ellers, så bliver jeg grumpy, og min datter er ligesådan. Ikke noget med at ligge i ske natten lang hér!

  Vi overvejer en bredere seng, eller at hun skal i tremmeseng i vores soveværelse eller….

  Det vigtigste i alle livets forhold er, 1) at vi lytter efter vores egne behov 2) handler på dem uanfægtet af andres meninger og holdninger,

  Samsovning. Et fancy ord for noget der har eksisteret altid, og som sikkert bare hed “Skal vi gå ind at sove?”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt blog indlæg! Som ny følger af din blog, er det sgu rart at se en mand være i stand til at sætte ord på!

  Keep it up! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Fedt indlæg, og helt enige.. . Og dejligt med lidt modspil til de mainstream blogger… Haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nc

  Er der i virkeligheden så stor forskel på det du kritiserer og det du selv står inde for? I bund og grund kan dit opråb om samsovning anskues som værende ligeså ‘egoistisk’ som de par der vælger skønhedssøvn fremfor samsovning. Dit indlæg handler i min optik jo dybest set om hvad DU har brug for, hvilket jeg ikke mener er så anderledes end de forældre der vælger tremmesengen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er glad for at du delvist har forstået mit indlæg.

   Mit opråb fra mig, er at det er ok, og ligefrem dejligt at sove med sine børn, samtidig med det er en kindhest til det indlæg jeg i starten linker til. Jeg mener at det er en konkurrence efterhånden, om hvor tidligt man kan få sit barn i egen seng. Jeg har en anden holdning til det emne, men jeg respekterer andres valg. Jeg gider bare ikke ignorere et forudindtaget kvindemenneske, der åbenbart er “sjov”.

   Og så husk lige på, at min blog er en personlig mening, et frirum, et sted at få luft.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg synes, det er en mangelfuld kritik, da det du i mine øjne dybest set kritiserer, er når forældrer tilgodeser sine egne behov før sine børns behov, hvilket din blog, som tager udgangspunkt i din datters liv uden hendes samtykke, også giver udtryk for. Med andre ord: Du tager også et ‘egoistisk’ valg, præcis ligesom par der fravælger samsovning gør. Det er selvfølgelig ens eget valg, men hvis man samtidig kritiserer at andre fravælger samsovning, så er der noget der peger på en form for manglede selverkendelse. Hertil skal det siges, at alle forældre i bund og grund tager egoistiske valg, og måske er der ikke noget galt i det, det vigtige er blot at man erkender det, istedet for, som din tilgang er, at kritiserer par som vælger ‘skønhedssøvn’ fremfor tid og samvær med sine børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rolig nu Chrichri

   Saltvandspiben skal lige tygges på.

   Det her indlæg er en lussing til et indlæg jeg ikke magtede. Om du sover med dit barn eller ej er jeg fuldstændig ravende ligeglad med. Så længe I er glade, så skal jeg ikke rejse min pegefinger.

   Mit opråb fra mig, er at det er ok, og ligefrem dejligt at sove med sine børn. Jeg mener at det er en konkurrence efterhånden, om hvor tidligt man kan få sit barn i egen seng. Jeg har en anden holdning til det emne, men jeg respekterer andres valg. Jeg gider bare ikke ignorere et forudindtaget kvindemenneske, der åbenbart er “sjov”.

   Jeg tror at du skal læse det indlæg jeg refererer til, og forstå at mit indlæg, er en lussing fra den anden side af byen, som kan lide alt det hun hader. Og hvis det lyder for hårdt, så kan jeg jo bare sige at “det er for sjov”, det er jo et “get out of jail” freecard her i blogland.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De nederen forældre er tilbage!