På mandetur i Sverige!

Middagslur, OMG!

Middagslur

Weekender, fucking weekender! Fra mandag til fredag ruller jeg op til vuggestuen og henter Vilja om eftermiddagen, veludhvilet og for det meste glad. Jeg spørger altid lige ind til om hun har spist og sovet, og hver eneste dag, bliver jeg mødt med:

Ja, hun ligger sig da lige ned, og pludrer lidt, og så falder hun i søvn, gerne 2-3 timer”

Og hver dag tænker jeg tilbage på den forrige weekend, taler du om mit barn? Altså Min Vilja? Den lille hystade der skriger, kaster sig rundt i sengen, slår og sparker, laver kolbøtter på mit hoved og kan få Ghandi til at melde et “Kææææft kælling!” op.

Og når først luren er skredet, så skrider aftenen ligeledes og før jeg har set mig om, står jeg og træder i mine egne løg, de grå hår øges betragteligt og mine blodskudte øjne klør, i en ustoppelig rus efter at finde fred!

Men så smiler hun på den der; “Far, du er min far” måde, og så genstarter hele min faderlige figur og runde 2 går i gang. Men hvor mange runder har jeg dog igen!?

“Fucking”…

6 kommentarer

 • Louise

  Hvor gammel er det hun er nu? Kan det tænkes hun ike har brug for luren i weekenden længere? Vores piger smed luren hjemme længe før de smed den i vuggestuen/børnehaven, ganskeenkelt fordi de ikke var lige så aktive i weekenderne som når de tonsede rundt med deres venner i institutionen, så de var simpelthen ikke trætte nok i weekenden da de nåede en vis alder. Vi kæmpede også imod i starten. Mener vi i overgangsperioden indførte hviletid, hvor vi gjorde det klart at de ikke behøvede sove men blot skulle sidde stille med en bog og hvile lidt (alene). Så var det nemmere at acceptere for barnet og de voksne fik stadig et lille break. Tror de var hhv omkring 2,5-3 år da det forekom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hun er snart 2 år, men hun har brug for den, hun er bare en stædig pige. Det har dog hjulpet at læse for hende, så hun slapper lidt af, før søvnen. Tak dog, det er værd at tænke over.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg eeeelsker weekend middagsluren. En lovlig grund til at sove midt på dagen, når jeg lægger mig med sønnike på 2 år. Love it!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Eftersom I samsover så antager jeg at “godnat og sov godt” er totalt no-go …. Den metode virkede rigtig godt på vores knægt kombineret med en fascistisk tilgang til hans rutiner ( måltider, lur, og sengetid).
  Måske holde fast i samme puttetid i weekenden som i vuggestuen?? Det er en total dræber for familiens sociale liv at ture ud i weekenden død og pine SKAL være klaret så man er hjemme til lur tid kl 13.00 … Men hey – så havde vi også en unge som sov de der to-tre timer og forældre der ikke lignee statister fra Walking Dead … Ihvertfald ikke ret meget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, den går ikke helt med Vilja. Kunne dog godt bruge det nogle gange! Vores weekender varierer meget, så Viljas lurer ligeledes, det har selvfølgelig en påvirkning. Vi elsker dog for det meste den alsidighed, men betaler prisen, som jeg så brokker mig over 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På mandetur i Sverige!